'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Δευτέρα 29 Νοεμβρίου 2010

ΠΑΤΡΑ: Οι καταθέσεις των γιατρών και ο αιμοτολόγος που... μετακομίζει!!!!!

Κ
αταγγελίες για καταθέσεις δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ σε λογαριασμούς γιατρών του Δημοσίου ελέγχονται και από την Αρχή για το Ξέπλυμα του Μαύρου Χρήματος, ενώ εξετάζεται να ανοίξουν φάκελοι υποθέσεων που είχαν διερευνηθεί παλαιότερα από τις αρχές αλλά δεν είχε εντοπιστεί καμία αξιόποινη πράξη. 

Στην όλη ιστορία, που εξελίσσεται σε ένα πραγματικό θρίλερ, ως πρωταγωνιστές φέρονται γιατροί, κυρίως από τους τομείς της αιματολογίας, της ογκολογίας αλλά και ορθοπεδικοί. 
 
*Στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων βρίσκονται σε εξέλιξη ιδιαιτέρως σοβαρές έρευνες από την ΥΠΕΕ, με στόχο τον εντοπισμό «κυκλώματος» γιατρών σε συνεργασία με πολυθενική εταιρεία που προμήθευε ορθοπεδικά υλικά.

Σε επίσκεψή του στα Ιωάννινα την περασμένη εβδομάδα ο ειδικός γραμματέας της ΥΠΕΕ Γ. Καπελέρης απέφυγε να κάνει δηλώσεις και παρέπεμψε στο τελικό πόρισμα που αναμένεται να παραδοθεί στην εισαγγελέα τον ερχόμενο Δεκέμβριο. 

Ερευνες όμως γίνονται και στο Νομαρχιακό Νοσοκομείο της Αρτας για ανάλογη υπόθεση που φέρεται να ζημίωσε το ελληνικό Δημόσιο 4 εκατ. ευρώ. 

*Και από τα Γιάννενα στις «κραυγές και τους ψίθυρους» της Πάτρας, με τους περισσότερους γιατρούς να αποφεύγουν να μιλήσουν για καταθέσεις εκατομμυρίων ευρώ, που φέρεται να έχουν βρεθεί στους τραπεζικούς λογαριασμούς ακόμη και πανεπιστημιακών. 

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, ανάμεσά τους δύο αιματολόγοι, ένας καρδιολόγος, ένας ακτινολόγος, ένας γυναικολόγος και δύο ορθοπεδικοί. Ολα αυτά συνέβησαν μετά το καλοκαίρι και την απόφαση του Ιατρικού Συλλόγου Πατρών να ζητήσει το άνοιγμα των λογαριασμών όλων των μελών του. 

Τότε, ο σύλλογος είχε ζητήσει «στις περιπτώσεις που αποδειχθούν ατασθαλίες να οριστούν από την πολιτεία επιστημονικές επιτροπές ελέγχου αναγκαιότητας των ιατρικών πράξεων προς περιφρούρησηη της υγείας των πολιτών». 

Σήμερα ο πρόεδρος του συλλόγου, Δ. Σιαμπλής, δηλώνει ότι δεν έχει ακούσει τίποτα για τους λογαριασμούς που ανοίχτηκαν και βρέθηκαν πλουσιοπάροχοι, αναφέρει το ρεπορτάζ. Υποστηρίζει ότι «δεν πρέπει να σπιλώνονται συλλήβδην όλοι οι γιατροί». 

Όπως γράφει η Ελευθεροτυπία, η ΥΠΕΕ ερευνά με ιδιαίτερο ενδιαφέρον την περίπτωση ενός πανεπιστημιακού αιματολόγου από την Πάτρα, ο οποίος κατείχε σημαίνουσα θέση στην ελληνική αιματολογία και το τελευταίο διάστημα μελετά τη «μετανάστευσή» του σε χώρα του εξωτερικού, όπου και έχει προχωρήσει σε επενδύσεις. 


dete.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου