'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Πέμπτη 9 Δεκεμβρίου 2010

Ξεκίνησε η δίκη των 11 ανηλίκων για τα «Δεκεμβριανά» στη Λάρισα...

Στο Τριμελές Δικαστήριο Ανηλίκων Λάρισας, κεκλεισμένων των θυρών, άρχισε σήμερα η δίκη των 11 νεαρών οι οποίοι συνελήφθησαν στο κέντρο της πόλης, κατά τα επεισόδια και τις καταστροφές του Δεκεμβρίου του 2008, που ξέσπασαν μετά την δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου. 

Οι κατηγορούμενοι, οι οποίοι το 2008 ήταν μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου (οι 6 εξ΄ αυτών έχουν πλέον ενηλικιωθεί), σύμφωνα με το κατηγορητήριο, φέρονται ως "μέλη εγκληματικής οργάνωσης με δομημένη και διαρκή λειτουργία, που επεδίωκε τη διάπραξη διάφορων αδικημάτων κακουργηματικού χαρακτήρα". 
 
Συνοπτικά οι κατηγορίες που τους προσάπτονται είναι: αντίσταση από κοινού, εγκληματική οργάνωση από κοινού, στάση, εμπρησμός, παράνομη οπλοφορία, κατασκευή και κατοχή εκρηκτικών βομβών. 

Η ακροαματική διαδικασία ξεκίνησε με την εξέταση των μαρτύρων κατηγορίας που είναι συνολικά 69. Μετά την κατάθεση των πρώτων μαρτύρων - αστυνομικών, η διαδικασία προχώρησε με ταχύτατους ρυθμούς, με αποτέλεσμα έως τη μεσημβρινή διακοπή να έχουν καταθέσει 55 μάρτυρες. 

Οι μεν αστυνομικοί (12 συνολικά), σύμφωνα με πληροφορίες, αναγνώρισαν σε γενικές γραμμές στα πρόσωπα των νεαρών τους υπαίτιους των καταστροφών, ενώ οι διευθυντές και υπεύθυνοι καταστημάτων Τραπεζών και του Δημοσίου, αλλά και καταστηματάρχες της πόλης δεν αναγνώρισαν τους νεαρούς. «Δεν τους ξέρουμε», ήταν η πανομοιότυπη σχεδόν φράση που είπαν. 

Η δίκη θα συνεχιστεί την ερχόμενη Δευτέρα, οπότε και είναι πολύ πιθανό να ολοκληρωθεί.


http://www.enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου