'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Σάββατο 20 Νοεμβρίου 2010

Ελεύθεροι δύο blogger!!!!

Ελεύθερος από φυλακή του Αζερμπαϊτζάν, όπως ανακοίνωσε ο Οργανισμός για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ). 

  Ο οργανισμός ζητά την απελευθέρωση ενός ακόμα δημοσιογράφου, που κρατείται στις φυλακές του Μπακού.

"Οι αρχές του Αζερμπαϊτζάν πρέπει να συνεχίσουν σ' αυτόν το δρόμο και να απελευθερώσουν άμεσα τον Εϊνούλα Φατουλάγιεφ", είπε η εκπρόσωπος του ΟΑΣΕ για την ελευθεροτυπία, Ντούνια Μιγιάτοβιτς, χαρακτηρίζοντας "θετικές" τις τελευταίες εξελίξεις.


Δικαστήριο του Αζερμπαϊτζάν είχε διατάξει νωρίτερα την αποφυλάκιση του μπλόγκερ Εμίν Μίλι. Την Πέμπτη είχε αφεθεί ελεύθερος ένας άλλος μπλόγκερ, ο Αντνάν Χατζιζάντε.


Και οι δύο στηρίζουν την αντιπολίτευση και δημοσίευαν στις ιστοσελίδες τους επικριτικές πληροφορίες και σατιρικά βίντεο για το καθεστώς της χώρας. Συνελήφθησαν τον Ιούλιο του 2009 και καταδικάστηκαν σε φυλάκιση 2,5 και 2 ετών αντίστοιχα.


Ο δημοσιογράφος Εϊνούλα Φατουλάγιεφ κρατείται από το 2007 κατηγορούμενος για κατοχή ναρκωτικών ουσιών, συκοφαντία και προσβολή. Ήταν αρχισυντάκτης δύο αντιπολιτευόμενων εφημερίδων οι οποίες το 2007 ανέστειλαν την έκδοσή τους επειδή οι αρχές έκλεισαν τα γραφεία τους με το αιτιολογικό ότι παραβίασαν τους κανονισμούς πυρασφάλειας.


newsbomb.gr
http://lamogio24.blogspot.com/2010/11/blogger.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου