'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Σάββατο 6 Νοεμβρίου 2010

Economist: Οι πρόωρες εκλογές θα φέρουν πιο κοντά την πτώχευση

Σε περίπτωση προκήρυξης πρόωρων εκλογών, το ενδεχόμενο αποφυγής χρεοκοπίας θα είναι πιο δύσκολο από ποτέ επισημαίνεται σε δημοσίευμα του "The Economist". 

Μία κυβέρνηση συνεργασίας, σε περίπτωση που διεξαχθούν πρόωρες εκλογές, θα είναι δυσκίνητη, κάτι που, όπως σημειώνεται, θα θέσει σε κίνδυνο τη δημοσιονομική εξυγίανση, καθώς ο πρόεδρος του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνης Σαμαράς, είναι αντίθετος με το Μνημόνιο.
Οι επερχόμενες περιφερειακές εκλογές έχουν πάρει τη μορφή δημοψηφίσματος για τις σκληρές οικονομικές μεταρρυθμίσεις που απαιτούνται βάσει του μηχανισμού στήριξης που έχει συνάψει η Ελλάδα.
Το ενδεχόμενο προκήρυξης πρόωρων εκλογών που έθεσε ο πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, ένα μόλις χρόνο μετά την ανάδειξή του στο αξίωμα, θα μπορούσε να υπονομεύσει τις προσπάθειες να διατηρηθεί η εμπιστοσύνη των χρηματοπιστωτικών αγορών και να αποφευχθεί η αναγκαστική αναδιάρθρωση του χρέους.
Ακόμα και τώρα υπάρχουν ενδείξεις πως οι μεταρρυθμιστικές προσπάθειες δεν οδεύουν προς το επιθυμητό αποτέλεσμα. Ενδεικτικά επισημαίνεται πως έχει καθυστερήσει το άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων και το γεγονός πως ο στόχος της είσπραξης φόρων έχει μείνει πίσω. 

Ειδικότερα, τα έσοδα έχουν αυξηθεί μόνο κατά 3,6% κατά τους πρώτους δέκα μήνες, ποσοστό που υπολείπεται σημαντικά από το στόχο του 8,7%.
Οι ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ φαίνεται πως θα επιλέξουν το να μείνουν μακριά από τις κάλπες ή θα επιλέξουν κάποιο άλλο κόμμα, στέλνοντας το δικό τους μήνυμα για τις περικοπές στους μισθούς του δημοσίου τομέα. 

Ωστόσο, όπως σημειώνεται, λίγοι είναι εκείνοι που θα επιλέξουν να στραφούν προς το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, καθώς χρεώνεται το γεγονός ότι οδήγησε τη χώρα στο χείλος της χρεοκοπίας. 

Στο δημοσίευμα γίνεται αναφορά και για τα παγιδευμένα δέματα, τα οποία, όπως σημειώνεται, έκαναν το γύρω του κόσμου, κάτι που δεν αποτελούσε το είδος δημοσιότητας που θα επιθυμούσε ο πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, σε μία τόσο κρίσιμη περίοδο.

http://cosmo.gr/Finance/296089.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου