'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Πέμπτη 9 Δεκεμβρίου 2010

«Κόλαφος» Βεντούρη κατά Βγενόπουλου..!!!!

Νέα δυνατά «πυρά» εναντίον του επικεφαλής της MIG Αν. Βγενόπουλου εξαπολύει ο επικεφαλής του επενδυτικού fund Cerberus Απ. Βεντούρης, με ανακοίνωση που εξέδωσε. Αυτή τη φορά, οι αποκαλύψεις Βεντούρη περιέχουν «διευθύνσεις και ονόματα» και καθιστούν επιτακτική, πλέον, την παρέμβαση της Δικαιοσύνης  

προκειμένου να ξεκαθαριστεί το τοπίο γύρω από τον άνθρωπο που φτάνει μέχρι το σημείο να αναγορεύεται σε τιμητή ολόκληρου του πολιτικού συστήματος, την ώρα που ο βίος και η πολιτεία του βρίθει ερωτηματικών. Μάλιστα, ο εφοπλιστής αποκαλύπτει εμπλοκή και της διαβόητης Rassadel -συμφερόντων της Μονής Βατοπεδίου- με τη MIG.
Με τη νέα του παρέμβαση, ο Απ. Βεντούρης εστιάζει τις καταγγελίες στα μετοχοδάνεια που -όπως τονίζει- διέθεσε η Marfin Popular Bank σε επενδυτές οι οποίοι σύμφωνα με τα στοιχεία τα όποια επικαλείται δεν φαίνεται να είχαν ανάγκη χρηματοδότησης, αλλά δανειοδοτήθηκαν για να τοποθετηθούν στις μετοχές της MIG. Επί της ουσίας ο επικεφαλής του fund Cerberus αναφερόμενος στον τρόπο χρηματοδότησης κάποιων μεγάλων επενδυτών της MIG φέρνει στο προσκήνιο δεύτερες σκέψεις αφήνοντας υπονοούμενα για το πώς, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, εμφανίζεται να ελέγχει ο Αν. Βγενόπουλος τις καταστάσεις, λαμβάνοντας αποφάσεις στις γενικές συνελεύσεις την στιγμή που μόλις τον Δεκέμβριο του 2009, όπως τονίζει, το ποσοστό του στην ΜIG ανέρχονταν στο 0,30% του μετοχικού κεφαλαίου. Θεωρεί λοιπόν πως στις γενικές συνελεύσεις δεν εμφανίζονται οι ίδιοι οι μεγαλομέτοχοι αλλά δίνουν εξουσιοδοτήσεις στον επικεφαλής της MIG και μάλιστα προχώρα ένα βήμα παραπάνω θέτοντας το εξής ερώτημα «Του δίνουν εξουσιοδοτήσεις ή τις αποσπά; Μήπως αντί των πρόσθετων εξασφαλίσεων που θα έπρεπε να δώσουν (όπως επιβάλει η συνήθης τραπεζική τακτική για τις δανειοδοτήσεις με σκοπό την αγορά μετοχών) δίνουν στην πραγματικότητα εξουσιοδοτήσεις;» Μάλιστα, ο κ. Βεντούρης επικαλείται συγκεκριμένα ονόματα εταιρείων –μετόχων της MIG που εξουσιοδότησαν τον Αν. Βγενόπουλο προσωπικά να παραστεί στην γενική Συνέλευση των μετόχων της 21/5/2010 και έχουν λάβει δάνειο από την τράπεζα Marfin προκειμένου λάβουν μέρος στην αύξηση και να αποκτήσουν μετοχές.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης:

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΒΕΝΤΟΥΡΗ

1/8.12.2010

1. Είναι προφανές ότι εάν όλα όσα κατήγγειλα για τον Βγενόπουλο δεν συνοδεύονται από στοιχεία θα είχα κάνει πίσω. Δεν έχω κάνει όμως και αυτό επειδή πράγματι έχω στοιχεία. Το πιο εντυπωσιακό όμως είναι, ότι πολλά από τα στοιχεία αυτά είναι δημοσιευμένα. Η έρευνα και η «ειδική ανάγνωση» που ήθελαν τα στοιχεία αυτά με οδήγησαν στην αποκάλυψη της πυραμίδας. Πρέπει σε αυτό το σημείο να επισημάνω ότι τόσο αυτή η έρευνα, όσο και η ειδική αυτή ανάγνωση, ήταν επίπονη και αυτό διότι αφ' ενός μεν το όλο σχέδιο ήταν καλά οργανωμένο, αφ ετέρου δε υπήρχε μεγάλος αριθμός offshore εταιρειών. Τέλος, πρέπει να σας τονίσω ότι δεν είναι μόνο αυτά τα θέματα που έχω μέχρι τώρα αναφέρει.
Ας μου επιτραπεί όμως να συμφωνήσω και σε κάτι με τον κ. Βγενόπουλο. Ο Βγενόπουλος ανέφερε σε μία ανακοίνωση του ότι η καθυστέρηση απονομής δικαιοσύνης στην χώρα μας είναι ο μόνος λόγος που αυτά τα υποκείμενα είναι εκτός φυλακής.
Σε αυτό πράγματι έχει δίκιο. Ο ίδιος αποτελεί τρανταχτό παράδειγμα που επιβεβαιώνει την άποψη αυτή.
Τους τελευταίους μήνες έχουμε θέσει πολλά ερωτήματα στον κ. Βγενόπουλο τα οποία αποφεύγει επιμελώς να απαντήσει.
Τώρα όμως που τίθενται τα ερωτήματα για τα μετοχοδάνεια ξέρει ότι δεν μπορεί να ξεφύγει. Ξέρει ότι το θέμα είναι πολύ σοβαρό και ότι δεν θα μπορέσει να το μαζέψει. Ξέρει ότι το θέμα είναι επικίνδυνο για τον ίδιο. Τα ξέρει όλα αυτά και γι αυτό φοβάται, γι αυτό αντιδρά σπασμωδικά και βάζει τους φίλους του να γράφουν διάφορα άσχετα που όμως ακούγονται καλά και κάνουν εντύπωση χωρίς να έχουν καμία ουσία. Σε αυτό είναι πραγματικά καλή αυτή η παρέα. Αχτύπητο δίδυμο. Ο ένας βάζει την λάσπη και ο άλλος το περιτύλιγμα. Παλιά μου τέχνη κόσκινο.

2. Οσον αφορά την ΠΝΟ αυτή ανέστειλε την απεργία όπως τους είχαμε συστήσει από την αρχή να κάνουν. Πιστεύω ότι οι συνδικαλιστές της ΠΝΟ έβαλαν πολύ ψηλά τον πήχη και τελικά πέρασαν από κάτω αντί να περάσουν από πάνω.
Ενώ όλη οι Ελλάδα και όλοι οι Έλληνες έχουν δει τους μισθούς τους, τον τζίρο τους και τα εισοδήματά τους να μειώνονται, ενώ για το 2010 έχουν δοθεί στους εργαζόμενους μηδενικές αυξήσεις, η ΠΝΟ δεν δέχεται το 0,5% που προτείναμε αλλά επιμένει στο 2%.
Το αποτέλεσμα αυτής της επιμονής είναι ότι έχουν εμπλακεί σε ένα αδιέξοδο και δεν ξέρουν τι να κάνουν.
Η ΑΤΤΙΚΑ έδωσε 2%, παρά ταύτα όμως η ΠΝΟ έχει το επιχείρημα ότι αυτό που δίνει η ΑΤΤΙΚΑ είναι πρόσθετο επίδομα και όχι αύξηση και ζητούν και 2% αύξηση. Ωραίο ελιγμό έκανε η ΑΤΤΙΚΑ. Συγχαρητήρια !! Αλλά τι τους νοιάζει; Μήπως είναι δικά τους τα λεφτά; Των μετόχων είναι…
Των μικρομετόχων δηλαδή. Γιατί οι μεγαλομέτοχοι δεν έχουν βάλει δικά τους λεφτά. Οι περισσότεροι έχουν βάλει δανεικά.


3.
ΝΕΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ. ΤΑ ΜΕΤΟΧΟΔΑΝΕΙΑ.
Πάρα πολλοί μέτοχοι και μάλιστα όχι μικρομέτοχοι αγόρασαν μετοχές της MIG, ένα κομμάτι της οποίας είναι η MARFIN, παίρνοντας γι' αυτό ειδικά τον σκοπό δάνεια.
Η έρευνα αποκάλυψε ότι όλα τα δάνεια αυτά δόθηκαν από την εξής μια Τράπεζα.
Την MARFIN!!! Αυτό το κρατάμε στο μυαλό μας και ανεξάρτητα από αυτό προχωράμε παρακάτω.
Η συνήθης τραπεζική πρακτική είναι να δανειοδοτείται με το 75% αυτός που θέλει να αγοράσει τις μετοχές, να καταβάλλει ο ίδιος το 25%, και η Τράπεζα να έχει πρόσθετες εξασφαλίσεις μεγαλύτερες από το 75% που κατέβαλλε.
Μέχρις εδώ λοιπόν το ερώτημα είναι: Κατέβαλαν εξ ιδίων το 25% οι δανεισθέντες μέτοχοι; Έδωσαν πρόσθετες εξασφαλίσεις στην MARFIN; Πόσο είχαν οι μετοχές τους όταν τις αγόρασαν έστω μέσω δανεισμού; Πόσο έχουν τώρα; Ποιες είναι οι καλύψεις της MARFIN για τα δάνεια αυτά; Μιλάμε για δεκάδες εκατομμύρια ευρώ ο καθένας και όλοι μαζί εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ. Από τα δικά μας στοιχεία προκύπτει ότι είναι τουλάχιστον τετρακόσια εκατομμύρια αλλά άλλες πηγές κάνουν λόγο για εξακόσια εκατομμύρια.
Και για όσους είναι ακόμα νοσταλγικοί λάτρεις της δραχμής πάνω από 200.000.000.000 δραχμές και ολογράφως πάνω από διακόσια δισεκατομμύρια δραχμές.
Ένα άλλο αξιοσημείωτο γεγονός, διότι εγώ έχω στα χέρια μου την πλειοψηφία των ονομάτων των μετόχων που δανειοδοτήθηκαν, είναι ότι αυτοί οι άνθρωποι λογικά δεν θα είχαν ανάγκη δανειοδοτήσεως.
Μήπως δηλαδή όλοι αυτοί που εμφάνισε ως μεγάλα ονόματα τα οποία δήθεν τον εμπιστεύθηκαν και έβαλαν λεφτά, έβαλαν δανεικά και λειτούργησαν ηθελημένα ή άθελά τους ως κράχτες;
Καταλαβαίνουμε λοιπόν τώρα πώς στήθηκε το όλο σκηνικό. Έτσι θα μπορέσουμε να καταλάβουμε πώς εμφανίζεται να ελέγχει ο Βγενόπουλος τις καταστάσεις, λαμβάνοντας αποφάσεις στις Γενικές Συνελεύσεις, σύμφωνα με τα συγκαλυπτικά του σχέδια. Και ας είχε αυτός τον Δεκέμβριο του 2009, όπως αποκάλυψα, - και απάντηση δεν έλαβα -, μόλις το 0,30% του μετοχικού κεφαλαίου της MIG. Δηλαδή ποσοστό πού πλησιάζει το τίποτα.
Ποιοι μέτοχοι λοιπόν «στηρίζουν» τις αποφάσεις Βγενόπουλου στις Γενικές Συνελεύσεις, όπως π.χ. στην τελευταία; Εμφανίζονται οι ίδιοι; Όχι είναι η απάντηση. Δίνουν εξουσιοδοτήσεις στον ίδιο τον Βγενόπουλο. Μα είναι δυνατόν να εμφανίζονται όλοι οι μεγαλομέτοχοι να δίνουν εν λευκώ εξουσιοδοτήσεις σε αυτόν που έχει μόλις το 0,30%; Η απάντηση είναι απλή. Τα χρήματα τα έχει δώσει η MARFIN ως δάνειο. Οι μετοχές πλέον δεν αξίζουν όσο άξιζαν, και προφανώς μιλάμε για ζημιές δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ.
Το δεύτερο ερώτημα είναι το εξής: του δίνουν εξουσιοδοτήσεις ή τις αποσπά; Μήπως αντί των πρόσθετων εξασφαλίσεων που θα έπρεπε να δώσουν δίνουν στην πραγματικότητα εξουσιοδοτήσεις;
Συγκεκριμένα οι μέτοχοι που εξουσιοδότησαν τον κ. Βγενόπουλο προσωπικά να παραστεί στην Γενική Συνέλευση των μετόχων της 21/5/2010 και εμφανίζονται στον πίνακα μετόχων με αριθμούς 21, 22, 25, 58, 69, 70, 80, 133, 134, 140, 149, 155, 162, 172, 195, 208, 215, 223, 231, 251, 253, 268, 296, 276, 292, 311, 316, 323, 326, 335 και 344 έχουν λάβει δάνειο από την τράπεζα MARFIN EGNATIA προκειμένου λάβουν μέρος στην αύξηση και να αποκτήσουν μετοχές.
Φυσικά οι αριθμοί έχουν ονόματα και διευθύνσεις που κρύβουν εκπλήξεις.
Για παράδειγμα, ο μέτοχος ALMIRANTE ARMADORA (αρ. 21) με 9.900.000 μετοχές, ο Θεόδωρος Βενιάμης (αρ. 251) με 3.071.000 μετοχές και η κα Μ.Α. (αρ. 239) με 80.000 μετοχές έχουν την ίδια διεύθυνση και μάλιστα στο κτίριο όπου στεγάζονται τα γραφεία του κ. Βενιάμη. Η κα Μ.Α. δεν περιλαμβάνεται στους δανειολήπτες, φέρεται όμως ότι έχει σχέση με την εταιρεία DERBY SHIPPING η οποία εμφανίζεται στον κατάλογο δανειοληπτών (αρ. 69) με 1.345.600 μετοχές. Ο κ. Βενιάμης φέρεται επίσης να σχετίζεται με την εταιρεία SUNNY VIEW (αρ. 208) με 3.000.000 μετοχές.
Ο κ. Βενιάμης δηλαδή ο οποίος φαίνεται να ελέγχει 17.396.000 μετοχές και να έχει λάβει δάνεια συνολικού ύψους 87.000.000 € περίπου, είναι Πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών και εκτός από αυτή την ιδιότητα είναι Πρόεδρος του ΔΣ της «OTESAT−Maritel» και έχει διατελέσει μέλος ΔΣ του ΟΤΕ.
Θα μπορούσα να αναφέρω και άλλα τέτοια παραδείγματα, όπου μια ανώνυμη εταιρεία μαζί με μια offshore έχουν την ίδια ταχυδρομική διεύθυνση στο Κολωνάκι με το ίδρυμα ΟΡΜΥΛΙΑ (οδός Σκουφά αρ. 60Α) το οποίο έχει δανειοδοτηθεί από την MARFIN για την απόκτηση 1.600.000 μετοχών....της MIG!!! και όλοι μαζί για την απόκτηση πάνω από 10 εκατομμυρίων μετοχών αξίας (τότε) τουλάχιστον 70 εκ. ευρώ.
Την ίδια επίσης διεύθυνση έχει και μία άλλη offshore με 1.800.000 μετοχές (αξίας μόλις 12 εκατομμυρίων ευρώ) η οποία φέρεται ότι είναι συμφερόντων άλλης Μονής και συγκεκριμένα της Μονής Εμμαούς η οποία παλαιότερα είχε έρθει στο προσκήνιο για δικά της σκάνδαλα και κακοδιαχείριση.
Ένας άλλος από αυτούς που φέρονται να έχουν πάρει δάνειο περίπου 4 εκατομμύρια ευρώ είναι η εταιρεία Modern Times. Η εταιρεία αυτή, εκτός από το ότι εκδίδει το κόμιξ ΜΙΚΡΗ ΛΟΥΛΟΥ, έχει και το 25% του ALTER.
Η εταιρεία αυτή ανήκει στην σύζυγο του Διευθύνοντος Συμβούλου του ALTER και έχει ως μέλος ΔΣ την γυναίκα του και Διευθύνοντα Σύμβουλο τον γιό του.
Οι μέτοχοι της εταιρείας αυτής είχαν θέματα και με το Γνωμοδοτικό Συμβούλιο που δικαίωσε την Μονή Βατοπεδίου.
Είναι νομίζω προφανές γιατί το ALTER και η ΑΥΡΙΑΝΗ ασχολούνται με το ναυτικό μου φυλλάδιο και παραβλέπουν το σκάνδαλο MIG. Είναι νομίζω προφανές γιατί ο κ. Βγενόπουλος θεωρεί το θέμα των μετοχοδανείων ιδιαίτερα ευαίσθητο και θέλει πάσει θυσία να το αποφύγει. Εάν υπάρχει και η παραμικρή αμφιβολία, τότε θα πρέπει να έχετε και λίγη υπομονή για το επόμενο δελτίο τύπου, από το οποίο θα καταλάβουν όλοι ποιά σχέση τους συνδέει.

Άφησα για το τέλος την γνωστή στους περισσότερους εταιρεία Rassadel, συμφερόντων της Μονής Βατοπεδίου. Η Rassadel έχει αποκτήσει σχεδόν 9 εκατομμύρια μετοχές αξίας περίπου 60 εκ. ευρώ. Και διερωτώμαστε: Έδωσε υποθήκη στα μοναστήρια; Ή μήπως έδωσε υποθήκη στο νερό της λίμνης; Και πώς έδωσε εξουσιοδότηση τον Μάιο στον κ. Βγενόπουλο αφού έχουν παγώσει τα περιουσιακά της στοιχεία; Κατ’ εξαίρεση;
Υπάρχουν πολλοί μέτοχοι ακόμη τα ονόματα των οποίων προκαλούν εντύπωση και οι οποίοι έχουν αποκτήσει πολλές μετοχές. Μόλις κληθώ από τις αρμόδιες αρχές θα καταθέσω πλήρη στοιχεία για όλους.
Εάν οι μέτοχοι αυτοί έχουν καταβάλλει το 25% της αξίας των μετοχών δηλαδή περίπου 136.000.000 € και έχουν λάβει ως δάνειο τα υπόλοιπα τότε το συνολικό ύψος των δανείων ανέρχεται σε περίπου 400.000.000 € και το σύνολο των πρόσθετων εξασφαλίσεων που πρέπει να έχουν ήδη παρασχεθεί στην τράπεζα ανέρχεται σε περίπου 360.000.000 €.
Εάν όμως, καθ’ α θρυλείται, τα ανωτέρω πρόσωπα έχουν λάβει δάνειο για το σύνολο της συμμετοχής τους χωρίς να έχουν καταβάλλει τίποτε εξ ιδίων, τότε τα ποσά αυτά αυξάνονται και το συνολικό ύψος των δανείων ανέρχεται σε περίπου 543.000.000 € και το σύνολο των πρόσθετων εξασφαλίσεων που πρέπει να έχουν ήδη παρασχεθεί στην τράπεζα ανέρχεται σε περίπου 489.000.000 €.
Στους ανθρώπους αυτούς εγώ θέτω ένα εύλογο ερώτημα, ένα ερώτημα που θα έθετε ο καθένας: εξαπατηθήκατε από έναν γλυκομίλητο δικηγόρο και επενδύσατε σε μια εταιρεία που έπεσε στον γκρεμό, ή μήπως είστε στο κόλπο; Θεωρήσατε λόγω της δικής σας τιμιότητας ότι και οι γύρω σας είναι τίμιοι ή μήπως λόγω της πονηριάς σας συνεργαστήκατε με κάποιον πονηρό;
Προσθέστε σε όλα αυτά που σας αναφέρω και όσα ανέφερα σε προηγούμενα δελτία τύπου για τις υποθέσεις ΡΑΔΙΟ ΚΟΡΑΣΙΔΗ, VIVARTIA κ.λ.π. Προσθέστε επίσης ένα ασυνήθιστα μεγάλο αριθμό offshore που χρησιμοποιεί ο Βγενόπουλος και η MIG. Γιατί δεν βγαίνει ο Βγενόπουλος να απαντήσει σε όλα αυτά ή τουλάχιστον να μας δηλώσει εάν ο αριθμός των offshore εταιρειών που έχει συσταθεί για όλο αυτό το έργο είναι ανώτερος των 500 ή κατώτερος ή εν πάση περιπτώσει πόσες offshore εταιρείες εμπλέκονται σε αυτή την υπόθεση. Είναι προφανές ότι αν οι Δικαστικές Αρχές, οι οποίες πρέπει να ευαισθητοποιηθούν άμεσα, διαπιστώσουν αδίκημα κακουργηματικής απάτης κατ' εξακολούθηση και κατ' επάγγελμα, στην συνέχεια θα πρέπει να ασκήσουν δίωξη και για νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα. Οπότε πλέον των άλλων σε πρώτη φάση θα ελεγχθούν και οι λογαριασμοί και εφ όσον υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις παραβατικής συμπεριφοράς, θα δεσμευθούν μέχρι την έκδοση αποφάσεως του Δικαστηρίου και φυσικά θα πρέπει να ληφθούν τα αναγκαία εκείνα μέτρα για την διασφάλιση της παρουσίας των εμπλεκομένων προσώπων καθ όλη την διάρκεια της διαδικασίας.
Το ένα θέμα θα φέρει το άλλο. Ο κύκλος των εμπλεκομένων προσώπων θα διευρυνθεί. Τα πρόσωπα αυτά δεν μπορούν να επικαλεσθούν άγνοια αφού εγώ επώνυμα καταγγέλλω όλα αυτά, και το θέμα έχει λάβει ευρεία δημοσιότητα. Ούτως ή άλλως σκοπεύω όπως είπα να καταθέσω έγκληση για κακουργηματική απάτη κατ' επάγγελμα και κατ εξακολούθηση σε βαθμό κακουργήματος.
Τα πρόσωπα που δεν συμμετείχαν καθ' οιονδήποτε τρόπο σε όλα αυτά θα πρέπει να το δηλώσουν άμεσα και να βοηθήσουν την Ελληνική Δικαιοσύνη. Έτσι αφ' ενός μεν διαχωρίζουν την θέση τους, αφ' ετέρου δε αποδεικνύουν έμπρακτα την μη συμμετοχή τους.
Από εκεί και πέρα υπάρχουν άλλες διαδικασίες και για την Τράπεζα και για τον Όμιλο ΜΙG. Φυσικά με άλλα πρόσωπα που θα επιλεγούν με νόμιμο τρόπο για την διοίκηση τους και με τους διαχειριστικούς ελέγχους.
Εμείς πάντως ξαναρωτάμε τον κ. Βγενόπουλο ευθέως:
Έδωσε τελικά ή δεν έδωσε μετοχοδάνεια για την συμμετοχή στην τεράστια αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της MIG το 2007;
Όλοι αυτοί που εμφάνισε ως μεγάλα ονόματα τα οποία τον εμπιστεύθηκαν και έβαλαν λεφτά, έβαλαν τελικά τα δικά τους λεφτά ή πήραν δανεικά και λειτούργησαν ηθελημένα ή άθελά τους ως κράχτες;
Υπάρχουν εξασφαλίσεις ή όχι; Αν υπάρχουν εξασφαλίσεις, έχουν ενεργοποιηθεί;

4. ΑΥΡΙΑΝΗ ΚΟΥΡΗΣ ΚΑΙ ΝΑΥΤΙΚΟ ΦΥΛΛΑΔΙΟ.
Η εφημερίδα παροτρύνει τους αναγνώστες της να με λένε υποτιμητικά "καπετάν μούτσο". Είναι και αυτό μια προσπάθεια όπως την καταλαβαίνει η εφημερίδα για την απαραίτητη αποδόμηση της προσωπικότητας μου, και απαραίτητο στοιχείο του εκβιασμού. Η εφημερίδα λοιπόν αυτή που απέλυε εργαζομένους και υπεξαιρούσε τα ένσημα του ΙΚΑ, θεωρεί a priori ότι το να είσαι μούτσος είναι υποτιμητικό. Συνεπώς αυτή η κατηγορία εργαζομένων και ίσως και οι καπετάνιοι είναι τάξεις αντιπαθείς για τον Κουρή.
Οσον αφορά το ναυτικό μου φυλλάδιο:
Ο πατέρας μου ήταν ναυτικός, ξεκίνησε από χαμηλά και ήταν περήφανος για το ναυτικό του φυλλάδιο και για όλες τις θέσεις που είχε κατά καιρούς. Ποτέ δεν ντράπηκε να πει ότι ξεκίνησε σαν μούτσος.
Αντίθετα θεωρούσε ντροπή τα παιδιά του να μην μπαρκάρουν, να μην ξεκινήσουν την καριέρα τους στην ναυτιλία από την αρχή. Τα αγόρια κατά τον πατέρα μου, για να αναλάβουν πλοία έπρεπε όχι απλώς να ναυτολογηθούν, αλλά να περάσουν από τα κατώτερα κλιμάκια του πλοίου για να φθάσουν μέχρι την γέφυρα. Αυτό και έγινε. Τα αδέλφια μου και εγώ βγάλαμε ναυτικά φυλλάδια και μπαρκάραμε σε πλοία.
Με τον ίδιο τρόπο οι περισσότεροι, αν όχι όλοι οι Έλληνες εφοπλιστές έχουν ξεκινήσει ως ναυτικοί και εξακολουθούν να διατηρούν την ιδιότητα του ναυτικού και όταν ακόμη γίνουν επιχειρηματίες και παραμένουν ασφαλισμένοι στο ΝΑΤ. Δεν μπορώ να πιστέψω ότι η πρακτική αυτή είναι παράνομη και το Δ.Σ. του ΝΑΤ την συγκαλύπτει όλα αυτά τα χρόνια.
Στο κάτω – κάτω γιατί είναι κακό να πληρώνει κανείς εισφορές στο ΝΑΤ, αν μάλιστα λάβουμε υπ’ όψιν μας ότι οι περισσότεροι δεν χρησιμοποιούν ποτέ τις υπηρεσίες ούτε παίρνουν σύνταξη; Μην ξεχνάμε ότι το πρόβλημα στις μέρες μας είναι αυτοί που χρωστάνε στα ταμεία και όχι αυτοί που πληρώνουν.
Βέβαια για τους μπαταχτσήδες και τους μεγαλοοφειλέτες των ασφαλιστικών ταμείων φαίνεται ότι είναι κακό να πληρώνει κανείς. Ίσως επειδή πληρώνοντας τους χαλάμε την πιάτσα.


5.
Εγώ δεν πρόκειται να υποκύψω σε εκβιασμούς, ούτε με αγγίζουν οι απειλές και η λάσπη. Εχω δώσει ήδη εντολή στους Δικηγόρους μου να υποβάλλουν έγκληση για κακουργηματική εκβίαση κατ’ επάγγελμα και κατ’ εξακολούθηση, που διαπράχθηκε σε βάρος μου και η οποία δεν θα στηρίζεται μόνο στα όσα ήδη έχει καταλάβει και ο απλός Ελληνας πολίτης, αλλά και στο τι προηγήθηκε αυτής και τι «μηνύματα» έλαβα και από ποιούς.

Μέχρι τότε εξακολουθούμε να περιμένουμε απαντήσεις από τον κ. Ανδρέα Βγενόπουλο. Αν έχει κάτι να πει. Και αν αυτό που έχει να πει είναι από αυτά που λέγονται.
Γιατί μπορεί να έχει κάτι να πει αλλά να είναι από αυτά που δεν λέγονται …


ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΒΕΝΤΟΥΡΗΣ
http://www.newsbomb.gr/fakelos-mig/story/kolafos-bentouri-kata-bgenopoulou

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου