'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Πέμπτη 18 Νοεμβρίου 2010

Σ.Αραβία: Επικεφαλής της εθνοφρουράς ο γιος του Αμπντάλα

Ο μονάρχης της Σαουδικής Αραβίας, Αμπντάλα, διόρισε το γιο του, πρίγκιπα Μιτάμπ μπιν Αμπντάλα, μέλος του υπουργικού συμβουλίου και επικεφαλής της εθνοφρουράς.

Σε ανακοινωθέν που μετέδωσε το επίσημο ειδησεογραφικό πρακτορείο SPA ο βασιλιάς ανέφερε ότι αποδέχθηκε την παραίτηση, για λόγους υγείας, του αδελφού του, πρίγκιπα Μπαντρ μπιν Άμπντουλ Αζίζ, από τη θέση του υπαρχηγού της εθνοφρουράς.


Η ανακοίνωση αφήνει να εννοηθεί -αν και δεν αναφέρεται ξεκάθαρα- ότι ως νέος επικεφαλής της εθνοφρουράς, ο Μιτάμπ θα αντικαταστήσει τον 86χρονο βασιλιά Αμπντάλα, ο οποίος υπήρξε ο πολιτικός προϊστάμενος της εθνοφρουράς από το 1962.


Ο Μιτάμπ, που έχει σπουδάσει στο Σάντχερστ, είναι 57 ετών, ανέβαινε στην ιεραρχία της εθνοφρουράς επί χρόνια κι ονομάστηκε υπαρχηγός της τον Ιούνιο του 2009.


Η εθνοφρουρά είναι ένας επαγγελματικός στρατός, με δύναμη 100.000-120.000 ανδρών, που ενεργεί παράλληλα, με διαταγές απευθείας από το παλάτι, με το στρατό ξηράς της Σαουδικής Αραβίας που υπάγεται στο υπουργείο Άμυνας. Έχει ενισχυθεί με την προσθήκη ελαφρών τεθωρακισμένων και σχεδιάζει να αποκτήσει δική του αεροπορία. 


zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου