'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου 2010

Πρόταση της Τουρκίας που ”επιλύει” το Περιουσιακό αποκαλύπτει τουρκική εφημερίδα!!

Η Τουρκία, σύμφωνα με τον τουρκικό Τύπο, έχει προτείνει μια μέθοδο για την επίλυση του περιουσιακού που «παραξένευσε» ακόμα και τα Ηνωμένα Έθνη.  

Το Κυπριακό θα είναι...
στην ατζέντα του Προέδρου της Τουρκίας, Αμπτουλλάχ Γκιουλ κατά τις διμερείς συναντήσεις που θα έχει στην έδρα των Ηνωμένων Εθνών, στο περιθώριο των εργασιών του Γενικού Συμβουλίου.


Όπως αναφέρει η τουρκική εφημερίδα «Hürriyet», η Τουρκική Πρόταση ονομάζεται ΤΟΚΙ και αποτελείται από 3 κεφάλαια.

1. Θα συσταθεί μια εργοληπτική οικοδομική εταιρία, όπου θα είναι συνεταιρική και θα επιλύσει το περιουσιακό πρόβλημα. Τα πρώτα λεφτά στην εταιρία θα τα βάλουν η Τουρκία, οι ΗΠΑ και Ελλάδα
2. Οι Ελληνοκύπριοι θα πάρουν πίσω την Αμμόχωστο και τους τίτλους όλων των περιουσιών των Τουρκοκυπρίων, που άφησαν στον Νότο και ανέρχονται στις 450 χιλιάδες στρέμματα γης.
3. Με δικαστική εξουσιοδότηση θα συσταθεί μια κοινή επιτροπή διαχείρισης περιουσιών. Οι τίτλοι ιδιοκτησίας ελληνοκυπριακών περιουσιών που παραχωρήθηκαν στους Τουρκοκύπριους και στους έποικους θα κατακρατηθούν.Εκτός από αυτό, στις πόλεις όπως Λάρνακα, Πάφο και Λεμεσό, όπου υπάρχουν τεράστιες εκτάσεις τουρκοκυπριακής περιουσίας θα ανοικοδομηθούν οικίες, όπου θα παραχωρηθούν στους Ελληνοκύπριους. Όλες οι περιουσίες που βρίσκονται στο Βορρά και δεν έχουν υποστεί εκμετάλλευση θα επιστραφούν στους Ελληνοκύπριους.
Σε όσους δεν επιστραφούν οι περιουσίες τους θα δοθεί σε αυτούς περιουσία που ανήκει στο Ευκάφ ή στην Εκκλησία. Οι Ελληνοκύπριοι που θα επιστρέψουν στο Βορρά δεν θα ξεπερνούν το 15% του συνολικού αριθμού των Τουρκοκυπρίων.
Το σχέδιο, όπως αναφέρει η ίδια εφημερίδα, αποτελείται από 46 σελίδες και ο Τούρκος Πρόεδρος, Αμπτουλλάχ Γκιούλ συνεχάρη αυτούς που το ετοίμασαν.
*Σε μια άλλη εξέλιξη, ο Αμπντουλλάχ Γκιούλ ο οποίος μετέβη την Παρασκευή στις ΗΠΑ για να παρευρεθεί στις εργασίες του Γενικού Συμβουλίου των Ηνωμένων Εθνών θα έχει συνάντηση με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Σιμόν Μπέρες.
Σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα «Zaman», κατά τη διάρκεια της συνάντησής του ο Γκιούλ θα επαναλάβει τις αξιώσεις της Τουρκίας για την κρίση που δημιουργήθηκε με το στολίσκο, που μετέφερε ανθρωπιστική βοήθεια στους Παλαιστίνιους της Γάζας.
Συγκεκριμένα, θα αξιώσει από το Ισραήλ συγνώμη, καθώς επίσης και επιβολής αποζημίωσης στις οικογένειες των θυμάτων. Ο Τούρκος Πρόεδρος εκτός από τον Σιμόν Μπέρες θα έχει και άλλες πολυάριθμες διμερείς συναντήσεις για πολλά άλλα ζητήματα και ένα από αυτά θα είναι το Κυπριακό.


nationalpride 

http://ksipnistere.blogspot.com/

1 σχόλιο:

  1. Hi there, I found your web site by means of Google at the same time as searching for a
    similar subject, your web site got here up, it seems great.
    I have bookmarked it in my google bookmarks.
    Hi there, just turned into aware of your weblog through
    Google, and located that it's really informative. I'm going to be
    careful for brussels. I'll be grateful in case you proceed this in future. A lot of other people will likely be benefited from your writing. Cheers!
    Here is my page - buy 3 credit scores

    ΑπάντησηΔιαγραφή