'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Δευτέρα 3 Ιανουαρίου 2011

Απειλούσε να κάψει υπάλληλο της επιθεώρησης εργασίας!!!!

Περιέλουσε με πετρέλαιο και απειλούσε να κάψει ζωντανό υπάλληλο της Επιθεώρησης Μαγνησίας ο εκπρόσωπος εταιρείας επεξεργασίας άχρηστων σιδερικών, την ώρα που ο επιθεωρητής διενεργούσε έλεγχο στην εταιρεία του μετά από εργατικό ατύχημα.

Το σοκαριστικό περιστατικό συνέβη σε επιχείρηση συγκέντρωσης και επεξεργασίας παλιοσίδερων που βρίσκεται σε βιομηχανική περιοχή του Βόλου, όταν δύο επιθεωρητές -ένας άνδρας και μία γυναίκα- της Τεχνικής και Υγειονομικής Επιθεώρησης Μαγνησίας επισκέφτηκαν την επιχείρηση για να επιθεωρήσουν τις συνθήκες εργασίας των εργαζομένων.

Αφορμή για την επιθεώρηση στάθηκε ένα εργατικό ατύχημα, μια έκρηξη που είχε ως αποτέλεσμα τον σοβαρό τραυματισμό εργάτη της εν λόγω επιχείρησης. Αν και η επίσκεψη των επιθεωρητών ήταν αναμενόμενη, αφού οι υπεύθυνοι της εταιρείας είχαν ενημερώσει την Επιθεώρηση Εργασίας μετά το ατύχημα, κανένας δεν μπορούσε να φανταστεί τι θα ακολουθούσε όταν οι δύο επιθεωρητές έφτασαν στο φυλάκιο της εισόδου της εταιρείας.

Αρχικά, όταν η παρουσία των επιθεωρητών έγινε αντιληπτή από τους εργαζομένους, δύο από αυτούς, που εκτελούσαν εργασίες οξυγονοκόλλησης εγκατέλειψαν την εργασία τους κι έσπευσαν τρέχοντας να εξαφανιστούν. Οι επιθεωρητές τούς αναζήτησαν και προσπάθησαν να πάρουν τα στοιχεία τους, εκτιμώντας ότι πρόκειται για περιστατικό αδήλωτης εργασίας. Τότε δέχτηκαν επίθεση από τον νόμιμο εκπρόσωπο της επιχείρησης και άλλο ένα άτομο, που τους απώθησαν με βιαιότητα προς την έξοδο.

Στο φυλάκιο της εισόδου τούς επιτέθηκε και πάλι ο εκπρόσωπος της εταιρείας, ο οποίος κραδαίνοντας τη μάνικα πετρελαίου της δεξαμενής ανεφοδιασμού που βρίσκεται στην είσοδο περιέλουσε με πετρέλαιο τον έναν από τους επιθεωρητές και απειλούσε να τον κάψει φωνάζοντας «αν δεν φύγεις, θα γίνει κι άλλο ατύχημα».

Το επεισόδιο έληξε με την παρέμβαση της αστυνομίας, αλλά ο εκπρόσωπος της εταιρείας είχε προλάβει να εξαφανιστεί. Η συνέχεια θα δοθεί στα δικαστήρια, ενώ η ηγεσία του υπουργείου Εργασίας καταδίκασε το περιστατικό αναφέροντας σε ανακοίνωσή της ότι «οι επιθεωρητές έπεσαν θύματα βίαιης επίθεσης, η οποία έθεσε σε κίνδυνο τη σωματική τους ακεραιότητα».


madata.gr
Espressonews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου