'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου 2010

Πόλεμος νεύρων με ΜΑΤ και αγορά....

«Βόλτες» στις Εθνικές Οδούς και τους δρόμους που οδηγούν στις εισόδους για το κέντρο της Αθήνας κάνουν τις τελευταίες ημέρες οι ιδιοκτήτες φορτηγών επιδιδόμενοι σε κλεφτοπόλεμο με τις αστυνομικές δυνάμεις και παίζοντας, παράλληλα, με τα νεύρα των ανθρώπων της αγοράς.

Ο ανταρτοπόλεμος των φορτηγατζήδων ενάντια στα σχέδια της κυβέρνησης ξεδιπλώνεται με τα περίπου 750 φορτηγά που έχουν σχηματίσει μπλόκα σε δεκάδες σημεία στην περιφέρεια της Αττικής. Από την Κυριακή οι ιδιοκτήτες φορτηγών προσέθεσαν στις μορφές της διαμαρτυρίας τους και το άνοιγμα των διοδίων, σε μια προφανή προσπάθεια να πάρουν με το μέρος τους μεγαλύτερο τμήμα της κοινής γνώμης.

Όλο αυτό το διάστημα η αστυνομία έχει μετατραπεί σε συνοδό των φορτηγατζήδων κάθε φορά που 20 ή 30 φορτηγά αποφασίζουν να κάνουν βόλτα, συνήθως ξεκινώντας από το ένα μπλόκο του Χαϊδαρίου και καταλήγοντας στη Μεταμόρφωση.


Η μοναδική εντολή που εφαρμόζεται, μέχρι στιγμής, από τις αστυνομικές δυνάμεις είναι να μην επιτρέψουν την είσοδο των βαρέων οχημάτων στο κέντρο της Αθήνας. Από τη μεριά τους, όμως, οι ιδιοκτήτες φορτηγών δηλώνουν αποφασισμένοι να επιχειρήσουν εκ νέου μηχανοκίνητη πορεία, την Τετάρτη, ημέρα ψήφισης του νομοσχεδίου για το «άνοιγμα» του επαγγέλματός τους στην ολομέλεια της Βουλής.


Η «παύση εργασιών», όπως έχουν ονοματίσει την κινητοποίησή τους οι φορτηγατζήδες σε μια προσπάθεια να ξεπεράσουν το σκόπελο της επίταξης, η οποία παραμένει σε ισχύ από την κινητοποίηση του φετινού Ιουλίου, έρχεται σε μια στιγμή δύσκολη για την ελληνική οικονομία, πλήττοντας κυρίως τις εξαγωγές. Ο εμπορικός και επιχειρηματικός κόσμος βρίσκεται καθημερινά αντιμέτωπος με το θέατρο του παραλόγου, χωρίς να μπορεί να προχωρήσει σε κανενός είδους προγραμματισμό.

Παράγοντες της αγοράς εκφράζουν φόβους ότι από Δευτέρα, οπότε, όπως έχουν εξαγγείλει οι φορτηγατζήδες, αναμένεται να σκληρύνουν περαιτέρω τη στάση τους αφού το ρολόι μετράει αντίστροφα για το επίσημο «άνοιγμα» του επαγγέλματός τους, θα αρχίσουν πλέον να παρατηρούνται σημαντικότερες ελλείψεις στον ανεφοδιασμό και τη λειτουργία της αγοράς.


Που έχουν στηθεί τα μπλόκα

Φορτηγά έχουν καταλάβει λωρίδες κυκλοφορίας: στα δύο ρεύματα της εθνικής οδού Αθηνών-Κορίνθου, στο ύψος των διοδίων της Ελευσίνας, στο Χαϊδάρι, στην εθνική οδό Αθηνών-Λαμίας, στο ύψος της Μεταμόρφωσης, στη λεωφόρο Ποσειδώνος, στο ύψος του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας, στον κόμβο Μαρκοπούλου, στη λεωφόρο Αθήνας-Σουνίου, στη συμβολή των λεωφόρων Αλίμου και Βουλιαγμένης και στη λεωφόρο Χασιάς.

Αντίστοιχα στη Θεσσαλονίκη φορτηγά και βυτιοφόρα δημόσιας χρήσης παραμένουν παρατεταγμένα στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, στην πύλη 16, στο Δερβένι, στην περιοχή Τιτάν, στην περιοχή της Λαχαναγοράς και στη Γέφυρα, στις αποθήκες του Lidl. 


http://www.zougla.gr/ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου