'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Δευτέρα 15 Νοεμβρίου 2010

Επίθεση ενόπλων σε πλατφόρμα πετρελαίου!!!

Ένοπλοι επιτέθηκαν το Σαββατοκύριακο σε πλατφόρμα πετρελαίου της αμερικανικής εταιρίας Exxon Mobil, στ΄ ανοικτά των ακτών της Νιγηρίας, ανακοίνωσε σήμερα η εταιρία χωρίς να αναφέρει λεπτομέρειες.

Η πετρελαϊκή περιοχή του Δέλτα του Νίγηρα, στη νότια Νιγηρία, αποτελεί θέατρο βιαιοτήτων από ένοπλες οργανώσεις που υποστηρίζουν ότι αγωνίζονται για την καλύτερη ανακατανομή του πετρελαϊκού πλούτου. Οι απαγωγές και οι επιθέσεις σε πετρελαϊκές εγκαταστάσεις αποτελούν συχνό φαινόμενο.

Ο αρχηγός του γενικού επιτελείου των νιγηριανών ενόπλων δυνάμεων αναφερόμενος στις απαγωγές και τις επιθέσεις σε πετρελαϊκές εγκαταστάσεις δήλωσε:" Οι άνθρωποι αυτοί είναι εγκληματίες και ως τέτοιοι θα αντιμετωπιστούν".

Τις τελευταίες εβδομάδες, στρατιώτες εντόπισαν και κατέστρεψαν δεκάδες στρατόπεδα σε ορμίσκους του Δέλτα του Νίγηρα όπου κρύβονται ένοπλες ομάδες.

Οι νιγηριανές ένοπλες δυνάμεις ανακοίνωσαν την Κυριακή ότι έχουν συλλάβει 449 άτομα στη διάρκεια επιχειρήσεων από τα τέλη Σεπτεμβρίου εναντίον των ομάδων αυτών.

http://www.newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου