'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Δευτέρα 15 Νοεμβρίου 2010

Έκκληση προς την Ιρλανδία να μπει στον... μηχανισμό!!!

Ο υπουργός Οικονομικών της Πορτογαλίας Φερνάντο Τεξέϊρα ντος Σάντος ζήτησε σήμερα από το Δουβλίνο να λάβει υπόψη του τα άλλα κράτη μέλη της ευρωζώνης, σε μια έμμεση πλην σαφή έκκλησή του προς την ιρλανδική κυβέρνηση να αποδεχθεί την ένταξη της χώρας στο μηχανισμό οικονομικής στήριξης που της προσφέρεται απο την ΕΕ, μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο.

Στη διάρκεια συνέντευξής του στην ειδησεογραφική υπηρεσία Dow Jones Newswires, ο κ.Τεξέϊρα ντος Σάντος αναφέρθηκε στο ενδεχόμενο "μετάδοσης" στην Πορτογαλία των υψηλών επιτοκίων που είναι αναγκασμένη να καταβάλει η Ιρλανδία.

"Δεν επιθυμώ να κάνω μάθημα στην ιρλανδική κυβέρνηση, αλλά θα ήθελα να πιστεύω ότι θα λάβει την πλέον δόκιμη απόφαση τόσο για την Ιρλανδία όσο και για το ευρώ" επεσήμανε ο πορτογάλος υπουργός. "Θέλω να πιστεύω ότι θα λάβει την σωστή απόφαση", πρόσθεσε.

Η τοποθέτηση αυτή σημειώνεται ενώ το Δουβλίνο έχει καταστήσει σαφή την επιθυμία του να αντιμετωπίσει αυτόνομα την παρούσα κρίση, παρά τις αναταράξεις που χαρακτηρίζουν τις αγορές χρήματος στην ευρωζώνη.





http://www.i-reportergr.com/2010/11/blog-post_7016.html#ixzz15M6WVqFG

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου