'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου 2010

Σεξουαλική αγωγή στα ... νήπια !!!

Το Εθνικό Ινστιτούτο Υγείας συνιστά στις τοπικές αρχές της Βρετανίας να ακολουθήσουν τον οδηγό τους και να εντάξουν κάποια μαθήματα σχετικά με την σεξουαλική αγωγή στα δημοτικά σχολεία και απο την ηλικία των πέντε ετών.

Η σεξουαλική διαπαιδαγώγηση θα πρέπει να λαμβάνει χώρα από την ηλικία των πέντε ετών με σκοπό τα παιδιά να καταλάβουν κάποια βασικά πράγματα και να μη βιαστούν να κάνουν σεξ, αναφέρει ένας ειδικός στη Βρετανία.
Η ελλιπής  ενημέρωση για αρκετά σημαντικά θέματα γύρω από το σεξ οδηγεί σε ανεπαρκή μέτρα αντισύλληψης  με ολέθρια πολλές φορές αποτελέσματα.
Για αυτό το λόγο το Εθνικό Ινστιτούτο Υγείας συνιστά να ακολουθήσουν οι τοπικές αρχές στη Βρετανία τον οδηγό τους και να εντάξουν κάποια μαθήματα σχετικά με την  σεξουαλική αγωγή στα δημοτικά σχολεία όπου τα παιδιά εκεί αρχίζουν το σχολείο από την ηλικία των πέντε ετών.
Μάλιστα, εκτός από το μάθημα σεξουαλικής αγωγής το Ινστιτούτο συνιστά και ανάλογο μάθημα  σχετικό με την επίδραση του αλκοόλ.
Η θεματολογία των μαθημάτων θα πρέπει να είναι με τέτοιο τρόπο καθορισμένη που τα παιδιά στην ηλικία των πέντε να μπορούν να την κατανοήσουν. Αρχικά, τα μαθήματα για τα μικρά παιδιά θα πρέπει να  περιλαμβάνουν έννοιες όπως η φιλία και ο σεβασμός των συνανθρώπων τους.
Μάλιστα, η προηγούμενη κυβέρνηση των Εργατικών, είχε συντάξει σχετική νομοθεσία για  υποχρεωτική διδασκαλία του μαθήματος της σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης τόσο στην πρωτοβάθμια όσο και στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, αλλά εγκατέλειψε τις διατάξεις την τελευταία στιγμή.
Σύμφωνα με έρευνα το 40% των νέων της Βρετανίας έχουν ανεπαρκή γνώση πάνω στο θέμα του σεξ και των διαπροσωπικών σχέσεων.

http://news247.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου