'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Παρασκευή 26 Νοεμβρίου 2010

Τελεσίγραφο σε καταληψίες

Έγγραφο προς μαθητές, γονείς και καθηγητές, απέστειλε η εισαγγελία Ηρακλείου, προειδοποιώντας με ποινικές διώξεις τους καταληψίες σχολείων αλλά και τους κηδεμόνες τους. 

Οργισμένες αντιδράσεις από την εκπαιδευτική κοινότητα.

Θύελλα αντιδράσεων στη μαθητική και εκπαιδευτική κοινότητα του Ηρακλείου έχει ξεσηκώσει έγγραφο της Εισαγγελίας, με το οποίο προειδοποιεί μαθητές, γονείς αλλά και καθηγητές των υπό κατάληψη σχολείων του νομού πως στο εξής θα τηρείται αυστηρά το γράμμα του νόμου, το οποίο προβλέπει ποινικές διώξεις για τους καταληψίες αλλά και τους κηδεμόνες τους.

Σκοπός της Εισαγγελίας είναι αφενός, οι μαθητές να επιστρέψουν στα θρανία τους και να μη χαθούν άλλες διδακτικές ώρες και αφετέρου, να μην προκληθούν άλλες φθορές που δυστυχώς έχουν παρατηρηθεί σε αρκετά υπό κατάληψη σχολεία.

Να σημειωθεί πως στο Ηράκλειο λουκέτο και την Τετάρτη είχαν βάλει 12 σχολεία και συγκεκριμένα το 1ο και το 4ο Γυμνάσιο, το 1ο, 2ο, 3ο, 4ο, 11ο, 13ο Λύκεια, το Λύκειο Νέα Αλικαρνασσού, το 3ο ΕΠΑ.Λ., το ΕΠΑ.Λ. Μοιρών καθώς και το Αθλητικό Γυμνάσιο και Λύκειο με κύρια αιτήματα την χρηματική ενίσχυση στα σχολεία και τη δωρεάν μεταφορά των μαθητών από και προς τα σχολεία τους.

"Για πράξη τρομοκρατίας" κάνει λόγο από την πλευρά της η ΕΛΜΕ Ηρακλείου, ενώ το μεσημέρι ΕΛΜΕ και ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών και Ομοσπονδία Γονέων και Κηδεμόνων επισκέφτηκαν το διευθυντή της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, ζητώντας του να επιστρέψει στον εισαγγελέα το έγγραφο ως "απαράδεκτο και αντιδημοκρατικό".

Σαν αντίδραση στο έγγραφο της εισαγγελίας, οι μαθητές οργάνωσαν για σήμερα νέο συλλαλητήριο για τις στην Πλατεία Ελευθερίας. Σε αυτήν αναμένεται να συμμετάσχουν και καθηγητές. Παράλληλα, στις 9 το πρωί της Πέμπτης πραγματοποιήθηκε παράσταση διαμαρτυρίας στη Νομαρχία Ηρακλείου για τις απειλές της εισαγγελίας.

Να σημειωθεί ότι τα αιτήματα των μαθητών σχετίζονται με τη σχολική στέγη και την κρατική μέριμνα για την παιδεία. Οι μαθητές, μεταξύ άλλων, ζητούν βελτίωση των σχολικών εγκαταστάσεων, επέκταση του σκέπαστρου που υπάρχει στο χώρο της αυλής, δημιουργία νέων τουαλετών και λένε ένα ξεκάθαρο "όχι" στις τάξεις με αριθμό μεγαλύτερο των 30 ατόμων. Επίσης, ζητούν την επαναφορά της ενισχυτικής διδασκαλίας και τη δωρεάν μετακίνηση τους  από και προς το σχολείο δωρεάν με τα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Στον χώρο της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης του νησιού, υπό κατάληψη βρίσκονται από χτες Τετάρτη, τα τμήματα Χημείας και Βιολογίας του πανεπιστημίου Κρήτης, ενώ σε χτεσινή κινητοποίηση των σπουδαστών του ΤΕΙ στο Ηράκλειο έγινε ολιγόωρη κατάληψη ενός λεωφορείου του αστικού ΚΤΕΛ.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου