'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Δευτέρα 29 Νοεμβρίου 2010

Το e-εμπόριο εντείνεται!!!

Ο
ι online λιανοπωλητές ίσως είχαν το καλύτερο Σαββατοκύριακο τους αυτό το έτος την ημέρα των ευχαριστιών, καθώς οι μεγάλες online εκπτώσεις, που είχαν διατηρηθεί για την "Cyber Monday", προσφέρθηκαν ευρύτερα καθ' όλη τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου. 

Ο όρος "Cyber Monday" επινοήθηκε πέντε χρόνια πριν, για την ημέρα που πολλοί άνθρωποι επιστρέφουν στη δουλειά μετά την ημέρα των ευχαριστιών και κάνουν τις online αγορές δώρων από τους υπολογιστές τους. 

Παραμένει μια ημέρα καθαρά online αγορών , αλλά η καινοτομία της έχει "εξασθενίσει" λόγω των προσφορών που διατίθενται από τους online λιανοπωλητές νωρίτερα αυτή την εποχή, περιλαμβάνοντας και την ημέρα των ευχαριστιών. 

«Πραγματικά δεν έχουμε δει ποτέ σε μια ημέρα των ευχαριστιών αυτό το ξέσπασμα online αγορών», δήλωσε ο Fiona Dias, διευθυντής της στρατηγικής και μάρκετινγκ για το εμπόριο της εταιρίας GSI, στο οποίο λειτουργούν περισσότερα από 100 online καταστήματα λιανοπωλητών συμπεριλαμβανομένων των Toys R Us, Aeropostale Inc και την εταιρία του Polo Ralph Lauren. 

Τα στοιχεία από την εταιρία analytics comScore την Κυριακή έδειξαν ότι η ημέρα των ευχαριστιών, παραδοσιακά μια "ελαφρύτερη" ημέρα για τα online έξοδα διακοπών, είχε μια ισχυρή αύξηση 28 τοις εκατό φτάνοντας φέτος τα $407 εκατομμύρια. 

«Αυτό θα πάει πίσω πολλούς online λιανοπωλητές αυτό το έτος μιας και η ημέρα των ευχαριστιών έγινε η αληθινή έναρξη των αγορών για τα Χριστούγεννα. 

Πολλοί άνθρωποι σκέπτονται τη μαύρη Παρασκευή -είναι η επομένη της ημέρας των ευχαριστιών στις Ηνωμένες Πολιτείες, παραδοσιακά αρχή της εποχής αγορών των Χριστουγέννων- ως αρχική ημέρα λιανικής πώλησης και τη Cyber Monday ως ημέρα online πωλήσεων, αλλά σκέφτομαι ότι έχουμε αποδείξει ότι η ημέρα των ευχαριστιών μπορεί να είναι μια αρκετά μεγάλη ημέρα online αγορών επίσης.» 

Παραδείγματος χάριν, ο ηγέτης της Wal-Mart Stores Inc προσφέρει special cyber-εβδομάδα συμπεριλαμβανομένης μιας Viore 24΄΄ τηλεόρασης υψηλής ευκρίνειας μόνο με $199 και το γνωστό και στην Ελλάδα παιχνίδι Hot Wheels Turbo Town Mega Garage playset, από την εταιρία Mattel Inc για $29.
Η πιο «πολυάσχολη» στιγμή του GSI ήταν πέρυσι στη Cyber Monday, όταν επιχείρηση κατέγραψε 789 παραγγελίες από όλα τα site που συμμετείχαν σε ένα μόλις λεπτό! 

Ήδη αυτό ξεπεράστηκε φέτος, στις 11:27 μμ. την ημέρα των ευχαριστιών, όταν κατέγραψε 797 παραγγελίες. 

«Σαφώς πιστεύουμε ότι για μας και τα 100 site που συμμετέχουν, θα είναι οι καλύτερες διακοπές που είχαμε εδώ και καιρό», συμπλήρωσε ο Dias. 

Σύμφωνα με την εθνική λιανική ομοσπονδία, περίπου 33.6 τοις εκατό των ανθρώπων που πήγαν κατά τη διάρκεια της μαύρης Παρασκευής για ψώνια, ημερομηνία που σηματοδότησε την έναρξη της εποχής των αγορών των διακοπών, ψώνισαν online.
Αυτή ήταν μια αύξηση 15 τοις εκατό από πέρυσι. 

Το ποσό που ξόδεψαν αυξήθηκε επίσης. 

Η εμπορική ομάδα υπολογίζει ότι από τα $365.34 που ξοδεύτηκαν από το μέσο καταναλωτή αυτό το Σαββατοκύριακο, $121.67, ή 33.3 τοις εκατό, ξοδεύτηκαν online, αύξηση της τάξης του 30.2 τοις εκατό από πέρυσι. 

Τέλος, οι online πωλήσεις τη μαύρη Παρασκευή ανήλθαν σε $648 εκατομμύρια από τον περασμένο χρόνο, μια αύξηση της τάξεως του 9% κάνοντας τη μεγαλύτερη online ημέρα εξόδων μέχρι σήμερα σε όλο το 2010, σύμφωνα με την comScore.
dete.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου