'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Σάββατο 20 Νοεμβρίου 2010

Κόντρες στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ!!!

Σε ήπιους τόνους αντιπαρατέθηκαν Γ.Παπανδρέου και Α.Γκιούλ στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ όταν ο Τούρκος πρόεδρος επανέφερε το θέμα της εισόδου των τουρκοκυπρίων στον Οργανισμό. Συναντήσεις και με Ομπάμα και Μέρκελ.

Σε ήπιο διαξιφισμό βρέθηκαν κατά τη διάρκεια της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ στη Λισαβώνα, ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου και ο Τούρκος πρόεδρος Αμπνουλάχ Γκιουλ όταν κατα τη συζήτηση των σχέσεων Ε.Ε. και ΝΑΤΟ ο δεύτερος, έφερε στο τραπέζι τις γνωστές θέσεις της Τουρκίας περί εισόδου του Τουρκοκυπριακού τμήματος της Κύπρου στον διεθνή Οργανισμό. 

Ο Έλληνας πρωθυπουργός παρατήρησε ότι η Σύνοδος του ΝΑΤΟ δεν είναι ο κατάλληλος χώρος για λυθεί το θέμα του Κυπριακού και ζήτησε οι ήδη μετέχοντες στις συζητήσεις μεταξύ των δύο πλευρών στην Κύπρο να συνεχίζουν τις προσπάθειες ώστε να επιτύχει η προσέγγιση και να βρεθεί μια δίκαιη και βιώσιμη λύση, όπως επιθυμεί και ο πρόεδρος της Κύπρου Δ.Χριστόφιας, στο πλαίσιο των αποφάσεων του ΟΗΕ και του κοινοτικού κεκτημένου.

Τόνισε δε ότι πρέπει να αφεθούν οι Κύπριοι, ελληνοκύπριοι και τουρκοκύπριοι, να συνεννοηθούν για το μέλλον του νησιού και η λύση που θα δοθεί να είναι πρότυπο συμβίωσης διεθνώς.

Συνομιλία με Ομπάμα
Ο Πρωθυπουργός είχε σύντομη συνομιλία και με τον αμερικανό Πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα, ο οποίος του είπε ότι και οι δύο ανέλαβαν τα ηνία των χωρών τους σε πολύ δύσκολες περιόδους και ότι προσπαθούν και οι δύο πολύ.
Κοντά βρέθηκε και ο Α.Γκιουλ και ο Αμερικανός Πρόεδρος απευθυνόμενος στον Έλληνα πρωθυπουργό και τον Τούρκο πρόεδρο, τους είπε ότι είναι δύο άνθρωποι που θέλουν να λύσουν τα προβλήματα της περιοχής.

Συνάντηση με Α.Μέρκελ
Ο ευρωπαϊκός μόνιμος μηχανισμός στήριξης ήταν το θέμα που συζήτησαν ο πρωθυπουργός με την Γερμανίδα καγκελάριο Α.Μέρκελ στη διάρκεια της συνάντησής τους στη Λισαβώνα, με τον Γ.Παπανδρέου να υπεραμύνεται ενός μοντέλου όπου ναι μεν οι ιδιώτες και οι τράπεζες θα συμμετέχουν στο μηχανισμό, αλλά με την επιβολή προηγούμένως ειδικού φόρου.
Ο πρωθυπουργός ενημέρωσε την Α.Μέρκελ για την ελληνική πρόταση και τον διαφορετικό μηχανισμό που προτείνει η Ελλάδα και οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι δύο συμφώνησαν να αναθέσουν σε ομάδες συνεργατών τους να συζητήσουν το θέμα αυτό.

http://news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου