'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Σάββατο 20 Νοεμβρίου 2010

ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΙΚΑ ΠΑΤΡΑΣ: Στο εδώλιο 9 - παραγράφονται τα αδικήματα για 5 γιατρούς!!!

Σ
το ακροατήριο με τις κατηγορίες της απλής συνέργειας σε απάτη κατ' εξακολούθηση παραπέμπονται έξι γιατροί και τρεις προμηθευτές που εμπλέκονται στο σκάνδαλο των ορθοπεδικών ειδών του ΙΚΑ που διερευνάται εδώ και... 3,5 χρόνια από τις αρχές. 

Πρόκειται για έξι γνωστούς ορθοπεδικούς που αντιμετωπίζουν την κατηγορία σε βαθμό κακουργήματος.
Οι τρεις προμηθευτές αντιμετωπίζουν την κατηγορία της απάτης. Ωστόσο διαφορετική αναμένεται να είναι η ποινική μεταχείριση άλλων πέντε γιατρών που εμπλέκονται στην ίδια υπόθεση. 

Πληροφορίες αναφέρουν πως το Δικαστικό Συμβούλιο θα αποφασίσει την παραπομπή τους ή όχι, όμως και πάλι οι κατηγορίες που θα αντιμετωπίσουν θα είναι σε βαθμό πλημμελήματος. Αυτό στην πράξη σημαίνει ότι ακόμη και αν οι δικαστές αποφασίσουν την παραπομπή τους, δεν κινδυνεύουν από την στιγμή που τα αδικήματα θα έχουν παραγραφεί! 

Για τους 6 γιατρούς που παραπέμπονται, οι πράξεις δεν πρόκειται να ξεπεράσουν τα 450 - 500.000 εύρώ σε "κύκλο" αντικειμένου, αν και τα πορίσματα που είχαν εκδοθεί από το υπουργείο Υγείας ανέφεραν πως το ποσό που είχε ζημειωθεί το ΙΚΑ ήταν 3 εκατομμύρια ευρώ. 

Το ΙΚΑ υποστηρίζει ότι είχε εντοπιστεί υπερχορήγηση σε αμαξίδια και άλλα ιατρικά είδη το διάστημα 1998 έως 2004 πού άγγιζε τα 3,3 εκατομμύρια ευρώ.

Η υπόθεση πάντως διερευνήθηκε με σημαντική καθυστέρηση με αποτέλεσμα να παραμείνει στην ανάκριση για 3,5 χρόνια από την έκδοση του πρώτου πορίσματος. Οι πρώτες διώξεις ασκήθηκαν τον Νοέμβριο 2006 και τελικά τον Ιανουάριο του 2009 οι κατηγορούμενοι κλήθηκαν σε απολογία. 

dete.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου