'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Παρασκευή 26 Νοεμβρίου 2010

Τεχνικός υπολογιστών αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης...!!!!

Ένας ειδικός σε θέματα ασφάλειας υπολογιστών μπορεί να φυλακιστεί, αφού παραδέχτηκε ότι ήταν ένα από τα κεντρικά μέλη σε μια διεθνή συμμορία hackers. 

O Matthew Anderson, καταχράστηκε τις γνώσεις του με σκοπό να επιτίθεται σε εκατοντάδες επιχειρήσεις μέσω spam μηνυμάτων που περιέχουν κρυφούς ηλεκτρονικούς ιούς.
 
Ο hacker συνελήφθη μετά από έρευνα της Scotland Yard και των αρχών στη Φινλανδία σε μια συμμορία που «έγραφε» ιούς υπολογιστών «κατά παραγγελία».

Οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι η συμμορία, που είναι γνωστή στο διαδίκτυο με το όνομα  m00p, είχε «μολύνει» υπολογιστές μέσω ιών που ήταν ενσωματωμένοι σε ανεπιθύμητα εμπορικά μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Ο Anderson δημιουργούσε και έστελνε μαζικά εκατομμύρια μηνύματα με κακόβουλο λογισμικό σε επισυναπτόμενο αρχείο.

Οι ιοί «έτρεχαν»  στο παρασκήνιο σε έναν μολυσμένο υπολογιστή και επέτρεπαν την πρόσβαση σε δεδομένα ιδιωτών και επαγγελματιών, που ήταν αποθηκευμένα εκεί. Ο hacker επιπλέον δημιουργούσε αντίγραφα των ιδιωτικών εγγράφων, όπως διαθήκες, ιατρικές εκθέσεις, βιογραφικά σημειώματα, κατάλογοι με κωδικούς πρόσβασης και προσωπικές φωτογραφίες.

Ο hacker ήταν επίσης σε θέση να ενεργοποιήσει διαδικτυακές κάμερες, στα σπίτια των χρηστών κατασκοπεύοντας τους και πολλές φορές διατηρούσε και στιγμιότυπα.

Ο Αντερσον, ο οποίος χρησιμοποίησε προφίλ με ονόματα όπως aobuluz και Warpigs, εργαζόταν στην εταιρεία ασφάλειας διαδικτύου Optom.
Τον Οκτώβριο, ο Άντερσον ομολόγησε την ενοχή του στο Δικαστήριο Southwark Crown για κατάχρηση υπολογιστών για το διάστημα μεταξύ Σεπτεμβρίου 2005 και Ιουνίου 2006. Θα καταδικαστεί επίσης από το ίδιο δικαστήριο.

Το είδαμε εδώ: SecNews

http://www.blogotsarka.gr/?p=79150

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου