'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Πέμπτη 9 Δεκεμβρίου 2010

Δωρεάν στα νοσοκομεία οι αλλοδαποί !!!

Να το πει κανείς σύμπτωση; Να το πει κανείς τύχη;
Ένα είναι βέβαιο το Γενικό Νοσοκομείο Νίκαιας δικαιώνει την επονομασία του... "Άγιος Παντελεήμονας".

Αυτό το οποίο συναντάει κανείς σε κάθε γενική εφημερία είναι απερίγραπτο. 

Όποιος προσέλθει στο τμήμα επειγόντων περιστατικών νομίζει πως βρίσκεται στην ομώνυμη συνοικία των Αθηνών...νομίζει πως βρίσκεται κυριολεκτικά σε άλλη χώρα...Μην ψάχνετε να βρείτε ρατσιστικές αντιλήψεις στο άρθρο και στις αναφορές μας, είναι μία πραγματικότητα που την καταγράφουμε.

Ασθενείς από το Πακιστάν, το Μπαγκλαντές, την Ινδία, την Αίγυπτο, το Ιράκ και το Αφγανιστάν επισκέπτονται το νοσοκομείο κατά μυριάδες. Μάλιστα σύμφωνα με αναφορές των εργαζομένων και ιδίως των ιατρών στην συντριπτική τους πλειοψηφία είναι ανασφάλιστοι με τα έξοδά νοσηλείας τους να τρέχει να τα καλύψει η κοινωνική υπηρεσία ή τελικά να μην τα καλύπτει κανείς και να φεύγουν λάθρα (!) από το νοσοκομείο.

Οι περισσότεροι προσέρχονται με κάθε είδους παθολογικά προβλήματα (λοιμώξεις, γαστρεντερικές διαταραχές, ηπατίτιδες κλπ) αλλά και θύματα τροχαίων (οδηγοί δικύκλων σε delivery) όπου χρειάζονται χειρουργική αποκατάσταση ή ακόμα και νοσηλεία σε μονάδα εντατικής θεραπείας. Πολλές φορές το 50% και πλέον των επειγόντων χειρουργείων μίας γενικής εφημερίας αφορά τους συγκεκριμένους ασθενείς. Μάλιστα μεταξύ σοβαρού και αστείου κυκλοφόρησε έντυπο με συγκεκριμένες εκφράσεις ιατρικές στη γλώσσα των διαφόρων χωρών της Αφρικής και της Ασίας.

Ειδικά την εβδομάδα 22 με 28 Νοεμβρίου με την ευφυή απόφαση της ΟΕΝΓΕ να κάνει κατάληψη των ταμείων των νοσοκομείων όλης της Ελλάδος έγινε το έλα να δεις. Οι μαρτυρίες των ιατρών είναι χαρακτηριστικές : «Έρχονταν με συμπτώματα από μηνός και βάλε και ζητούσαν να κάνουν εξετάσεις αίματος και ακτινογραφίες γιατί είναι δωρεάν!».

Ο αριθμός των περιστατικών που δέχεται κάθε 3 μέρες σε βάση επειγόντων περιστατικών ξεπερνάει τα 1000(!) άτομα. Την ίδια μέρα εφημερεύει και το πανεπιστημιακό νοσοκομείο Αττικόν. Εφημερεύει για 8 ώρες από τις 2 μέχρι τις 10 το βράδυ...αν δηλαδή ένας ασθενής προσέλθει 10 και 5 τότε ξέρετε τι γίνεται? Τον διώχνουν για τη Νίκαια... περιπατητικό. Γιατί τέτοια προστασία στο Αττικό νοσοκομείο;

Οι εφημερίες του Αττικού γίνονται χωρίς την παρουσία νευροχειρουργού. Τι σημαίνει αυτό; Πως αν γίνει σοβαρό τροχαίο έξω από το νοσοκομείο στη λεωφόρο Καβάλας οι τραυματίες θα πάνε κατ'ευθείαν στη Νίκαια.

Επιπλέον είναι χαρακτηριστικές και οι μαρτυρίες για τη συμπεριφορά του ΕΚΑΒ, μαρτυρίες που προέρχονται μέσα από το ΕΚΑΒ. 

«Στη Νίκαια πηγαίνουμε τα πάντα...από την Ελευσίνα μέχρι το Νέο Κόσμο και την Καλλιθέα, από τα Πετράλωνα μέχρι το Λιόσια και τους Αγίους Αναργύρους, μας βολεύει καλύτερα με τις δύο εθνικές οδούς, τη Θηβών και την Π. Ράλλη, άσε που αράζουμε στο κυλικείο ποιυ είναι και το καλύτερο από όλα»!

Κολυμπήθρα του Σιλωάμ αποκαλούν το νοσοκομείο οι περισσότεροι Εκαβίτες ενώ ανέκαθεν ακουγόταν η ατάκα «κουτσοί στραβοί στον Άγιο Παντελεήμονα».

http://skeftomasteellhnika.blogspot.com/2010/12/blog-post_5969.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου