'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Σάββατο 20 Νοεμβρίου 2010

“Ξεσηκώνονται” οι πάροχοι

Πριν από κανά μήνα είχε κυκλοφορήσει η φήμη για την πιθανότητα ύπαρξης ενσωματωμένης SIM στο επόμενης γενιάς iPhone, σύμφωνα με την οποία οι πάροχοι θα έχαναν την αμεσότητα με τον πελάτη και κατά συνέπεια και τον έλεγχο. 

Σήμερα, δημοσίευμα των FinancialTimes κάνει λόγο για «ξεσηκωμό» των παρόχων σε μια τέτοια πιθανότητα.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα οι ευρωπαϊκοί πάροχοι συζητούν την πιθανότητα «πολέμου» εναντίον της Apple εάν εφαρμοστεί κάτι τέτοιο στην πράξη. Συγκεκριμένα, υπάρχει έντονη ανησυχία ότι η Apple προσπαθεί να ελέγξει τη σχέση μεταξύ των παρόχων και των πελατών με την εξάλειψη των ίδιων. 

Οι πάροχοι σκέφτονται να σταματήσουν να επιδοτούν τη συσκευή στα συμβόλαια ρισκάροντας ρήξη των σχέσεών τους με την Apple.

Ο προβληματισμός βρίσκεται στο γεγονός ότι οι καταναλωτές θα έχουν περισσότερη δύναμη στα χέρια τους. Άμεση συνέπεια αυτού θα ήταν η αύξηση του ενδιαφέροντος για ξεκλείδωτα iPhone αφού η εναλλαγή του παρόχου θα ήταν πολύ εύκολη χωρίς την ανάγκη συνομιλίας με κάποιον εκπρόσωπο για την διαδικασία. 

Οι πάροχοι φοβούνται μην καταλήξουν να είναι πάροχοι ίντερνετ αφού εν τέλει θα πρέπει να ανταγωνίζονται με βάση την ποιότητα των υπηρεσιών τους χωρίς την έξτρα χρέωση ιδιαίτερων χαρακτηριστικών.

H αντίδραση των ευρωπαϊκών παρόχων είναι παράξενη αφού ήδη η Apple έχει την υποστήριξη του παγκόσμιου GSM οργανισμού με την αρωγή των AT&T, Verizon, T-Mobile & Deutsche Telecom να συμφωνούν για τον σχεδιασμό ενσωματωμένης SIM απλοποιώντας, έτσι, τη διαδικασία ενεργοποίησης ενός τηλεφώνου.

Πηγή: iphonehellas
http://www.newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου