'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Δευτέρα 15 Νοεμβρίου 2010

Το facebook στη μάχη του email !!!

Μ
ια νέα υπηρεσία email αναμένεται να ανακοινώσει σήμερα το Facebook, στοχεύοντας ευθέως στην «πίτα» του Gmail, του Yahoo και του Hotmail. 

Το γιγαντιαίο κοινωνικό δίκτυο ρίχνει λάδι στη φωτιά στην κόντρα του με τη Google. 

Τέσσερις μόλις ημέρες μετά τη διάψευση της εταιρείας του Έρικ Σμιντ ότι φτιάχνει «το νέο Facebook», το Facebook φαίνεται ότι θα ανακοινώσει πως φτιάχνει «το νέο Gmail». 

Έρχεται (;) το Facebook Mail
Οι εκπρόσωποι του ιστότοπου κοινωνικής δικτύωσης έχουν προσκαλέσει τους τεχνολογικούς συντάκτες των Ηνωμένων Πολιτειών σε συνέντευξη Τύπου απόψε στο Σαν Φρανσίσκο, στην οποία φημολογείται έντονα ότι θα παρουσιάσουν μια νέα υπηρεσία ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, με το όνομα Facebook Mail.
Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες αναφέρουν ότι θα πρόκειται για ξεχωριστή υπηρεσία διαχείρισης λογαριασμών email, της μορφής user@facebook.com. 

Ο «δολοφόνος του Gmail»
Σύμφωνα με το τεχνολογικό blog Techcrunch, το νέο εγχείρημα του Facebook φέρει την κωδική ονομασία «Σχέδιο Τιτάν» και προβάλλει ως ο «δολοφόνος του Gmail». 

Επικαλούμενο δικές του πληροφορίες, το blog υποστηρίζει ότι το Facebook είναι έτοιμο να παρουσιάσει μια ολοκληρωμένη υπηρεσία ηλεκτρονικού ταχυδρομείου για τον Παγκόσμιο Ιστό. 

Τη χαρακτηρίζει, μάλιστα, «μια ακαταμάχητη πρόταση», εκτιμώντας ότι ο πλούτος πληροφοριών που συλλέγει το Facebook για τους χρήστες του -από τις εκδηλώσεις στις οποίες συμμετέχουν, μέχρι τα πράγματα που τους αρέσουν και τη συχνότητα με την οποία αλληλεπιδρούν με άλλους χρήστες- μπορούν να αποτελέσουν «εγγύηση» για τη δημοφιλία του νέου email. 

Μη επιβεβαιωμένη πληροφορία
Όμως, η πληροφορία δεν έχει επιβεβαιωθεί και οι πιο μετριοπαθείς στις εκτιμήσεις τους αναλυτές αναφέρουν ότι το Facebook θα ανακοινώσει απλώς μια ανανεωμένη υπηρεσία ανταλλαγής μηνυμάτων, διαθέσιμη μόνο μέσα από την πλατφόρμα του κοινωνικού δικτύου.
Πάντως, το Facebook δεν σχολίασε το ρεπορτάζ του Techcrunch, γεγονός που ενέτεινε τη σχετική φημολογία. 

Η τεράστια βάση χρηστών του Facebook θεωρείται θησαυρός πληροφοριών, ειδικά για τους διαφημιστές, με τίμημα τα προσωπικά δεδομένα εκατομμυρίων χρηστών. 

Παράγοντες της διαδικτυακής αγοράς λένε ότι το Facebook γίνεται όλο και πιο ισχυρός αντίπαλος της Google, λόγω της «αφοσίωσης» των χρηστών του, οι οποίοι τροφοδοτούν το δίκτυο με τις ιδιωτικές τους πληροφορίες. 

Ο Τζίζους Ντίαζ, συντάκτης στο τεχνολογικό blog Gizmodo, εκτίμησε ότι από τη νέα υπηρεσία email που εικάζεται ότι θα λανσάρει το Facebook, θίγονται όλοι οι παλιοί «παίκτες» της αγοράς.
«Αν ήμουν η Google, το Yahoo ή το Hotmail, θα ήμουν σήμερα πολύ νευρικός. Το Facebook Mail μπορεί να αποδειχθεί "δολοφόνος" αυτών των υπηρεσιών, όχι μόνο λόγω του δυνητικού μεγέθους του, αλλά κυρίως λόγω του φυσικού του πλεονεκτήματος να καταστήσει τα email πιο χρήσιμα». 

Η κόντρα με τη Google
Η κόντρα μεταξύ Google και Facebook αναζωπυρώθηκε πρόσφατα όταν το πρώτο αποφάσισε να «μπλοκάρει» την αυτόματη μεταφορά των επαφών του Gmail στην υπηρεσία εύρεσης «φίλων» του Facebook.
Η κίνηση αυτή ερμηνεύθηκε ως «απάντηση» της Google στην άρνηση του Facebook να επιτρέψει την εξαγωγή των στοιχείων των επαφών από τα προφίλ χρηστών προς άλλους ιστότοπους. 

http://dete.gr/news.php?article_id=12851

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου