'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Πέμπτη 18 Νοεμβρίου 2010

Δολοφονική επίθεση δέχθηκαν δύο καθηγητές στην Θεσσαλονίκη

Δολοφονική επίθεση δέχτηκαν δύο καθηγητές του τμήματος ΤΕΦΑΑ του ΑΠΘ, στη Θέρμη, από δύο αγνώστους που εισέβαλαν στο γραφείο τους με κράνη και τους χτύπησαν με σιδηρολοστούς, στις 3 το μεσημέρι σήμερα Πέμπτη.

Ο ένας εκ των δύο καθηγητών, 52 χρόνων, μεταφέρθηκε αιμόφυρτος στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο με κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και έχει διαφύγει τον κίνδυνο, ενώ ο δεύτερος καθηγητής 37 ετών τραυματίστηκε ελαφρά.


Σε έκτακτη συνεδρίασή του το Πρυτανικό Συμβούλιο του ΑΠΘ, καταδίκασε την επίθεση επισημαίνοντας ότι «τέτοια γεγονότα, πρωτοφανή για την ακαδημαϊκή ζωή του Αριστοτελείου και των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων της Θεσσαλονίκης, προσβάλλουν όχι μόνο την αξιοπρέπεια των μελών της πανεπιστημιακής κοινότητας αλλά και συνιστούν επίθεση και τρομοκράτηση των λειτουργών της δημόσιας εκπαίδευσης».


Το ΑΠΘ περιμένει από το υπουργείο Παιδείας να ικανοποιήσει το αίτημα των νέων πρυτανικών αρχών από την αρχή της ακαδημαϊκής χρονιάς, για ενίσχυση της δύναμης φύλαξής του, με επιπλέον 120 άτομα.


«Είναι ελλιπής η φύλαξη του πανεπιστημίου, σε όλο το κάμπους της Θέρμης υπάρχει μόνο ένας φύλακας. Περιμένουμε από το υπουργείο την πρόσθετη κάλυψη στην οποία δεσμεύτηκε», δήλωσε ο πρύτανης, Γιάννης Μυλόπουλος.


http://www.lamiareport.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου