'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Δευτέρα 29 Νοεμβρίου 2010

Θα επιχειρήσουν την πρώτη µεταµόσχευση ποδιών!

Ισπανοί Γιατροί αναζητούν συµβατό µόσχευµα για να πραγµατοποιήσουν την πρώτη µεταµόσχευση ποδιών στον κόσµο.
 
Νεαρός άνδρας, που υποβλήθηκε σε ακρωτηριασµό και των δύο ποδιών του έπειτα από ατύχηµα και έκτοτε καθηλώθηκε σε αναπηρικό καροτσάκι, είναι πολύ πιθανό να ξαναβρεί την ελευθερία του εάν η επέµβαση στεφθεί µε επιτυχία.
Η µεταµόσχευση ποδιών φαίνεται πως είναι η
µοναδική λύση για τον νεαρό, που η ταυτότητά του δεν έχει γίνει γνωστή, αφού παλαιότερη προσπάθεια τοποθέτησης τεχνητών άκρων απέτυχε – ο οργανισµός του τα απέρριψε διότι ..στους γοφούς του δεν υπάρχουν πλέον µυς για να τα συγκρατήσουν.
 
Την επέµβαση πιθανότατα θα κάνει ο διάσηµος ισπανός πλαστικός χειρουργός Πέδρο Καβάδας, από το Νοσοκοµείο «La Fe» στη Βαλένθια, που έχει ήδη φέρει εις πέρας µε επιτυχία µία µερική µεταµόσχευση προσώπου και τρεις µεταµοσχεύσεις χεριών. «Πλέουµε σε άγνωστα νερά», δήλωσε ωστόσο στους «Τάιµς».Οι γιατροί έχουν λάβει το πράσινο φως από τον Ισπανικό Οργανισµό Μεταµοσχεύσεων (ONT)και αναζητούν στα νοσοκοµεία της χώρας µόσχευµα από νεκρό δότη. 
«Μεταµοσχεύσεις χεριών ή προσώπων από µοσχεύµατα νεκρών ανθρώπων έµοιαζαν µε σενάριο επιστηµονικής φαντασίας πριν από µία δεκαετία και σήµερα είναι πραγµατικότητα», επισηµαίνει ο διευθυντής του οργανισµού Ραφαέλ Ματεσάνθ.

Η διαδικασία
Λεπτοµέρειες σχετικά µε την επέµβαση δεν έχουν γίνει γνωστές. Αναφέρεται όµως ότι αρχικά στα µοσχεύµατα θα εγχυθεί αίµα και στη συνέχεια θα καταψυχθούν. Η συγκόλληση θα αρχίσει από τα οστά και θα ακολουθήσουν οι τένοντες, οι αρτηρίες και τανεύρα. Είναι επίσης πολύ πιθανό ο ασθενής να αρχίσει να αισθάνεται τα νέα του πόδια έναν χρόνο µετά την εγχείρηση.


http://i-diadromi.blogspot.com/2010/11/blog-post_2165.html#ixzz16OfqRtcp
http://stakarfia.blogspot.com/2010/11/blog-post_9196.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου