'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Παρασκευή, 26 Νοεμβρίου 2010

Λιτότητα - σοκ στην Ιρλανδία!!!!

Τετραετές πρόγραμμα λιτότητας-το πλέον σκληρό που συντάσσεται ποτέ για τη χώρα- ανακοίνωσε η ιρλανδική κυβέρνηση, σε μια προσπάθεια να διασφαλίσει τη διάσωση της οικονομίας της από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.


Σύμφωνα με το σχέδιο, θα περικοπούν κατά 10 δισεκατομμύρια ευρώ οι δαπάνες και θα συγκεντρωθούν άλλα 5 δισεκατομμύρια ευρώ από επιπλέον φόρους.

Έτσι, σύμφωνα με την ιρλανδική κυβέρνηση, θα πέσει στο 3% του ΑΕΠ το έλλειμμά της το 2014, από το 32% στο οποίο αναμένεται να φτάσει φέτος.


Χιλιάδες θέσεις εργασίας θα χαθούν

Το τετραετές πρόγραμμα αυστηρής λιτότητας της Ιρλανδίας προβλέπει, μεταξύ άλλων, την απώλεια... 24.750 θέσεων εργασίας στο δημόσιο τομέα, αυξήσεις στον Φόρο Προστιθέμενης Αξίας, οι οποίες θα γίνουν κατά διαστήματα από το 2013-ΑΠΌ 21% σε 22% το 2013 και σε 23% το 2014, και μειώσεις των δαπανών στον τομέα των κοινωνικών παροχών κατά 2,8 δισεκατομμύρια ευρώ μέχρι το 2014. 

Επίσης, προβλέπεται η θέσπιση φόρου «τοπικών υπηρεσιών» με όφελος που εκτιμάται ότι θα φτάσει τα 330 εκατ.ευρώ καθώς και η αναμόρφωση της φορολογίας κεφαλαιακών κερδών με επιπλέον όφελος 140 εκατ. ευρώ. Ο κατώτατος μισθός θα μειωθεί 1 ευρώ, στα 7,65 ευρώ την ώρα.

Πάντως, τα φορολογικά μέτρα που εξαγγέλθηκαν προβλέπουν τη διατήρηση του φορολογικού συντελεστή 12,5% στις επιχειρήσεις ενώ, στο σύνολό του, το πρόγραμμα διατηρεί τις εκτιμήσεις για οικονομική ανάπτυξη.

«Δεν μου φαίνεται και πολύ ρεαλιστικό», δήλωσε ο Στίβεν Λιούις, οικονομολόγος στην Monument Securities. «Φαίνεται ότι σχεδιάζουν πολύ σκληρά δημοσιονομικά μέτρα και περιμένουν να αναπτυχθεί η οικονομία. Αυτό φαίνεται εξαιρετικά απίθανο», επισήμανε ο ίδιος.
Το συγκεκριμένο πρόγραμμα αποτελεί προϋπόθεση για να εξασφαλίσει τελικά η Ιρλανδία το ποσό των 85 δισεκατομμυρίων ευρώ από το ΔΝΤ και την ΕΕ.


http://stin-kontra.blogspot.com/2010/11/blog-post_5542.html#ixzz16Kv7VrlE

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου