'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Σάββατο 6 Νοεμβρίου 2010

Η φτώχεια τους αναγκάζει να ζουν σε τούνελ..

Όταν αντικρύσει κανείς το αστραφτερό και ολόφωτο Λας Βέγκας, την πόλη του τζόγου, των καζίνο και του χρήματος που ρέει, δεν μπορεί να φανταστεί ότι κάτω από τη λάμψη της
πόλης, υπάρχει ένας άλλος κόσμος πιο σκοτεινός.


Στους πολύπλοκους και πλημμυρισμένους υπόγειους λαβυρίνθους, ζουν οι άνθρωποι των τούνελ,νέοι, άποροι και άστεγοι, που έχουν κάνει σπίτια τους τις σήραγγες, προσπαθώντας καθημερινά να επιβιώσουν με οποιονδήποτε τρόπο.

Η κοινότητα αυτή, αποτελείται από συνολικά 1.000 ανθρώπους. Δυο από αυτούς, ο Steven και η κοπέλα του Kathryn, ζουν στους λαβύρινθους εδώ και πέντε χρόνια. Κατέληξαν εκεί όταν ο Steven έχασε τη δουλειά του μετά τον εθισμό του στα ναρκωτικά. Το «σπίτι» τους, μπορεί να είναι μικρό, αλλά το έχουν επιπλώσει με ιδιαίτερη φροντίδα. Όλα τους τα υπάρχοντα, προέρχονται από αυτά που οι άλλοι άνθρωποι θεωρούν σκουπίδια. Ωστόσο, ο Stephen και η Katrhyn νιώθουν ευγνώμονες ακόμα και γι΄αυτό, καθώς όπως λένε: «Αυτά που οι άλλοι θεωρούν σκουπίδια, για εμάς είναι χρυσός».

Το «σπίτι» τους, αποτελείται από ένα διπλό κρεβάτι και μια ντουλάπα. Στους τοίχους, έχουν κρεμάσει πίνακες, ενώ έχουν φτιάξει και μια βιβλιοθήκη από εγκαταλελειμμένα βιβλία. Όλα αυτά τα αντικείμενα όπως οι ίδιοι λένε: «τα συλλέγουμε από τα σκουπίδια τη νύχτα, γιατί την ημέρα ντρεπόμαστε να μας βλέπουν οι άλλοι άνθρωποι».

Όμως ο Steven και η Kathryn, δεν είναι μόνοι τους. Έχουν και γείτονες. Μακρύτερα μέσα στον λαβύρινθο, ζουν η Amy και ο Junior, που έχασαν το σπίτι τους και έπεσαν στα ναρκωτικά όταν πέθανε ο μόλις τεσσάρων μηνών γιός τους.

Στην ουσία, αυτό που συμβαίνει κάτω από τα τούνελ αποτελεί ένα κοινωνικό φαινόμενο μεγάλης σημασίας καθώς άποροι και χωρίς ελπίδα άνθρωποι όλων των ηλικιών, έχουν χτίσει μια ολόκληρη κοινότητα κάτω από την πόλη, στην οποία προσπαθούν καθημερινά να επιβιώσουν.

Μάλιστα, έναν τομέα των τούνελ τον έχουν ονομάσει «γκαλερί τέχνης», τον οποίο και έχουν διακοσμήσει με γκράφιτι και διάφορες άλλες ζωγραφιές. Ωστόσο, δεν μπορούν να κάνουν και πολλά με τα πλημμυρισμένα πατώματα και τα νερά που κυλάνε, δημιουργώντας απίστευτη υγρασία.

δείτε το

star.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου