'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου 2010

Ελλείψεις αγαθών στην αγορά από τις κινητοποιήσεις φορτηγών

Εμφανείς είναι πλέον οι ελλείψεις αγαθών, μεταξύ των οποίων και φάρμακα, λόγω των συνεχιζόμενων κινητοποιήσεων των ιδιοκτητών φορτηγών. Οι φορτηγατζήδες παραμένουν στα μπλόκα, ενώ ο «κλεφτοπόλεμος» με την κυβέρνηση εντείνεται ενόψει και της ψήφισης του νομοσχεδίου για τις μεταφορές από την Ολομέλεια της Βουλής.


Η Αθήνα εξακολουθεί να βρίσκεται περικυκλωμένη από μπλόκα φορτηγών, τα οποία ξεπερνούν τα 20. Παρατεταγμένα σε διάφορα σημεία του Λεκανοπεδίου, χωρίς να εμποδίζουν την κυκλοφορία, βρίσκονται 750 οχήματα.


Μπλόκα υπάρχουν και στα δύο ρεύματα της εθνικής οδού Αθηνών - Κορίνθου στο ύψος της Ελευσίνας και στα διόδια της περιοχής, στο Χαϊδάρι, στην περιοχή της Μεταμόρφωσης στην εθνική οδό Αθηνών - Λαμίας, στην Ποσειδώνος στο ύψος του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας, στον κόμβο Μαρκοπούλου στη λεωφόρο Αθήνας - Σουνίου και στη συμβολή των λεωφόρων Αλίμου και Βουλιαγμένης.


Περίπου 330 φορτηγά είναι παρατεταγμένα και στην περιοχή της Θεσσαλονίκης: στην πύλη 16 του λιμανιού, στο Δερβένι, στην περιοχή Τιτάν, στην περιοχή της Λαχαναγοράς και στη Γέφυρα.


Στα μπλόκα υπάρχουν δυνάμεις της αστυνομίας, που έχουν εντολή να εμποδίσουν είτε τον αποκλεισμό δρόμων, είτε την πραγματοποίηση μηχανοκίνητης πορείας.


Η κυβέρνηση επισημαίνει πως η επίταξη από την προηγούμενη κινητοποίηση εξακολουθεί να ισχύει, ενώ οι φορτηγατζήδες δηλώνουν αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους τουλάχιστον μέχρι την Τετάρτη, οπότε αναμένεται να ψηφιστεί το νομοσχέδιο.


Στην «μέση» βρίσκεται η αγορά, όπου παρατηρούνται ελλείψεις ακόμα και σε φάρμακα, ενώ προβλήματα αντιμετωπίζουν και οι εξαγωγικές επιχειρήσεις. Η τροφοδοσία με καύσιμα γίνεται κανονικά, μιας και τα πρατήρια εφοδιάζονται από τα βυτιοφόρα των εταιρειών.


Ήδη, πάντως, αρκετές μεταποιητικές επιχειρήσεις στη βόρεια Ελλάδα έχουν προχωρήσει σε αναστολή μέρους ή και του συνόλου της παραγωγικής λειτουργίας τους λόγω ελλείψεων σε πρώτες ύλες. 

Ντίνα Κ. 
http://www.madata.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου