'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου 2010

Ελληνικό: η μόνη πιθανή ξένη επένδυση

Μάλλον θα πρέπει να κρατήσουνε «μικρό καλάθι» όσοι ονειρεύονται μεγάλες ξένες επενδύσεις στη χώρα μας. 

 Διότι και σε αυτόν τον τομέα πολλά λειτουργούν μέχρι σήμερα κυρίως επικοινωνιακά, πρώτα τα ανακοινώνουμε και μετά τα τελειώνουμε. 

Υπάρχει μία εξαίρεση, η επένδυση που ενδιαφέρεται να κάνει η Εταιρεία που διαχειρίζεται τα κεφάλαια του Κατάρ στο παλιό αεροδρόμιο του Ελληνικού. 

Για αυτόν τον λόγο πήγε ο κ Νίκος Σηφουνάκης στο Υπουργείο περιβάλλοντος και Χωροταξίας, για αυτόν τον λόγο γίνεται προσπάθεια να «απλοποιηθούν» και να συντομευθούν οι διαδικασίες που έχουν σχέση με τις προσφυγές, ενώ τα πράγματα φαίνεται να γίνονται πιο εύκολα για όσους διαχειριστούν το «σχέδιο» της επένδυσης από το γεγονός ότι οι δήμοι Ελληνικού και Αργυρούπολης ενώνονται.

Το εγχείρημα μπορεί να αποδειχθεί δύσκολο. Πρώτα από όλα διότι θα πρέπει να συνδεθεί με «αντισταθμιστικά» (μικρά πάρκα) για όλη την Αθήνα για να μην γίνει πεδίο αντιπαράθεσης ανάμεσα σε όσους θέλουν το project (σς από ο,τι μαθαίνω είναι συμφωνημένες οι περισσότερες λεπτομέρειές του) και όσους (και θα είναι πολλοί) θα το αντιστρατευτούν για πολλούς και διαφορετικούς λόγους.


Προσωπικά δεν πίστεψα ποτέ ότι θα γινόταν πάρκο 4000 στρεμμάτων στο Ελληνικό και ούτε το ήθελα, διότι δεν πίστευα ότι ήμασταν σε θέση να το συντηρήσουμε. Η λύση ενός πάρκου χιλίων στρεμμάτων και η δημιουργία πολλών μικρών πάρκων στις υποβαθμισμένες περιοχές του κέντρου και της Δυτικής Αθήνας είναι μια διαδικασία πιο ρεαλιστική. 


Πολλά θα κριθούν και από τις λεπτομέρειες. Αν, για παράδειγμα, δοθούν συντελεστές σαν και εκείνους που είχαν δοθεί στον Βοτανικό, με τους πολιτικούς να υπερακοντίζουν των επενδυτών σε ρόλο σφουγγοκωλάριων των πλούσιων Αράβων, το πράγμα θα πεθάνει εν τη γενέσει του.

Και έπειτα ό,τι και αν φτιάξουν οι κύριοι από το κρατικό ταμείο επενδύσεων του Κατάρ θα πρέπει να ταιριάζει σε εκείνο που έχουμε σχεδιάσει για την παραλιακή ζώνη της Αθήνας. Αν το ξέρουμε;

http://www.protagon.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου