'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Πέμπτη 9 Δεκεμβρίου 2010

Ο μύθος της "κακιάς μητριάς" ζει στη Ξάνθη...

Σοκ σε όλη την Ελλάδα έχει προκαλέσει μια κακιά μητριά που χτύπησε το 15χρονο παιδί του συντρόφου της με μπουκάλι αλλά και ο βάναυσος σύζυγος που προκάλεσε σωματικές βλάβες στην γυναίκα του.  

Και τα δύο περιστατικά σημειώθηκαν στην διάρκεια ενός εικοσιτετραώρου στην Ξάνθη και ανακοινώθηκαν με το ίδιο δελτίο τύπου της Αστυνομίας, συγκλονίζοντας την τοπική κοινωνία (και όχι μόνο).

Όπως έγινε γνωστό, το βράδυ της Τρίτης ένας 15χρονος έπεσε θύμα ξυλοδαρμού από τη σύντροφο του πατέρα του, μπροστά στα μάτια του τελευταίου. Μετά από έντονη λογομαχία, η 45χρονη κτύπησε τον 15χρονο με ένα μπουκάλι αρχικά στον αυχένα και στη συνέχεια με τα χέρια και τα πόδια της στο υπόλοιπο σώμα του. Ο έφηβος εντοπίστηκε τραυματισμένος από διερχόμενο πολίτη και μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Ξάνθης. Το χειρότερο είναι ότι η  γυναίκα και ο 54χρονος πατέρας του νεαρού τράπηκαν σε φυγή και αναζητούνται από τους αστυνομικούς της Ασφάλειας Ξάνθης.

Λίγες ώρες αργότερα, ξημερώματα Τετάρτης, συνελήφθη στην ίδια πόλη ένας 40χρονος έπειτα από μήνυση που υπεβλήθη σε βάρος του από τη συνομήλικη σύζυγό του για πρόκληση σωματικών βλαβών, απειλές και άλλα αδικήματα ενδοοικογενειακής βίας. Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία και θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα.

Τα στατιστικά στοιχεία της ΕΛ.ΑΣ. σχετικά με περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας είναι άκρως ανησυχητικά. Ενδεικτικά, το 2007 σε όλη την Ελλάδα καταγράφηκαν 117 αδικήματα. Το 2008 τα κρούσματα αυξήθηκαν σε 181 και το 2009, αν και δεν υπάρχει πλήρης καταγραφή, ο αριθμός αυτός είχε ξεπεραστεί και είχε φτάσει τα 182 κρούσματα μόνο μέσα στο πρώτο εννιάμηνο του έτους.

Αξιωματικοί της Αστυνομίας συνιστούν σε όσους γνωρίζουν κάποιον που είναι θύμα εκφοβισμού ή ενδοοικογενειακής βίας, να μην διστάσει να αποκαλύψει το περιστατικό στις αρχές. Παράλληλα, συμβουλεύουν τις γυναίκες-θύματα να πηγαίνουν σε νοσοκομείο και να υποβάλλονται σε εξετάσεις, λέγοντας την αλήθεια στις αρχές.


star.gr
madata.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου