'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Παρασκευή, 26 Νοεμβρίου 2010

«Άλλο Ελλάδα… άλλο Ισπανία»!!!!

Τη δυσπιστία των αγορών καλείται να αντιμετωπίσει η Ισπανία, μετά την προσφυγή της Ιρλανδίας στο μηχανισμό στήριξης, γεγονός που ενδέχεται να αποτελέσει εμπόδιο για την ομαλή χρηματοδότηση της χώρας.

Ωστόσο, ο γενικός διευθυντής της Τράπεζας της Ισπανίας, Χοσέ Λουίς Μάλο δε Μολίνα, εμφανίστηκε καθησυχαστικός, λέγοντας ότι η κατάσταση που αντιμετωπίζει η χώρα του είναι διαφορετική από αυτήν της Ιρλανδίας ή της Ελλάδας.


«Στην παρούσα εξαπλούμενη κατάσταση αυτό που συμβαίνει είναι ότι, μολονότι η ισπανική οικονομία δεν παρουσιάζει κανένα από τα αδύναμα στοιχεία της ελληνικής και της ιρλανδικής οικονομίας, οι απλές προσδοκίες των αγορών μπορούν να προκαλέσουν δυσκολίες στη χρηματοδότηση της Ισπανίας».


«Όταν υπάρχουν φαινόμενα υποψίας και μετάδοσης οι οικονομίες που αντιμετωπίζουν προβλήματα, κάτοικοι διαφορετικού εύρους και φύσης, μπορεί να υποστούν τις συνέπειες διότι στις αγορές ορισμένες προσδοκίες κάποιες φορές γίνονται αυτοεκπληρούμενες προφητείες», πρόσθεσε ο Μάλο δε Μολίνα. 

 
Τέλος, διαβεβαίωσε εκ νέου ότι η Ισπανία δεν χρειάζεται να προστρέξει σε βοήθεια και ζήτησε από όλους τους οικονομικούς παράγοντες να εργαστούν και να δείξουν στις αγορές ότι είναι διατεθειμένοι να προχωρήσουν στην εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων. 


http://www.zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου