'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Δευτέρα, 3 Ιανουαρίου 2011

Η Εθνική τράπεζα προετοιμάζεται για την χρεοκοπία;;;!!

Διαβάστε το παρακάτω άρθρο από το Banking news, όπου ο δημοσιογράφος κύριος Λεωτσάκος, εμμέσως πλην σαφώς, θέτει το ερώτημα: 


 Γιατί η Εθνική τράπεζα, η οποία ήθελε να κάνει αγορές μετοχών και επέκταση, προχώρησε σε ρευστοποιήσεις, προκειμένου να αυξήσει θεαματικά την ρευστότητά της  , και κρατά το χρήμα στα χέρια της; 

τι γνωρίζουν τα διευθυντικά στελέχη;


Το κούρεμα των ομολόγων ήδη γίνεται στην ΕΚΤ, αλλά εδώ μιλάμε για τα ομόλογα που έχουν οι τράπεζες τώρα στα χέρια τους. Ο μόνος τρόπος να υποτιμηθούν αυτά είναι αν χάσουν αξία μέσω μερικής αναδιάρθρωσης του χρέους, κάτι το οποίο...
σημαίνει και έξοδο από το Ευρώ.

H Εθνική μπορεί να αντιμετωπίσει haircut στα ομόλογα έως 30% !!!!! - Eίναι δυνατόν;

20/12/2010-www.bankingnews.gr

Η Εθνική τράπεζα μπορεί να αντιμετωπίσει και haircut περίπου 30% στο χαρτοφυλάκιο ομολόγων εξέλιξη πολύ σημαντική που καταδεικνύει ότι η υπερεπάρκεια κεφαλαίων που διαθέτει είχε και ως στόχο πέραν των άλλων να διαφυλάξει την τράπεζα στην περίπτωση που υποχρεωθεί η χώρα να προχωρήσει σε haircut σε απομείωση των ομολόγων κατά 30%.


Όταν η Εθνική υλοποίησε εσπευσμένα ομολογιακό δάνειο μειωμένης εξασφάλισης 400 εκατ. ευρώ όλοι το συνέδεσαν με τις υψηλές κεφαλαιακές απαιτήσεις που υποχρεώνει τις τράπεζες η συγκυρία.

Όταν η Εθνική αποφάσισε να υλοποιήσει μια μεγάλη κεφαλαιακή ενίσχυση ύψους 1,8 δις ευρώ όλοι γνώριζαν ότι το πράττει για να ενισχυθεί κεφαλαιακά μια περίοδο μάλιστα που είναι ζητούμενο η βελτίωση των δεικτών κεφαλαιακής επάρκειας.Όταν η Εθνική ανακοίνωσε και την πώληση έως και του 20% της Finansbank αντλώντας 1,2 δις ευρώ όλοι θεώρησαν ότι εντάσσεται σε ένα ευρύτερο πλαίσιο θωράκισης των θυγατρικών της.


Όλα αυτά ισχύουν αλλά επίσης ισχύει και κάτι άλλο.
Η Εθνική βρίσκεται πλέον να διαθέτει πολύ περισσότερο κεφάλαιο από το αναγκαίο ακόμη και γι’ αυτή την συγκυρία.


Τι πραγματικά συμβαίνει;
Είναι προφανές ότι η διοίκηση της Εθνικής επιδίωξε να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις ώστε ο όμιλος να ισχυροποιηθεί κεφαλαιακά.


Ωστόσο πίσω από αυτή την συνολική σε μητρική και θυγατρικές μεγάλη κεφαλαιακή ενίσχυση κρύβεται και ένα άλλο σχέδιο της διαφύλαξης της τράπεζας αν η χώρα προχωρήσει σε haircut στα ομόλογα.


Το χαρτοφυλάκιο ομολόγων της Εθνικής διαμορφώνεται στα 20,2 δις ευρώ αλλά το πραγματικό είναι 14,8 με 15 δις ευρώ.


Τα 5 δις ευρώ περίπου αφορούν το Τίτλος το repos με την Goldman Sachs το οποίο μετατράπηκε σε δάνειο αλλά φέρει διπλό μηχανισμό αντιστάθμισης κινδύνου.


Άρα τα 5 δις ευρώ από το Τίτλος δεν θα συμπεριληφθούν στο haircut αν η χώρα ακολουθούσε μια πολιτική haircut στα ομόλογα.


Η Εθνική δυνητικά θα επιβαρυνόταν για τα 14,8 με 15 δις ευρώ ομόλογα.
Με την υπερεπάρκεια κεφαλαίων η Εθνική τράπεζα διαφύλαξε και μια άλλη παράμετρο σε αυτή την πραγματικά δύσκολη συγκυρία να μπορεί να αφομοιώσει ένα haircut στα ομόλογα έως 30% δηλαδή μια ζημία 4,5 δις ευρώ περίπου.


Στην Ελλάδα η Εθνική είναι η μόνη τράπεζα που μπορεί να ανταπεξέλθει σε μια τέτοια κατάσταση.
Το διαβάσαμε στο: ΛΑΪΚΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ: Η Εθνική τράπεζα προετοιμάζεται για την χρεοκοπία;
http://skandalistes.blogspot.com/2011/01/blog-post_8070.html#ixzz19ztMDJKC

2 σχόλια:

  1. Διαβάστε....

    H Eργατική τάξη υπεύθυνη για τα δημόσια ελλείματα και τα συσσωρευμένα χρέη στην Ελλάδα !!!

    http://redwildwind.blogspot.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. oreksi gia plakitses vlepo))) 9.36~

    ΑπάντησηΔιαγραφή