'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Πέμπτη 18 Νοεμβρίου 2010

"ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΔΙΑΚΟΥ"

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ ΣΗΜΕΡΑ Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ "Ν.ΚΡΗΤΗ".
Ιερέας κατηγορείται για πώληση λειψάνων Αγίων στη Γερμανία!
Tου Χριστόφορου Παπαδάκη


Το μυστικό δεν άργησε να διαρρεύσει... Ο διάκος που έβλεπαν μπροστά τους ξαφνικά να λειτουργεί τις τελευταίες μέρες στη δική τους ενορία ήταν ο ίδιος που μόλις τον περασμένο Μάιο... συνέλαβαν οι διωκτικές Αρχές στο Σιδηρόκαστρο Σερρών, κατηγορώντας τον ότι έκανε εμπόριο ιερών λειψάνων!
Έκλεβε κόκκαλα και κρανία από ιερούς ναούς και μοναστήρια και τα πουλούσε σε "πελάτες" του στη Γερμανία σαν λείψανα Αγίων. Κι ενώ ο δεσπότης του Σιδηροκάστρου τον έχει θέσει σε αργία, άρα του αφαίρεσε το δικαίωμα να λειτουργεί οπουδήποτε στην Ελλάδα μέχρι να γίνει η δίκη και να αποφανθεί η Δικαιοσύνη, εδώ και μερικές μέρες ο διάκος εμφανίζεται από ενορία σε ενορία σε κεντρικά σημεία της πόλης του Ηρακλείου, μετέχοντας στις λειτουργίες και μάλιστα... στο πλευρό υψηλόβαθμου στελέχους της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κρήτης!
Η "Ν. Κρήτη" αποκαλύπτει σήμερα... "το μυστικό του διάκου", που είναι ηρακλειώτικης καταγωγής και η οικογένειά του μένει στο Ηράκλειο. Δεν ήταν λίγοι οι πιστοί που τον είδαν σε κεντρικές ενορίες του Ηρακλείου. Κάποιοι από αυτούς παραξενεύτηκαν και έκαναν τη δική τους έρευνα, χάνοντας το χρώμα και τη φωνή τους όταν κατάλαβαν ότι ο άνθρωπος αυτός είναι ο ίδιος που είχε συλληφθεί τον περασμένο Μάιο με τις βαρύτατες αυτές κατηγορίες, που ήρθαν αμέσως στο φως της δημοσιότητας και προκάλεσαν αίσθηση στην κοινή γνώμη της κεντρικής Μακεδονίας και όχι μόνο. Φυσικά, δεν ήταν δύσκολο να καταλάβουν ποιος είναι, μαθαίνοντας ότι υπηρετούσε στο Σιδηρόκαστρο των Σερρών...
Από την άλλη όμως, ουδείς επιθυμεί την αποπομπή ή την καταστροφή του διάκου, αντιθέτως όλοι επιθυμούν ο άνθρωπος αυτός να βοηθηθεί ως προς το ανθρώπινο μέρος της υπόθεσης. Αυτό που ζητούν ωστόσο είναι να τηρηθεί κανονικά το εκκλησιαστικό δίκαιο σε ό,τι αφορά την αργία του διάκου, μέχρι να γίνει η δίκη και να "μιλήσει" η Δικαιοσύνη...

Άλλαξε κάτι;

Στο μεταξύ, χθες το βράδυ, μιλώντας στην εφημερίδα μας, ο Σεβασμιότατος Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ. Ειρηναίος επιβεβαίωσε πλήρως τις πληροφορίες που του θέσαμε. Ωστόσο, μας είπε ότι «όσο η Μητρόπολη του διακόνου στο Σιδηρόκαστρο μας έλεγε ότι τον έχει σε αργία, εμείς δεν του επιτρέπαμε να λειτουργεί. Όμως τώρα ο Μητροπολίτης του μας λέει γραπτώς ότι με τελευταία του απόφαση έχει ανακαλέσει την αργία. Ότι μπορεί να λειτουργεί εκεί. Και επομένως, αφού μπορεί να λειτουργεί εκεί, γιατί όχι κι εδώ;».
Ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης προσθέτει ακόμη ότι από τη στιγμή που ο διάκος είναι φιλοξενούμενος στο Ηράκλειο, όπου ζει και η οικογένειά του, «εμείς οφείλουμε να τον σεβαστούμε. Κάποια στιγμή προφανώς θα φύγει και θα επιστρέψει στο Σιδηρόκαστρο».

Απίστευτη ιστορία

Η ιστορία ήρθε στη δημοσιότητα το Μάιο, όταν ο 24χρονος διάκονος της Μητρόπολης Σιδηροκάστρου Σερρών συνελήφθη μαζί με ένα 43χρονο Ελβετό. Η επίσημη αστυνομική ενημέρωση αναφέρει ότι ο συνεργός του είχε αναλάβει να μεταφέρει τα λείψανα, καθώς και κάποιες εικόνες στη Γερμανία, όπου θα τις παραλάμβανε κάποιος Αρχιμανδρίτης.
Πρώτα συνελήφθη ο ιερωμένος και στη συνέχεια, στο αεροδρόμιο "Μακεδονία" της Θεσσαλονίκης, ο Ελβετός, στις αποσκευές του οποίου βρέθηκαν περίπου 200 οστά και μια ασημένια λειψανοθήκη με δύο κάρες Αγίων. Ακολούθησε εξέταση των κατασχεμένων οστών, από την οποία διαπιστώθηκε ότι είναι καλά συντηρημένα, αρωματισμένα με μύρο και στο καθένα αναγράφεται όνομα Αγίου ή Οσίου.
Τα οστά και τη λειψανοθήκη παρέλαβε ο 43χρονος από το νεαρό διάκονο, αφού μετέβη στο Σιδηρόκαστρο, για να τα μεταφέρει και να τα παραδώσει σε υψηλόβαθμο ιερέα (Αρχιμανδρίτη) εκκλησίας στη Γερμανία, σύμφωνα με όσα φέρεται να έχει δηλώσει ο ίδιος ο Ελβετός στην Αστυνομία.
Μετά από έρευνες τις οποίες διεξήγαγε η Ασφάλεια Θεσσαλονίκης στο σπίτι του διακόνου τη Δευτέρα του Αγίου Πνεύματος 24 Μαΐου 2010, ανακοινώθηκε ότι βρέθηκαν 10 ναρκωτικά χάπια, πάνω από πεντακόσια οστά και συνολικά δεκαπέντε κρανία, στα οποία αναγράφονταν ονόματα Αγίων ή Οσίων. Βρέθηκαν ακόμη μια βυζαντινή εικόνα του 19ου αιώνα, ένας βυζαντινός σταυρός του 19ου αιώνα, δύο βυζαντινά δαχτυλίδια και πέντε αρχαία και βυζαντινά νομίσματα, τα οποία, σύμφωνα με εκτίμηση αρμόδιας αρχαιολόγου, εμπίπτουν στις προστατευτικές διατάξεις του νόμου περί αρχαιοτήτων.
Διάκος και Ελβετός συνελήφθησαν από αστυνομικούς του Τμήματος Αρχαιοκαπηλίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, κατηγορούμενοι, κατά περίπτωση, για παράβαση του νόμου περί αρχαιοτήτων, περιύβριση νεκρών, διακεκριμένη περίπτωση κλοπής, αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος και παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών, ενώ παραπέμφθηκαν στον εισαγγελέα.
Ανθρωπολόγοι ανέλαβαν να εξετάσουν τα οστά και τα κρανία για να διαπιστώσουν αν προέρχονται πράγματι από τους ναούς και τα μοναστήρια και αν ανήκουν στους Αγίους και τους Οσίους, των οποίων και ανέγραφαν τα ονόματα.

Στην Κρήτη

Έχει ενδιαφέρον όμως και το γεγονός ότι ο ίδιος διάκος - σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες μας - ξεκίνησε ως ιερωμένος από μοναστήρι στο Σπήλι του Ρεθύμνου. Από ’κει φαίνεται να τον έδιωξαν για τους ίδιους λόγους. Μέχρι που συνελήφθη στη συνέχεια στο Σιδηρόκαστρο Σερρών, σύμφωνα πάντα με τις κατηγορίες, που όλοι εύχονται να καταρρεύσουν στις αίθουσες των δικαστηρίων.


ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΝΕΑ ΚΡΗΤΗ» 16/11/2010
http://sarotiko.blogspot.com/2010/11/blog-post_4492.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου