'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Σάββατο 6 Νοεμβρίου 2010

Βρέθηκαν τα "γιγαντιαία λευκά σκουλήκια" με τη φήμη του... Λοχ Νες!!!!

Επιστήμονες στην διάρκεια της έρευνάς τους σε λίμνη του Αϊντάχο, ανακάλυψαν ένα
είδος λευκού σκουληκιού, που θεωρούσαν εξαφανισμένο!
 
Το γιγαντιαίο σκουλήκι Παλούζ, ήταν κοινό είδος το 1890 αλλά εξαφανίστηκε εξαιτίας των αποσφραγίσεων των βάλτων, τη δεκαετία του 1980. Όταν το 2005, ανακαλύφθηκαν 3 νεκρά τέτοια σκουλήκια στο Αϊντάχο των ΗΠΑ, οι επιστήμονες αναθεώρησαν μεν τις απόψεις τους περι εξαφάνισης, αλλά για τα επόμενα χρόνια δεν κατάφεραν να βρουν έστω και ένα ζωντανό Παλούζ στην περιοχή!

Στο διάστημα αυτό, ο θρύλος του πήρε διαστάσεις μυθικές! Δεκάδες μαρτυρίες, μιλούσαν για ένα σκουλήκι- τέρας μήκους 1,5 μέτρου, που εκτόξευε προς τους εχθρούς του μια μυρωδιά λουλουδιών, ζαλίζοντάς τους !
Σύμφωνα με τον καθηγητή Johnson-Maynard, ο οποίος μελετά τα τελευταία χρόνια παρομοια είδη, το γιγάντιο σκουλήκι άρχισε να συγκρίνετε με το τέρας του Λοχ Νες όταν ένα νεαρό αγόρι πέθανε από ασφυξία κοντά σε μία λίμνη στο Αϊντάχο! Αμέσως διαδόθηκε η φήμη πως υπεύθυνο για τον θάνατό του ήταν το σκουλήκι, με το οποίο συναντήθηκε και τον τύλιξε ασφυκτικά.
Πριν από λίγες ημέρες ο καθηγητής Jodi Johnson-Maynard και η ερευνητική του ομάδα του, ανακάλυψαν σε λίμνη στο Αϊντάχο δεκάδες Παλούζ! Το μεγαλύτερο έφτανε τα 40 εκατοστά και το μικρότερο τα 20! Το σώμα τους ήταν διάφανο, με ροζ κεφαλή και όπως διαβεβαίωσαν οι ερευνητές "τα σκουλήκια αυτά ΔΕΝ έχουν το μεθυστικό άρωμα λουλουδιών"!
Οι επιστήμονες πιστεύουν πως ο λόγος της "εξαφάνισής" τους οφείλεται στο ότι -για κάποιον λόγο- τα σκουλήκια είχαν μετακινηθεί και ζούσαν σε βάθος 4 περίπου μέτρων μέσα στο χώμα, οπότε ήταν δύσκολο να βρεθούν ! Μετά από ηλεκτρικές κενώσεις που προκάλεσαν οι επιστήμονες, αυτά αναγκάστηκαν να βγουν στην επιφάνεια!

Δεν είναι η πρώτη φορά που αποκαλύπτεται ότι ένα 'εξαφανισμένο είδος', ζει ανάμεσά μας!


pyles.tv

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου