'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Πέμπτη 18 Νοεμβρίου 2010

Κατακραυγή για τους εξευτελιστικούς ελέγχους ασφάλειας στα αμερικανικά αεροδρόμια..

Πληθαίνουν οι διαμαρτυρίες για τους λεπτομερείς σωματικούς ελέγχους στα αεροδρόμια των ΗΠΑ καθώς όλο και περισσότεροι επιβάτες αλλά και οργανώσεις για τα δικαιώματα των επιβατών καταγγέλλουν τις διαδικασίες σαν απροκάλυπτη παραβίαση της ιδιωτικότητάς τους.

Οι επιβάτες πρέπει να περάσουν από τους σαρωτές ακτίνων Χ, οι ακτίνες των οποίων διαπερνούν τα ρούχα αλλά όχι και το δέρμα και έτσι αποκαλύπτονται σχεδόν γυμνοί στις οθόνες των ελεγκτών (του ίδιου φύλου). Σε όσα αεροδρόμια δεν συμβαίνει αυτό ή για όσους επιβάτες αρνηθούν το πέρασμα από σαρωτή γίνεται σωματικός έλεγχος με άγγιγμα σε όλο το σώμα, ακόμα και τα γεννητικά όργανα, με το εσωτερικό της παλάμης.

Σε ελέγχους υποβάλλονται και τα πληρώματα των αεροσκαφών. Επιπλέον έχουν υπάρξει καταγγελίες ότι ελεγκτές προσπάθησαν να υποβάλλουν στη διαδικασία ακόμα και παιδιά.

Διαστάσεις μάλιστα έχει πάρει και η ενέργεια ενός επιβάτη που αρνήθηκε τον έλεγχο (επέμενε να περάσει μόνο από σαρωτή) για να αντιμετωπίσει στελέχη της TSA που του απαγόρευσαν να ταξιδέψει, όταν απείλησε με μηνύσεις. Το βίντεο από κινητό τηλέφωνο με την αντιπαράθεση κυκλοφόρησε στο Ίντερνετ.

Οργανώσεις πολιτών προτρέπουν τώρα στους ταξιδιώτες να αρνηθούν μαζικά τους ελέγχους στις 24 Νοεμβρίου, την παραμονή της εορτής των Ευχαριστιών, ημέρα με μεγάλη επιβατική κίνηση. Τονίζουν ότι ο έλεγχος παραβιάζει τα συνταγματικά δικαιώματα στην ιδιωτικότητα και τους αδικαιολόγητους ελέγχους των Αρχών και ετοιμάζονται να προσφύγουν στα ομοσπονδιακά δικαστήρια.

Τα μέτρα έχει λάβει η Υπηρεσία Ασφάλειας των Μεταφορών (TSA) που διευκρινίζει απλά ότι δεν μπορεί να εξαιρεθεί κανένας λόγω θρησκευτικών πεποιθήσεων.

Εντωμεταξύ, ο επικεφαλής της TSA Τζον Πιστόλε παραδέχεται ότι οι έλεγχοι είναι περισσότερο «επιθετικοί» από ό,τι συνηθιζόταν στο παρελθόν. Πρόσθεσε ότι σε έλεγχο υποβλήθηκε και ο ίδιος και η υπουργός Εσωτερικής Ασφάλειας, Τζάνετ Ναπολιτάνο. Κατανοώ τις ανησυχίες των επιβατών για τους ελέγχους, είπε τέλος ενώπιον επιτροπής της Γερουσίας, αλλά η κυβέρνηση πρέπει να διασφαλίσει την ασφάλεια των ταξιδιωτών.


in.gr
http://sarotiko.blogspot.com/2010/11/blog-post_3976.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου