'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Παρασκευή, 26 Νοεμβρίου 2010

Μέτρα-σοκ προτείνει ο Αλ. Παπαδόπουλος..!!!

«Το 30% του σημερινού κράτους είναι περιττό», τόνισε το βράδυ της Τρίτης ο πρώην υπουργός Οικονομικών Αλέκος Παπαδόπουλος σε ομιλία του σε εκδήλωση στο ΕΛΙΑΜΕΠ. 

Ο πρώην υπουργός πρότεινε να εγκρίνει η Βουλή μέσα στο 2011 τη συγκρότηση μιας ανεξάρτητης επιτροπής, η οποία θα συντάξει ένα θαρραλέο πενταετές πρόγραμμα οικονομικής και κοινωνικής ανάπτυξης που θα κριθεί από το λαό με εκλογές.

Όπως είπε την παρούσα φάση, η χώρα βρίσκεται υπό διεθνή οικονομικό έλεγχο, κάτι που, όπως υποστηρίζει, η ελλιπής πολιτική ηγεσία της χώρας (ανεξαρτήτως κομμάτων) φροντίζει να αποκρύπτει από τον λαό.
Μερικές από τις προτάσεις του κ. Παπαδόπουλου:

- να προωθηθεί μέσω αναθεώρησης ειδική συνταγματική απαγόρευση παραγωγής δημοσιονομικών ελλειμμάτων.

- να καθιερωθεί συνταγματικό προνόμιο στον υπουργό Οικονομικών για δικαίωμα άσκησης αρνησικυρίας (βέτο) επί των δαπανών στο σύνολο τις διοίκησης του κράτους.

- να καταργηθούν τα προνόμια του δημοσίου τομέα και να προσαρμοστούν τα δεδομένα της λειτουργίας του προς αυτά του ιδιωτικού τομέα.

- κατάργηση τμημάτων πανεπιστημίων και ΤΕΙ, δημοτικών επιχειρήσεων, ατροφικών νομικών προσώπων δημοσίου και ιδιωτικού δικαίου, στρατοπέδων,

- συγχώνευση μητροπόλεων

- περιορισμός του διδακτικού προσωπικού και μεγάλου αριθμού στρατηγών, ναυάρχων πτεράρχων και ταξιαρχών των ενόπλων δυνάμεων και των σωμάτων ασφαλείας

- κατάργηση φόρων υπέρ τρίτων (των βολεμένων κοινωνικών συντεχνιών).

- να ανατεθεί ο φορολογικός έλεγχος των εταιριών που τηρούν βιβλία γ’ κατηγορίας σε πιστοποιημένα ιδιωτικά ελεγκτικά όργανα, όπως ελεγκτικές εταιρίες τραπεζών, ασφαλιστικών εταιριών κλπ.

- να συσταθεί σύγχρονος, αυτόνομος Οργανισμός Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων (ΟΕΔΕ) για να παύσει η είσπραξη των εσόδων να είναι το πάρεργο των εφοριών.

- να δημιουργηθεί άμεσα αυτοτελές Σώμα Οικονομικών Επιθεωρητών, το οποίο θα διενεργεί ουσιαστικούς και όχι τυπικούς ελέγχους σκοπιμότητας των δαπανών στο σύνολο του κράτους.

- να καταργηθεί το Ελεγκτικό Συνέδριο ως δικαστήριο και να μετατραπεί σε σύγχρονη ανεξάρτητη ελεγκτική αρχή, όπως σ’ άλλες χώρες.

http://www.news21.gr/content.php?cid=100#c17308

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου