'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Δευτέρα 15 Νοεμβρίου 2010

Συναγερμός στην ΕΛ.ΑΣ. για τη μουσουλμανική προσευχή - Φόβοι για έκτροπα!!!

Η ανοιχτη προσευχη των μελων της Μουσουλμανικης κοινοτητας και ο κινδυνος επιθεσεων απο ακροδεξιες ομαδες εχουν θεσει σε επιφυλακη την Ελληνικη Αστυνομια.

Η προσευχή των μουσουλμάνων θα γίνει την Τρίτη στα προπύλαια του Πανεπιστημίου, στο σταθμό Λαρίσης, στις πλατείες Αττικής και Κουμουνδούρου και σε 11 ακόμη σημεία της Αττικής. Η αστυνομία φοβάται ότι ενδεχόμενη αντίδραση από ακροδεξιές ομάδες θα λειτουργήσει ως... ντόμινο για τη δημιουργία εκτεταμένων επεισοδίων ανήμερα της 17ης Νοεμβρίου και των εκδηλώσεων για το Πολυτεχνείο.

Περισσότεροι από 7.000 αστυνομικοί βρίσκονται σε επιφυλακή, ενώ καταφθάνουν και ενισχύσεις από την επαρχία. Στόχος της ΕΛ.ΑΣ. να εφαρμοστούν χωρίς προβλήματα μέτρα για την ασφαλή διεξαγωγή των εκδηλώσεων.

Η προσευχή της μουσουλμανικής κοινότητας είναι προγραμματισμένη από τις 06:30 έως τις 10:00 το πρωί της Τρίτης. Ωστόσο, ιδιαίτερα στις περιοχές του Αγίου Παντελεήμονα και της πλατείας Αττικής θεωρείται σχεδόν βέβαιο πως θα υπάρξουν αντιδράσεις. Για να μην κλιμακωθεί περισσότερο η ένταση στις συγκεκριμένες περιοχές της Αθήνας, η Αστυνομία θα λάβει έντονα μέτρα αστυνόμευσης, δε θα επιτραπεί σε μέλη ακροδεξιών οργανώσεων να πλησιάσουν τα σημεία της προσευχής, ενώ ομάδες της Ασφάλειας θα κάνουν προληπτικές προσαγωγές, αν αυτό κριθεί αναγκαίο.

Τι είναι το Κουρμπάν Μπαϊράμ


Πρόκειται για μια από τις δυο σημαντικότερες γιορτές των μουσουλμάνων, τη Γιορτή της Θυσίας. Συμβολίζει τη θυσία του Αβράαμ. Με αφορμή τη γιορτή αυτή, σε χωριά του νομού Ροδόπης και στους μαχαλάδες της Κομοτηνής πρόκειται να αναβιώσει το δρώμενο της καμήλας, έθιμο που πήρε την ονομασία του από την καμήλα που θυσιάζονταν. Η καμήλα θεωρείται ιερό ζώο για τους μουσουλμάνους, γιατί ο προφήτης Μωάμεθ το χρησιμοποιούνται για τις μετακινήσεις του.

Νεαροί μεταμφιεσμένοι σε νύφη, γαμπρό και σε διάφορους τύπους που συναντά κάποιος στην καθημερινή ζωή, συνοδεύοντας ένα ομοίωμα καμήλας, τριγυρίζουν στους δρόμους, συνοδεία μουσικής και μαζεύουν φιλοδωρήματα. Το έθιμο αναβιώνει είτε την πρώτη ημέρα του Κουρμπάν Μπαϊράμ είτε τις επόμενες ημέρες της γιορτής. 


http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=51593&catid=3 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου