'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Δευτέρα 15 Νοεμβρίου 2010

Η αξία του Facebook έφτασε τα 41 δισ. δολάρια!!!!

Το Facebook συνεχίζει την τρομακτική του άνοδο, σε όλους τους τομείς, καθώς πλέον ξεπέρασε σε αξία και το eBay, με αποτέλεσμα να βρίσκεται αυτή τη στιγμή στην... τρίτη θέση της λίστας με τις μεγαλύτερες εταιρίες των ΗΠΑ, που δραστηριοποιούνται στο χώρο του Ίντερνετ, πίσω μόνο από τις Google και Amazon....

Συγκεκριμένα, η αξία των μετοχών του υπολογίζεται στα $41 δις., με το eBay να ακολουθεί με $39.3 δις., ενώ στην πρώτη θέση βρίσκεται η Google με $192.9 δις και δεύτερη η Amazon με $74.4 δις. Πρέπει να τονίσουμε όμως, ότι η αξία του Facebook είναι δυσκολότερο να υπολογιστεί, από τη στιγμή που οι μετοχές του διακινούνται σε ένα κλειστό κύκλο επενδυτών και όχι δημόσια.

Ο αναλυτής Augie Ray, από την Forrester Research, δήλωσε:“Η τεράστια αξία του Facebook δεν είναι τυχαίο γεγονός, καθώς μέσα σε δύο χρόνια μετατράπηκε από μία ευχάριστη ιστοσελίδα σε ένα τεράστιο κοινωνικό δίκτυο όπου οι χρήστες ξοδεύουν τον περισσότερο online χρόνο τους!“

Αξίζει να σημειωθεί ότι μέχρι στιγμής το Facebook έχει αφήσει πίσω του τεράστιες παραδοσιακές δυνάμεις του χώρου, όπως είναι η Yahoo, καταφέρνοντας να προσελκύσει 500 εκατομμύρια χρήστες σε ένα κοινωνικό δίκτυο, και φυσικά έναν τεράστιο αριθμό διαφημιζόμενων που ελπίζουν ότι θα τους προσεγγίσουν!Αυτός είναι και η κύρια πηγή εσόδων για το Facebook, μαζί κάποια μικρότερα έσοδα από online αγορές πόντων και εικονικών αντικειμένων για τα παιχνίδια.

Η εταιρία έχει καταφέρει να κλείσει συμφωνίες με κολοσσούς όπως η Coca Cola, Adidas και η JP Morgan!Άλλωστε, μέσα σε ένα χρόνο σχεδόν διπλασιάστηκαν οι χρήστες (300 εκατ. το 2009) και ξεπέρασε σε επισκεψιμότητα το Google. Αυτός είναι και ο λόγος που ολοένα και περισσότερες εταιρίες επιδώκουν τη διαφήμιση μέσω του Facebook με στοχευμένες καμπάνιες ανάλογα με τη ηλικία, τοποθεσία, ενδιαφέροντα των χρηστών κλπ.


http://apolitistosteki.blogspot.com/
http://kramablog.blogspot.com/2010/11/facebook-41.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου