'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Δευτέρα 3 Ιανουαρίου 2011

Σεξ και νοικοκυριό!!!!

Σ
ύμφωνα με πρωτοποριακή μελέτη που έγινε για το σεξ και το νοικοκυριό. 

Κατέληξε στο συμπέρασμα πως όσο περισσότερο χρόνο δαπανούν για τις δουλείες του σπιτιού τόσο πιθανότερο είναι να κάνουν σεξ τα παντρεμένα ζευγάρια. 

Η Constance Gager, κοινωνιολόγος στο κρατικό πανεπιστήμιο Montclair, στο Νιου Τζέρσεϊ είπε «Αυτό που νομίζουμε ότι... συμβαίνει είναι ότι υπάρχουν κάποια ζευγάρια που είναι μονίμως σε επαγρύπνηση, έχουν πολύ ενέργεια, δουλεύουν σκληρά και παίζουν σκληρά και βάζουν σε προτεραιότητα το χρόνο τους για να βρουν χρόνο για τα πράγματα που πραγματικά τους αρέσει να κάνουν».

Αυτή η σχέση σεξ με νοικοκυριού επιδρά το ίδιο και στα δύο φύλλα. «Νομίζω ότι πολλοί άνδρες θα εκπλαγούν, γιατί ακούω συχνά σχόλια του τύπου "Α, αυτό δεν συμβαίνει στο σπίτι μου! "», ανέφερε η Constance Gager.


Και αυτό το μοτίβο εξακολουθεί να ισχύει ανεξάρτητα από παράγοντες, όπως η υγεία, η ηλικία και η διάρκεια της σχέσης, που είναι πιθανό να επηρεάσουν τόσο τη σεξουαλική ζωή όσο και την ενασχόληση με τις δουλειές του σπιτιού. 


Η μελέτη συμπεριέλαβε 6.877 παντρεμένα ζευγάρια διαφορετικής κοινωνικής τάξης, εκπαίδευσης και καταγωγής. Τα ζευγάρια αυτά έκαναν σεξ 82,7 φορές το χρόνο κατά μέσο όρο, όπως διαπίστωσαν οι ερευνητές, αριθμός που μεταφράζεται σε περίπου 1,6 φορές την εβδομάδα.

Οι γυναίκες δαπανούσαν περίπου 42 ώρες και οι σύζυγοί τους 23 ώρες κάθε εβδομάδα για δουλειές, όπως είναι η προετοιμασία των γευμάτων, το σκούπισμα και το ξεσκόνισμα, ενώ οι άνδρες ξόδευαν κατά μέσο όρο 34 ώρες την εβδομάδα σε μισθωτή εργασία, σε σύγκριση με 20 ώρες για τις συζύγους τους. Αν το δει κανείς συνολικά σημαίνει μέχρι 61 ώρες εργάσιμες την εβδομάδα για τις γυναίκες σε σύγκριση με 57 ώρες για τους άνδρες.


Μία αύξηση της τάξης του 1 % στις ώρες που δαπανούν οι σύζυγοι για οικιακές εργασίες μεταφράζεται σε 0,11 % αύξηση στις ώρες σεξ, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των ερευνητών, ενώ 1 % αύξηση των ωρών που αφιερώνουν οι άνδρες στις δουλειές του σπιτιού σημαίνει 0,06 % συχνότερο σεξ. 


Σε ορισμένες περιπτώσεις η διαφορά ανεβαίνει σύμφωνα με την Constance Gager. Ένα ζευγάρι πάνω από το μέσο όρο που η γυναίκα ξοδεύει 68 ώρες την εβδομάδα σε δουλειές του σπιτιού και ο σύζυγος 45 ώρες θα κάνει σεξ 15 φορές περισσότερο το χρόνο - ή 1,3 φορές περισσότερο το μήνα - από ένα ζευγάρι κάτω του μέσου όρου που η γυναίκα αφιερώνει 16 ώρες την εβδομάδα σε δουλειές του σπιτιού και ο σύζυγος 2 ώρες.

«Ακόμη και οι πολυάσχολοι άνθρωποι - και κυρίως οι πολυάσχολοι - μπορούν να βρουν χρόνο για να κάνουν πράγματα που βρίσκουν σημαντικά ή ευχάριστα», σημείωσε η Constance Gager. 


«Ωστόσο αυτό δεν σημαίνει ότι μερικά επιπλέον πλυντήρια την εβδομάδα θα αλλάξουν τη σεξουαλική ζωή κανενός», επεσήμανε η Gager. Αντίθετα η ίδια πιστεύει ότι κάποια ζευγάρια έχουν κάποια χαρακτηριστικά που τους επιτρέπουν να τα κάνουν όλα. 

«Αν επρόκειτο όντως για μια σχέση αιτίας και αποτελέσματος τότε αν ο άνδρας πήγαινε στο σπίτι και έκανε όλες τις δουλειές του σπιτιού, θα μπορούσε να ξεκινήσει να κάνει περισσότερο σεξ», σημείωσε η Gager. «Στην πραγματικότητα μέσα σε ένα γάμο ή θα είστε ο τύπος που θα ασχολείται περισσότερο με το νοικοκυριό ή όχι. 


Απλά κάνοντας τις δουλειές του σπιτιού, δεν πρόκειται να καταφέρετε να κάνετε περισσότερο σεξ. Από την άλλη βέβαια δε θα σας βλάψει κιόλας 


http://dete.gr/news.php?article_id=19725

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου