'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Πέμπτη 18 Νοεμβρίου 2010

Προχωρά η ανέγερση τεμένους στον Βοτανικό ...

Επιταχύνονται οι διαδικασίες για να ξεκινήσει η ανέγερση του μουσουλμανικού τεμένους στον Βοτανικό.

Εντός των επομένων ημερών παραδίδεται στην Κτηματική Εταιρεία του Δημοσίου από το Πολεμικό Ναυτικό, η έκταση των 16 στρεμμάτων που έχει προβλεφθεί για να κτισθεί το τέμενος, αφού καταβλήθηκε το ποσό του περίπου ενός εκατομμυρίου για να μετακομίσουν οι υπηρεσίες του και να εκδοθεί το σχετικό προεδρικό διάταγμα.


Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ - ΜΠΕ, εντός των επόμενων εβδομάδων ολοκληρώνονται και οι υπόλοιπες νομικές διευθετήσεις ώστε στις αρχές του νέου χρόνου να προκηρυχθεί ο διεθνής αρχιτεκτονικός διαγωνισμός και να αρχίσει η ανέγερση του τεμένους εντός του 2011.


Ενδιαφέρον φέρονται να έχουν εκδηλώσει σημαντικοί διεθνούς φήμης αρχιτέκτονες, όπως η ιρακινής καταγωγής Ζάχα Χαντίντ.


Σύμφωνα με τον νόμο 3512 του 2006, που εισηγήθηκε η τότε υπουργός Μαριέττα Γιαννάκου, το αρχικό κόστος προβλέπετο να ανέλθει γύρω στα 15 εκατομμύρια, ωστόσο μετά την μείωση της έκτασης που καθορίστηκε, το τελικό κόστος αναμένεται να μειωθεί και θα το αναλάβει, όπως καθορίζεται από τον νόμο, το Ελληνικό Δημόσιο.


Το υπουργείο Παιδείας που έχει την σχετική αρμοδιότητα έχει προκρίνει το συνολικό σχέδιο να γίνει με τις διεθνείς και ευρωπαϊκές προδιαγραφές, όπως συμβαίνει με το μουσουλμανικό τέμενος τις Βρυξέλλες και την Ουάσιγκτον και το όλο κτίσμα να εναρμονίζεται με τα περιβάλλοντα κτίρια και την γύρω περιοχή.


Οι καθοριζόμενες προδιαγραφές έχουν τεθεί υπόψη της ηγεσίας της Ελλαδικής Εκκλησίας, ενώ το όλο εγχείρημα συντονίζεται από τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Θόδωρο Πάγκαλο, καθώς εμπλέκονται εννέα υπουργεία και υπηρεσίες.


Αρμόδιοι παράγοντες του υπουργείου Παιδείας καθιστούν απολύτως σαφές ότι η επιλογή του ιμάμη θα γίνει βάσει των διατάξεων που ισχύουν στην Ελλάδα για την ανάδειξη των θρησκευτικών ηγετών των αλλοθρήσκων.


Τη γρηγορότερη ανέγερση έχει ζητήσει κατά την προεκλογική περίοδο και ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, ενώ αντιρρήσεις είχε εκφράσει ο υποψήφιος περιφερειάρχης του ΛΑΟΣ Άδωνις Γεωργιάδης.


Επισήμως το κόμμα του κ. Γ. Καρατζαφέρη έχει ταχθεί υπέρ της δημιουργίας αρκετών διάσπαρτων τόπων λατρείας στην Αττική, ώστε να μην υπάρξει συσσώρευση μουσουλμάνων στην περιοχή του Βοτανικού.


Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ, Μιχάλης Μιχαήλ
http://www.nooz.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου