'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Σάββατο 20 Νοεμβρίου 2010

Την άλλη Πέμπτη οι εκσκαφές για τον θησαυρό!!!

Α
ναβλήθηκε η προγραμματισμένη για σήμερα εκσκαφή για τον εντοπισμό θησαυρού στην περιοχή της Χαλανδρίτσας και η έρευνα θα πραγματοποιηθεί τελικά την επόμενη Πέμπτη το πρωί. 

Όπως έχει ήδη γραφτεί, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος έχει εκδώσει σχετική άδεια προκειμένου ιδιώτης να προχωρήσει στο σκάψιμο σε σημεία που έχει προσδιορίσει με βάση τις πληροφορίες που έχει για την ύπαρξη του θησαυρού ο οποίος αφορά σε χρυσές λίρες. 

Μόνο που θα είναι ένας πραγματικός αγώνας δρόμου καθώς θα έχει στη διάθεσή του μόλις μερικές ώρες και συγκεκριμένα από τις 8:30 το πρωί έως τις 14:00 της ίδιας μέρας (παράταση στο ωράριο των ερευνών προβλέπεται μόνο στην περίπτωση εντοπισμού του θησαυρού). Τα σημεία όπου θα γίνουν οι εκσκαφές βρίσκονται σε απόσταση 10 μέτρων μεταξύ τους, στην άκρη της ασφάλτου και κοντά στο Κέντρο Υγείας της Χαλανδρίτσας. 

Για την περίπτωση έχει ενημερωθεί η Τράπεζα της Ελλάδος προκειμένου να δεχθεί την κατάθεση στην περίπτωση εντοπισμού του θησαυρού. Να θυμίσουμε ότι ο νόμος προβλέπει ότι αν ο θησαυρός βρεθεί σε δημόσιο χώρο ο αρμόδιος υπουργός αποφασίζει να δώσει στον ευρετή ποσοστό έως και 50%, ενώ το υπόλοιπο περιέρχεται στο κράτος. Αν ο θησαυρός βρεθεί σε ιδιωτικό χώρο τα ποσοστά αυτά αλλάζουν και τα εύρετρα μοιράζονται διαφορετικά. 

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Δήμος δικαιούται μέχρι και 50%. Αν ο θησαυρός αφορά σε κοσμήματα ή χρονολογείται πολύ παλιά, μπορεί η πολιτεία να τον χαρακτηρίσει αρχαιολογικό θησαυρό και να περιέλθει εξ ολοκλήρου στο δημόσιο. 

Να σημειωθεί τέλος ότι πρόσφατα βρέθηκε τέτοιος θησαυρός στην Αχαΐα και συγκεκριμένα στην περιοχή Λάππα και μάλιστα ήταν ιδιαίτερα μεγάλης αξίας. Αναφορικά με άλλες έρευνες που διεξάγονταν προ μηνών στην Ακράτα, αυτές δεν είχαν αποδώσει τα αναμενόμενα. 

dete.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου