'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Δευτέρα 15 Νοεμβρίου 2010

Σολομώντεια λύση για τα κινητά στα σχολεία!!!

“Δικαιώθηκαν” οι μαθητές που υποστήριζαν πως αν τους απαγορεύσουν να χρησιμοποιούν κινητά στο σχολείο, θα πρέπει να ισχύει το ίδιο και για τους καθηγητές. 

 Και αυτό γιατί η Κύπρια επίτροπος για τα Δικαιώματα του Παιδιού, κυρία Κουρσουμπά, που εξέτασε το θέμα, κατέληξε στο συμπέρασμα πως μαθητές και δασκάλοι έχουν τα ίδια δικαιώματα και υποχρεώσεις. 

Σύμφωνα με την επίτροπο, δεν μπορεί να απαγορευτεί τελείως η χρήση των κινητών στους μαθητές, όμως είναι υποχρεωμένοι να μην τα ανοίγουν μέσα στην τάξη, την ώρα του μαθήματος.

Μάλιστα, η φωτογράφιση, βιντεοσκόπηση και η ηχογράφηση μαθητών ή καθηγητών χωρίς τη σχετική συγκατάθεση είναι ποινικό αδίκημα. Αυτό είναι θέμα πρόληψης της νεανικής παραβατικότητας και δεν αποτελεί δικαιολογία για πλήρη απαγόρευση των κινητών.

Από την άλλη πλευρά, οι καθηγητές θα πρέπει να περιορίσουν τη χρήση των κινητών τους κατά τη διάρκεια του σχολικού ωραρίου, και εννοείται ότι απαγορεύεται δια ροπάλου όχι μόνο να τα χρησιμοποιούν αλλά και να τα εκθέτουν μέσα στην τάξη.

Η κυρία Κουρσουμπά, τέλος, συστήνει να εγκαθίστανται τηλεφωνικοί θάλαμοι στα σχολεία, σε περίπτωση που τα παιδιά θελήσουν να μιλήσουν με το οικογενειακό τους περιβάλλον για οποιοδήποτε θέμα.



http://cosmo.gr/News/Hellas/297387.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου