'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Δευτέρα 3 Ιανουαρίου 2011

ΝΕΑ ΕΠΙΘΕΣΗ ΦΟΒΑΤΑΙ ΤΩΡΑ Η ΑΝΤΙΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ...!!

Με προβληματισμό αντιμετωπίζουν τα στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας τη βομβιστική επίθεση στο Διοικητικό Πρωτοδικείο Αθηνών στην οδό Λουίζης Ριανκούρ στους Αμπελόκηπους, αφού... έπεσαν έξω στους υπολογισμούς τους...
Οι αρμόδιοι αξιωματικοί, όπως δήλωναν τις τελευταίες μέρες, περίμεναν κάποιο χτύπημα, αλλά αργότερα, ώστε να συνδυάζεται με τη δίκη των συλληφθέντων για τη «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς», που πρόκειται να αρχίσει στις 17 Ιανουαρίου, και όχι κάτι τόσο οργανωμένο και εντυπωσιακό, με το σκεπτικό ότι η επιχειρησιακή ικανότητα των τρομοκρατών, μετά τις τελευταίες συλλήψεις, είχε μειωθεί.
Από την ισχυρή έκρηξη ξέσπασε πυρκαγιά, που τύλιξε τρία αυτοκίνητα, ενώ μεγάλες ζημιές σημειώθηκαν και στο κτίριο του Πρωτοδικείου
Από την ισχυρή έκρηξη ξέσπασε πυρκαγιά, που τύλιξε τρία αυτοκίνητα, ενώ μεγάλες ζημιές σημειώθηκαν και στο κτίριο του Πρωτοδικείου

Η εξέλιξη αυτή αποτελεί διάψευση των εκτιμήσεων και ανατροπή των δεδομένων, κάτι που, σύμφωνα με το αντιτρομοκρατικό επιτελείο, δημιουργεί φόβους για νέο χτύπημα σε σύντομο χρονικό διάστημα που θα συνδυαστεί με τη δίκη για τους «Πυρήνες».

Οι αρμόδιοι αξιωματικοί θεωρούν πολύ πιθανό να πραγματοποιήθηκε η τελευταία βομβιστική επίθεση, προκειμένου τα ασύλληπτα μέλη των οργανώσεων που δρουν στη χώρα μας να δείξουν ότι παραμένουν δυνατά και επιχειρησιακά ενεργά, ή για να δώσουν άμεσα συνέχεια στο πλαίσιο της «διεθνούς επαναστατικής αλληλεγγύης» στα χτυπήματα στην Ιταλία.

Σε ό,τι αφορά την ταυτότητα της οργάνωσης που πραγματοποίησε την επίθεση στο Διοικητικό Πρωτοδικείο, κανείς δεν μπορεί να πει κάτι με ασφάλεια, αφού μέχρι χτες το βράδυ δεν υπήρξε ανάληψη ευθύνης με προκήρυξη. Οι αστυνομικοί, ωστόσο, με βάση την εμπειρία μέχρι τώρα, θεωρούν πιθανό να πρόκειται για «αναβαθμισμένα» μέλη των «Πυρήνων της Φωτιάς», χωρίς όμως να αποκλείουν να αναλάβει την ευθύνη άλλη οργάνωση.

Για την εκρηκτική ύλη οι αστυνομικοί λένε ότι ήταν περίπου 10 κιλά «γρήγορου εκρηκτικού», με βάση τη ζελατοδυναμίτιδα, σε συνδυασμό με ΤΝΤ, ή αμμωνιοδυναμίτιδα. Το ΑΝFO που υπέθεταν αρχικά αποκλείστηκε στη συνέχεια, αν και μέχρι χτες αναμένονταν οι λεπτομερείς αναλύσεις από τα εργαστήρια.

Κλεμμένη μοτοσικλέτα
Ο μηχανισμός ήταν ωρολογιακός και είχε τοποθετηθεί στη μπαγκαζιέρα μοτοσικλέτας, η οποία είχε κλαπεί το προηγούμενο βράδυ από το Γαλάτσι.

Υπολογίζεται ότι οι δράστες την άφησαν στον χώρο στάθμευσης μπροστά στο κτίριο το πολύ 55 λεπτά πριν από την έκρηξη, δηλαδή λίγο πριν από τις 7.30 το πρωί έκαναν δύο προειδοποιητικά τηλεφωνήματα, στο «ALTER» και στην «Ελευθεροτυπία», στις 7.38 και έδωσαν 40 λεπτά προθεσμία για την εκκένωση της περιοχής.

Από την ισχυρή έκρηξη προκλήθηκαν πολύ σοβαρές ζημιές στο κτίριο του Πρωτοδικείου και σε γύρω κτίρια καθώς και σε τρία σταθμευμένα αυτοκίνητα.

Το Διοικητικό Πρωτοδικείο διέθετε έναν αστυφύλακα φρουρό, ο οποίος, σύμφωνα με την κατάθεσή του, μπήκε στο κτίριο στις 6.50 το πρωί και η μοτοσικλέτα δεν ήταν εκεί, και βγήκε έξω στις 7.20, οπότε και την είδε κανονικά παρκαρισμένη, χωρίς να του προκαλέσει καμία υποψία.

ΤΗΛΕΦΩΝΗΜΑΤΑ
Προθεσμία 40 λεπτών

Απολύτως ακριβής και εξαιρετικά προσεκτικός ήταν ο άγνωστος που τηλεφώνησε στην «Ελευθεροτυπία» και στο «ALTER» προκειμένου να προειδοποιήσει για την έκρηξη.

Ο άγνωστος έδωσε 40 λεπτά προθεσμία για την έκρηξη, η οποία μάλιστα ξεπεράστηκε και κατά δύο λεπτά, αλλά το σημαντικό ήταν ότι περιέγραψε λεπτομερώς τη μοτοσικλέτα στην οποία ήταν η βόμβα, έδωσε ακόμα και τον αριθμό κυκλοφορίας της και το ακριβές σημείο που ήταν σταθμευμένη και τόνισε να ληφθούν άμεσα μέτρα. «Να εκκενωθεί και η Γενική Κλινική στην οδό Γερουλάνου. Δεν είναι φάρσα», υπογράμμισε

ΕΚΤΕΤΑΜΕΝΕΣ ΟΙ ΖΗΜΙΕΣ
Πανικός και αναστάτωση από την ισχυρή έκρηξη

Βομβαρδισμένη περιοχή θύμιζε η γειτονιά γύρω από το Διοικητικό Πρωτοδικείο στους Αμπελόκηπους, αφού η ισχυρή έκρηξη προξένησε ζημιές στο κτίριο μέχρι και τον τέταρτο όροφο και έσπασε τα τζάμια όλων των γύρω κτιρίων και αυτοκινήτων.

Η ώρα ήταν 7.38 το πρωί της περασμένης Πέμπτης, όταν έγινε το πρώτο τηλεφώνημα στην «Ελευθεροτυπία» και αμέσως μετά στο ALTER, για τη βόμβα που είχε τοποθετηθεί έξω από το Πρωτοδικείο.

Οι αστυνομικοί που πήγαν εκεί και είδαν την παγιδευμένη μοτοσικλέτα που είχε περιγράψει ο άγνωστος που τηλεφώνησε, απέκλεισαν αμέσως την περιοχή, απομάκρυναν τους λίγους υπαλλήλους και ακόμα λιγότερους δικαστικούς που ήταν στο κτίριο, καθώς και από τα γύρω κτίρια, ενώ κλήθηκε η Πυροσβεστική και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.

Στις 8.22 σημειώθηκε η ισχυρή έκρηξη, που ακούστηκε σε πολύ μεγάλη απόσταση στην Αθήνα, ενώ ταυτόχρονα ξέσπασε πυρκαγιά, που τύλιξε τρία αυτοκίνητα στον χώρο στάθμευσης. Επικράτησε πανικός και αναστάτωση στην περιοχή, αλλά χάρη στην έγκαιρη προειδοποίηση δεν τραυματίστηκε κανείς.

Οπως λένε οι πυροτεχνουργοί, οι μεγάλες ζημιές οφείλονται κυρίως στο γεγονός ότι η περιοχή είναι κλεισμένη γύρω γύρω από κτίρια, αλλά και ο τρόπος που οι δράστες είχαν σταθμεύσει τη μοτοσικλέτα, κατηύθυνε το ωστικό κύμα από τη βόμβα που ήταν στην μπαγκαζιέρα, πάνω στο Πρωτοδικείο, που ήταν και ο στόχος.

Η έκρηξη ήταν πλήρης, σύμφωνα με τους ειδικούς και δεν υπήρξαν πολλά υπολείμματα, βρέθηκε όμως εκτός των άλλων ένα εξάρτημα ρολογιού και κάποια άλλα στοιχεία, που δίνουν εικόνα της συνδεσμολογίας.

Σημειώνεται ότι το Διοικητικό Πρωτοδικείο είναι ουσιαστικά αφύλακτο, αφού ο μόνος φρουρός ήταν ένας αστυφύλακας, ο οποίος περισσότερο ελέγχει αυτούς που μπαίνουν και συνήθως βρίσκεται στο εσωτερικό της εισόδου του κτιρίου.

ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΝΤΟΠΙΣΜΟ ΓΙΑΦΚΑΣ
Ψάχνουν φως μέσα από τα βίντεο και τις μαρτυρίες

Βίντεο και μαρτυρίες, που μπορούν ενδεχομένως να προσφέρουν στοιχεία για τους δράστες της βομβιστικής επίθεσης στο Διοικητικό Πρωτοδικείο, αναζητούν οι αστυνομικοί της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, ενώ παράλληλα αναμένουν προκήρυξη για ανάληψη ευθύνης που θα δώσει μια συγκεκριμένη κατεύθυνση για την ταυτότητα της οργάνωσης.

Ταυτόχρονα από την Αστυνομία καταβάλλονται προσπάθειες για τον εντοπισμό γιάφκας και τουλάχιστον ενός γκαράζ που θεωρείται βέβαιο ότι διαθέτει η οργάνωση που πραγματοποίησε το χτύπημα.

Οι αστυνομικοί έχουν πάρει όλα τα βίντεο από ιδιωτικές κάμερες στην περιοχή που σημειώθηκε η έκρηξη, ενώ αναζητούν οτιδήποτε σχετικό από την πλατεία Βικτωρίας, απ' όπου έγιναν τα προειδοποιητικά τηλεφωνήματα, μέσα από σταθερό καρτοτηλέφωνο, καθώς και από την πιθανή διαδρομή που ακολούθησαν οι δράστες της κλοπής της μοτοσικλέτας στο Γαλάτσι.

Μέχρι στιγμής πάντως, όπως αναφέρουν πληροφορίες από αστυνομικές πηγές, δεν έχει βρεθεί αξιοποιήσιμο υλικό που να βοηθάει τις έρευνες σε αυτή τη φάση.

Πενταμελής ομάδα
Οι αρμόδιοι αξιωματικοί πιστεύουν ότι η ομάδα που πραγματοποίησε το χτύπημα αποτελούνταν από τουλάχιστον πέντε άτομα (δύο με την παγιδευμένη μοτοσικλέτα και άλλα τρία το λιγότερο ως ομάδα υποστήριξης).

Περισσότερες ελπίδες ωστόσο στηρίζουν στην προοπτική να έχει προσέξει κάποιος περίοικος κάτι τις προηγούμενες μέρες, που θεωρείται βέβαιο ότι οι δράστες παρακολουθούσαν τον στόχο τους, γι' αυτό και παίρνουν καταθέσεις από όλους τους πιθανούς μάρτυρες.
Ρεπορτάζ: Κώστας Τομαράς
(απο ΕΘΝΟΣ)
 http://fimotro.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου