'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Πέμπτη 18 Νοεμβρίου 2010

Άγριο ψαλίδι μετά τα Χριστούγεννα

Απέρριψαν οι Βρυξέλλες την πρόταση της Ελλάδας για επιμερισμό της επιβάρυνσης ,από την αναθεώρηση - μαμούθ του περσινού ελλείμματος στα προσεχή δύο ή τρία χρόνια. 
Συνεπώς, η χώρα μας... ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ...  

υποχρεούται να λάβει εντός του 2011 όλα τα πρόσθετα μέτρα, ώστε να τηρήσει


nea metra mega 12.τις δεσμεύσεις της.


Σε δήλωσή του, ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ επικρότησε την κατεύθυνση αυτή και κάλεσε την ελληνική κυβέρνηση να διευκρινίσει τις λεπτομέρειες των πρόσθετων μέτρων που θα λάβει στον προϋπολογισμό του 2011, αλλά και στο αναθεωρημένο μνημόνιο συμφωνίας.


Σύμφωνα με πληροφορίες, τα έσοδα που πρέπει να εξοικονομήσει η χώρα μας θα προέλθουν από τους μισθούς στις ΔΕΚΟ, τις δαπάνες υγείας, αλλά και από συμβάσεις ορισμένου χρόνου, που, πιθανότατα, δε θα ανανεωθούν.

Στο πακέτο μέτρων, τα οποία θα ληφθούν, περιλαμβάνεται και η μείωση των δαπανών των υπουργείων έως και 20%, όπως και η εξίσωση του ειδικού φόρου Κατανάλωσης στο πετρέλαιο.




Πιο συγκεκριμένα για τις ΔΕΚΟ, μετά από συμφωνία με την Τρόικα, προβλέπεται «ψαλίδι» 1 δισ. το οποίο θα προέλθει από μείωση αποδοχών έως και 40%, αλλά και μείωση επιχορηγήσεων. Σύμφωνα με πληροφορίες, την πόρτα της εξόδου από το Δημόσιο θα δουν περίπου 30.000 εργαζόμενοι με συμβάσεις ορισμένου χρόνου, που δε θα ανανεωθούν. Τέλος, μεγάλες θα είναι οι περικοπές στις δαπάνες των νοσοκομείων και των ασφαλιστικών ταμείων, κυρίως σε ό,τι αφορά τη φαρμακευτική δαπάνη.

www.newsday.gr
sarotiko

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου