'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Σάββατο 20 Νοεμβρίου 2010

Θα παραμείνουν μόνον οι νόμιμοι..!!

Την απαρχή εκστρατείας για τον εντοπισμό και την απομάκρυνση όλων των παράνομων μεταναστών που βρίσκονται στην Ελλάδα, προανήγγειλε στη Βουλή ο Χρ.Παπουτσής.

Η επερώτηση του ΛΑΟΣ για την εγκληματικότητα, έδωσε στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Χ. Παπουτσή την ευκαιρία να δημοσιοποιήσει την έναρξη της εκστρατείας για τη διασφάλιση της ασφάλειας των πολιτών και των νομίμων μεταναστών.

Αναφερόμενος στο πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης ο υπουργός διεμήνυσε ότι "στην Ελλάδα, θα γίνει μια τεράστια προσπάθεια, εκστρατεία, από τις αρχές, τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης και όλους τους ενεργούς πολίτες, ώστε να εξασφαλίσουμε το απόλυτο δικαίωμα στην ασφάλεια, όχι μόνον των Ελλήνων πολιτών, αλλά και όσων έχουν το νόμιμο δικαίωμα να βρίσκονται στη χώρα μας. Οι υπόλοιποι, με τον έναν ή τον άλλον τρόπο, θα βρουν το δρόμο της επιστροφής".
Και συνέχισε:

"Η Ελλάδα δεν είναι ξέφραγο αμπέλι. Έχουμε υποχρέωση να σεβαστούμε τους νόμους του ελληνικού κράτους, τις διεθνείς συνθήκες που έχει προσχωρήσει η χώρα μας, να εκδηλώσουμε και να ενισχύσουμε ακόμα περισσότερο το αξιακό μας πλαίσιο, αυτό που βασίζεται στην παράδοση του ελληνικού λαού, αλλά και στις αξίες του ευρωπαϊκού πολιτισμού. 

Είμαστε, παρόλα αυτά, βέβαιοι, πως όλος ο πολιτικός κόσμος αντιλαμβάνεται τις ανάγκες της εποχής μας, αλλά την ίδια στιγμή το μήνυμα που στέλνουμε προς όλες τις κατευθύνσεις, είναι ότι τα σύνορα φυλάσσονται και θα φυλάσσονται με τον πλέον απόλυτο τρόπο. Θα είμαστε απόλυτα συνεπείς, όσον αφορά τις υποχρεώσεις μας στο πλαίσιο της Συνθήκης του Σένγκεν και θα εγγυηθούμε το δικαίωμα του έλληνα πολίτη στην ασφάλεια και στη ζωή του", τόνισε.

Όπως ήταν αναμενόμενο ο Χ. Παπουτσής υπενθύμισε την νομοθετική πρωτοβουλία του υπουργείου του, για αναβάθμιση του συστήματος εξέτασης των αιτημάτων ασύλου στην Ελλάδα.
"Ένας μεγάλος αριθμός των ανθρώπων που κυκλοφορούν στους δρόμους αυτή την στιγμή, ή διαβιούν σε συνθήκες άθλιες και γίνονται σε πολλές περιπτώσεις αντικείμενο πολλαπλής εκμετάλλευσης, καλύπτονται από διεθνείς συμβάσεις. Ο ΟΗΕ παρακολουθεί συνεχώς τις εξελίξεις αυτές - και πιέζουν ασφυκτικά την ελληνική κυβέρνηση, γιατί δήθεν, όπως λένε, δεν σεβόμαστε τα δικαιώματα που κατοχυρώνονται από τις διεθνείς συνθήκες", σημείωσε.

Από τη δική του πλευρά ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γ. Καρατζαφέρης ανέβασε τους τόνους κατηγορώντας τόσο το ΠΑΣΟΚ όσο και την Νέα Δημοκρατία πως έκαναν την Ελλάδα Σικάγο.

"Πήρατε την Ελλάδα και την κάνατε Μοζαμβίκη και Σικάγο του Μεσοπολέμου" ενώ υποστήριξε πως "σήμερα υπάρχουν γκετοποιημένες περιοχές. Οι γυναίκες δεν μπορούν να περπατήσουν στους δρόμους της Αθήνας με ιστορικά ονόματα, όπως η Σοφοκλέους, η Μενάνδρου, η Ευριπίδου.

Δείτε τα σπίτια. Έχουν μεταμορφωθεί σε κελιά. Παράθυρα μεγάλα και φεγγίτες, όλα έχουν κάγκελα. Ο Έλληνας δεν ζει καλά, όχι γιατί ο τόπος του είναι πάνω στη Σαχάρα και δεν παράγει τίποτα, αλλά λόγω του αποπνικτικού περιβάλλοντος που, ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, έχουν από κοινού επιβάλλει. Όποιος σηκώνει ανάστημα και λέει ''όχι'' σε αυτό το κατεστημένο, την καθεστηκυία τάξη της μίζας και της λωποδυσίας, τον λένε φασίστα, ρατσιστή και ξενοφοβικό".

Για μία ακόμα φορά ήταν αντίθετος στην ανέγερση μουσουλμανικού τεμένους στην Αθήνα, αντιπροτείνοντας τη λειτουργία πολλών μικρότερων ευκτήριων οίκων για να απαντήσει ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη ότι "ο μακαριστός Χριστόδουλος διαφωνούσε με το τζαμί στα Σπάτα, αλλά υπερασπίστηκε με θέρμη το λατρευτικό δικαίωμα των μεταναστών στην Αθήνα και ήταν εκείνος που υπέδειξε το σημερινό λατρευτικό χώρο".



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου