'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Σάββατο 20 Νοεμβρίου 2010

ΝΔ: "Να καταργηθεί το πανεπιστημιακό άσυλο"

Την κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου ζητά η Νέα Δημοκρατία δια στόματος της βουλευτή και Υπεύθυνη του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων του κόμματος, Ελίζας Βόζεμπεργκ.

Μάλιστα, στην ανακοίνωσή της αναφέρει πως πρέπει να είναι άμεση η αντίδραση της πολιτείας χαρακτηρίζοντας τις επιθέσεις στο χώρο των πανεπιστημίων ως εγκληματικές πράξεις.

Πιο αναλυτικά:

«Η δολοφονική απόπειρα που έγινε στο χώρο του Πολυτεχνείου ΑΠΘ ανήμερα της επετείου του Πολυτεχνείου αποτελεί την κορωνίδα των φαινομένων τυφλής βίας με τα οποία, όλο και συχνότερα, τα τελευταία χρόνια, βρίσκεται αντιμέτωπη η πανεπιστημιακή κοινότητα.


Δεν είναι μόνο επικίνδυνα και ανησυχητικά. Συνιστούν εγκληματικές πράξεις και καθιστούν επιβεβλημένη την άμεση και ουσιαστική αντίδραση της συγκροτημένης πολιτείας. Η όποια περαιτέρω καθυστέρηση στη λήψη μέτρων που θα απαγορεύουν την μετατροπή των πανεπιστημιακών χώρων σε άσυλα εγκληματιών συνιστά ουσιαστικά συνενοχή.


Η Νέα Δημοκρατία έχει έγκαιρα διατυπώσει τη θέση της για κατάργηση του ασύλου. Αναμένουμε να υιοθετηθεί από την κυβέρνηση και την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας πριν είναι πολύ αργά. Προτού, δηλαδή, θρηνήσουμε θύματα». 


http://www.lamiareport.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου