'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου 2010

Οι παραλείψεις στην ανάκριση για το σκάνδαλο των υποκλοπών

Την επιστολή του προέδρου της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής Μιλτιάδη Παπαϊωάννου προς τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ι. Τέντε, η οποία συνέβαλε στην ανάσυρση της υπόθεσης των υποκλοπών από το αρχείο, δημοσιεύει το «Βήμα της Κυριακής». Ο κ. Παπαϊωάννου απαριθμεί τις παραλείψεις στην ανάκριση για το μεγάλο σκάνδαλο. 

Συγκεκριμένα, ζητά από τη Δικαιοσύνη να εξετάσει δύο σημαντικούς μάρτυρες που συνδέονταν ενδεχομένως με την υπόθεση και να «ανοίξουν» με δικαστική συνδρομή δύο τηλεφωνικά νούμερα στις ΗΠΑ (Μέριλαντ), προκειμένου να εντοπιστούν έστω και εκ των υστέρων οι δράστες της κατασκοπείας.
Στην επιστολή, με ημερομηνία 15 Ιουνίου 2010, αναλύονται τα σημεία του σκανδάλου που δεν ερευνήθηκαν, με επίκεντρο το γεγονός ότι καταστράφηκε το παράνομο λογισμικό από τη Vodafone, με αποτέλεσμα να μην είναι δυνατόν σήμερα να εντοπιστεί το εύρος της παρακολούθησης, αλλά και ο δημιουργός του.
«Το έγκλημα των τηλεφωνικών υποκλοπών διεπράχθη στη χώρα μας από τον Αύγουστο του 2004 ως τον Μάρτιο 2005 και αφορούσε ζητήματα εθνικής ασφαλείας, βάναυσης καταπάτησης ανθρωπίνων δικαιωμάτων και προστασίας απορρήτου των επικοινωνιών. Υπουργοί της προηγούμενης κυβέρνησης το είχαν χαρακτηρίσει ως κατασκοπεία σε βάρος της χώρας μας», αναφέρεται χαρακτηριστικά.
Επίσης, τονίζεται ότι πρέπει να γίνει νέα «ενδελεχή έρευνα, αφού και στα δύο στάδια της δικαστικής έρευνας, τόσο στην προκαταρκτική όσο και στην κυρία ανάκριση, παρατηρούνται παραλείψεις που δεν επέτρεψαν την αποτελεσματική προσέγγιση του στόχου...». Ο κ. Παπαϊωάννου στο έγγραφο τονίζει ότι η υπόθεση μπορεί να ερευνηθεί πάλι αφού ο ανακριτής την έθεσε στο αρχείο ως «αγνώστων δραστών» με αποτέλεσμα η ποινική δίωξη να είναι εκκρεμής, ενώ χαρακτηρίζει το ζήτημα θέμα αξιοπιστίας της ελληνικής Δικαιοσύνης
Σύμφωνα με τα πρακτικά των συνεδριάσεων της Επιτροπής πάντως, παραμένει ανοικτό το θέμα της συγκρότησης Εξεταστικής Επιτροπής για την υπόθεση.
Σημειώνεται ότι με βάση την επιστολή Παπαϊωάννου πραγματοποιείται σήμερα από τον εισαγγελέα Εφετών Προκαταρκτική Εξέταση, ενώ ασκήθηκε ήδη δίωξη για το αδίκημα της κατασκοπείας. Συγχρόνως η επιστολή έχει επισυναφθεί στη δικογραφία και το πόρισμα της Αρχής Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών 

(ΑΔΑΕ).
http://tvxs.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου