'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Δευτέρα 3 Ιανουαρίου 2011

ΤΡΟΧΑΙΑ ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ: Αυξημένα στην Ήπειρο, μειωμένα πανελλαδικά!!!!

Αιτία, οι κακοί δρόμοι και η απρόσεκτη οδήγηση...

 Αυξημένα κατά πέντε ήταν τα τροχαία ατυχήματα που συνέβησαν στην Ήπειρο τον Οκτώβριο του 2010, έναντι του ίδιου μήνα το 2009, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Ελληνική Στατιστική Αρχή.

Βέβαια, πανελλαδικά τα τροχαία σημείωσαν μείωση της τάξης του 5,1%.Σύμφωνα με την ΕΛ.ΣΤΑ.Τ. λοιπόν τον Οκτώβριο στην Ήπειρο συνέβησαν 14 συνολικά ατυχήματα από τα οποία τα 5 στην Πρέβεζα, τέσσερα σε Γιάννινα και Θεσπρωτία κι ένα στην Άρτα. 

Από αυτά τα 14 τροχαία υπήρξαν πέντε νεκροί, πέντε βαριά τραυματίες και 17 ελαφρά. Αντίστοιχα τον Οκτώβριο του 2009 τα ατυχήματα ήταν συνολικά εννιά, από τα οποία υπήρξαν τρεις νεκροί, τέσσερις βαριά και τέσσερις ελαφρά τραυματίες.

Πανελλαδικά σημειώθηκαν 1.189 οδικά τροχαία ατυχήματα έναντι 1.253 τον Οκτώβριο του 2009. Από τα ίδια στοιχεία προκύπτει ότι στα ατυχήματα αυτά υπήρξαν 124 νεκροί (ποσοστό μείωσης 16,8%), 151 βαριά τραυματίες (ποσοστό αύξησης 24,8%) και 1.333 ελαφρά τραυματίες (ποσοστό μείωσης 3,4%).

ΔΙΑΦΟΡΟΙ ΟΙ ΛΟΓΟΙ…
Οι λόγοι που συντελούν στην πρόκληση των τροχαίων ατυχημάτων είναι πολλοί και διάφοροι. Ο συνδυασμός της απρόσεκτης οδήγησης, με το κακό σε πολλά σημεία εθνικό οδικό δίκτυο, είναι η κύρια αιτία που προκαλούνται συχνά ατυχήματα, πολλές φορές μάλιστα και θανατηφόρα.


Μόλις τις τελευταίες μέρες στον χειρότερο ίσως δρόμο πανελλαδικά, αυτόν της εθνικής οδού Πατρών –Αθηνών – τον οποίο διασχίζουν καθημερινά και πολλοί Ηπειρώτες - συνέβησαν δυο τροχαία δυστυχήματα με τραγική κατάληξη, αφού υπήρξαν πέντε νεκροί, οι τέσσερις από τους οποίους απανθρακώθηκαν!

Εκκλήσεις για να φτιαχτεί επιτέλους αυτός ο δρόμος έχουν γίνει πολλές, όμως οι καθυστερήσεις είναι προκλητικά μεγάλες, την στιγμή μάλιστα που εισπράττονται κανονικά τα διόδια!Ατυχήματα όμως συμβαίνουν συχνά και στην Εγνατία Οδό, τον σύγχρονο αυτοκινητόδρομο, για τον οποίο πέρασαν δεκαετίες για να κατασκευαστεί και δαπανήθηκαν πολλά εκατομμύρια ευρώ!


ΠΡΩΙΝΟΣ ΛΟΓΟΣ
http://epirusgate.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου