'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Σάββατο 25 Σεπτεμβρίου 2010

Η Ελλάδα και τα γερμανικά αμαρτωλά ΜΜΕ

«Όλος ο κόσμος είχε πριν από μόλις λίγες εβδομάδες στραμμένο το βλέμμα στην Ελλάδα.  

Τα πράγματα ήταν πολύ άσχημα: Χρεοκοπία, διαφθορά, χρέη – Η εικόνα των Ελλήνων προπάντων στα γερμανικά ΜΜΕ ήταν πολύ αρνητική, καθώς θεωρούνταν συλλήβδην ως οι απατεώνες της οικογένειας του Ευρώ. Ο Έλληνας συνεργάτης μας, που μόλις επέστρεψε από τις διακοπές του στην Ελλάδα θεωρεί ότι είναι πια καιρός κάποια πράγματα να μπουν στη θέση τους» αναφέρει δημοσίευμα του γερμανικού εβδομαδιαίου περιοδικού Süddeutsche Zeitung Magazin.
Το δημοσίευμα υπενθυμίζει παλαιότερο άρθρο του περιοδικού, το οποίο καταπιανόταν με τα κακώς κείμενα της ελληνικής κοινωνίας, τα οποία οδήγησαν στην προϊούσα κρίση. Σύμφωνα με το περιοδικό, αποσπάσματα από αυτά, καθώς και από συνεντεύξεις που παραχώρησε με αφορμή αυτά, αναδημοσιεύτηκαν ή χρησιμοποιήθηκαν κατ’ επανάληψη με μοναδικό στόχο την περαιτέρω αμαύρωση της εικόνας των Ελλήνων.
Το περιοδικό ομολογεί ότι δεν είχε διερευνήσει σωστά το θέμα για τις συντάξεις, όταν είχε γράψει ότι οι Έλληνες δημόσιοι υπάλληλοι λαμβάνουν ως σύνταξη το 97% του τελευταίου τους μισθού. Τα ορθά στοιχεία έχουν ως εξής: Οι Έλληνες δημόσιο υπάλληλοι λαμβάνουν ως σύνταξη το 97% του βασικού τους μισθού, το οποίο αποτελεί το 55% του συνολικού τους μισθού. Τα υπόλοιπο 45% αποτελείται από επιδόματα. Συνεπώς, οι Έλληνες δημόσιοι υπάλληλοι λαμβάνουν μόνο το ήμισυ του τελευταίου τους μισθού, όπως συμβαίνει με τους περισσότερους Ευρωπαίους συνταξιούχους.
Στη Γερμανία φτωχός θεωρείται ένας συνταξιούχος, όταν η σύνταξή του δεν υπερβαίνει τα 600 Ευρώ μηνιαίως. Η μέση ελληνική σύνταξη είναι 617 Ευρώ, δηλαδή μόλις 17 Ευρώ πάνω από το όριο της «γερμανικής» φτώχειας στη σύνταξη. Η μέση σύνταξη στη Γερμανία ανέρχεται στα 1.176 ευρώ, υπογραμμίζει.
Παράλληλα, αναφέρει το δημοσίευμα, δεν ισχύει αυτό που γραφόταν ότι οι Έλληνες συνταξιοδοτούνται στην ηλικία των 55 ετών. Η μέση ηλικία συνταξιοδότησης είναι στην Ελλάδα τα 61,4 έτη, στη Γερμανία τα 63 έτη, ενώ ο ευρωπαϊκός μέσος όρος βρίσκεται στα 60 έτη.
Επιπλέον, αναφερόμενο σε δημοσίευμα της Frankfurter Allgemeine Zeitung της 13ης Μαρτίου, το οποίο κατέληγε στο συμπέρασμα ότι οι Έλληνες δεν κατάγονται από Έλληνες, καθώς υπήρξε εισροή πολλών άλλων εθνών κατά τα τελευταία 2.000 χρόνια με αποτέλεσμα τις αναμίξεις μεταξύ των εθνών, το περιοδικό σημειώνει πως το επιχείρημα αυτό είναι ρατσιστικό και στηρίζεται στη θεωρία περί καθαρών εθνών, όπως χρησιμοποιήθηκε στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.
Επίσης, οι γενικεύσεις του τύπου «χρεοκοπημένοι Έλληνες» και «ζητιάνοι Έλληνες» δεν αποτελούν καν κακή δημοσιογραφία. Αποτελούν δημαγωγία.
Ο πρόεδρος του ομοσπονδιακού Κοινοβουλίου της Γερμανίας, Norbert Lammert, θεώρησε καθήκον του να αποστείλει επιστολή στον Έλληνα ομόλογό του στην Αθήνα, με την οποία του ζητούσε συγγνώμη για τα όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας στη Γερμανία σε σχέση με τους Έλληνες. Και ο επικεφαλής των Σοσιαλδημοκρατών (SPD), Sigmar Gabriel, έκανε λόγο στην εφημερίδα Die Zeit για μία «ανθελληνική εκστρατεία», ενώ στο Κοινοβούλιο δήλωσε: «Ντρέπομαι για την εικόνα των Ελλήνων, όπως αυτή σκιαγραφείται εδώ και εβδομάδες. Δεν είναι οι απλοί εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι, οι νέοι και οι οικογένειες υπεύθυνες για την κρίση».
Η παραοικονομία στη Γερμανία ανέρχεται στο ποσό των 350 δισ. Ευρώ, σύμφωνα με πρόσφατη εκτίμηση του ομοσπονδιακού Υπουργείου Οικονομικών της χώρας. Το αντίστοιχο ποσό στην Ελλάδα είναι 45 δισ. Ευρώ. Το Ινστιτούτο Γερμανικής Οικονομίας στην Κολωνία εκτιμά ότι τουλάχιστον ένας στους πέντε Γερμανούς παρέχει μαύρη εργασία.
Σχετικά με το Πρόγραμμα Σταθερότητας και Ανάπτυξης, το δημοσίευμα σημειώνει πως εάν η Γερμανία καλούνταν να εφαρμόσει ένα πρόγραμμα λιτότητας τόσο σκληρό όσο η Ελλάδα, θα ήταν υποχρεωμένη να περικόψει τις δημόσιες δαπάνες κατά 165 δισ. ευρώ και να αυξήσει τα φορολογικά της έσοδα κατά 96 δισ. ευρώ. Το 20% των Ελλήνων ζει σήμερα κάτω από τα όρια της φτώχειας, σύμφωνα με έρευνα του ΟΟΣΑ. Ο μέσος μισθός στην Ελλάδα είναι τα 700 Ευρώ. Εάν σε αυτό «επιβληθούν» περικοπές της τάξης του 20% με 30%, η αύξηση του ΦΠΑ από 19% σε 23% εντός μόλις δύο μηνών, η αύξηση του ειδικού φόρου στα καύσιμα, η αύξηση του ειδικού φόρου στα τσιγάρα και στα ποτά, και εάν ληφθεί υπ’ όψιν ότι ο πληθωρισμός στην Ελλάδα είναι στο 5,5% και ότι το κόστος ζωής είναι ήδη υψηλότερο απ’ ό, τι στη Γερμανία, δεν μένουν και πολλά για να συντηρηθεί μία οικογένεια. Για να το θέσουμε διαφορετικά: Ολόκληρη η χώρα υποχρεώνεται να ζει με επίδομα ανεργίας. Σαν να μην έφταναν όλα προστέθηκαν και τα κακόγουστα αστεία γερμανικών εφημερίδων για πώληση ελληνικών νησιών.
Για ποιό λόγο άραγε της εφημερίδας Bild της διέφυγε το γεγονός ότι ο Γερμανός ΥΠΕΞ, Gudo Westerwelle, στο πλαίσιο επίσκεψής του στην Αθήνα στις αρχές του περασμένου Φεβρουαρίου – όταν η ελληνική κρίση ήταν στο «απόγειο» της - ζητούσε επιμόνως από την ελληνική κυβέρνηση να προβεί αυτή στην αγορά αεροσκαφών τύπου Eurofighter. Η Ελλάδα διαθέτει περίπου το 4,7% του ΑΕΠ της για εξοπλισμούς. Ποιος επωφελείται από το τεράστιο αυτό ποσοστό; Βασικοί πελάτες των γερμανικών οπλικών συστημάτων είναι η Ελλάδα και η Τουρκία. «Η Γερμανία είναι ο καταλύτης στον ελληνοτουρκικό εξοπλιστικό ανταγωνισμό», δηλώνει ο ειδικός σε θέματα εξοπλισμών, Otfried Nassauer.
«Οι Έλληνας έζησαν πέραν των δυνατοτήτων τους», είχε δηλώσει η Γερμανίδα Καγκελάριος Angela Merkel τον περασμένο Απρίλιο στο γερμανικό Κοινοβούλιο. «Σε αυτό πρέπει να δοθεί ένα τέλος», ζητούσαν εν χορό αρθρογράφοι ισχυρών εφημερίδων. Οι Έλληνες ανασήκωσαν του ώμους: «Ποιό πάρτι;». Η ελληνική πραγματικότητα και πριν την κρίση δεν θύμιζε καθόλου πάρτι.
Τώρα είναι η σειρά της Γερμανίας να εφαρμόσει πρόγραμμα λιτότητας για τα επόμενα έτη δεδομένου του δημοσίου χρέους της ύψους άνω των 1.700 δισ. Ευρώ. Η Merkel δήλωσε: «Όλοι ζήσαμε πέραν των δυνατοτήτων μας». Και εξεγείρονται τα συνδικάτα στη χώρα, ο κόσμος αντιδρά: «Από πού και ως πού ζήσαμε πέραν των δυνατοτήτων μας;». Η απάντηση προήλθε από το twitter ενός Έλληνα: «Αγαπητοί φίλοι, καλώς ήρθατε στην Ελλάδα».

http://tvxs.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου