'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Δευτέρα 15 Νοεμβρίου 2010

"Χρυσάφι" το σιτάρι..!!!

Α
υξημένα κατά 36% είναι τα κέρδη όσων επένδυσαν σε σιτάρι όταν τα κέρδη όσων επένδυσαν σε χρυσό φαίνονται αυξημένα κατά 28 %.
 
Η περιορισμένη παραγωγή σιταριού σε συδυασμό με την αυξημένη ζήτηση και το αδύναμο δολάριο είναι οι κυριότεροι λόγοι που κάνουν το στάχυ να λάμπει περισσότερο και από το χρυσάφι.

Σύμφωνα με την Καθημερινή οι καλύτερες επενδυτικές επιλογές παγκοσμίως για το τρέχον έτος είναι το σιτάρι και ακολουθούν το Χρηματιστήριο Κωνσταντινούπολης, ο χρυσός και ο χαλκός.

Αυξημένη φαίνεται πως είναι η ζήτηση και σε άλλα βασικά αγροτικά προιόντα όπως το καλαμπόκι τα φασόλια και το ρύζι κυρίως επειδή οι κλιματικές αλλαγές μείωσαν την παραγωγή.

Όμως αιτία αποτελεί και η μεγάλη πτώση στις τιμές από το 2008 και μετά,κάτι που ανάγκασε τους παραγωγούς να περιορίσουν την έκταση των καλλιεργειών τους,και τους διεθνείς αναλυτές να μιλούν για παγκόσμια διατροφική κρίση.

Στον αντίποδα,συγκριτικά από όλα τα επενδυτικά προϊόντα που μπήκαν στο μικροσκόπιο των αναλυτών, τη χειρότερη απόδοση έχει ο Γενικός Δείκτης του Χρηματιστηρίου Αθηνών, με απώλειες που φθάνουν το 30,5%. 


dete.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου