'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Δευτέρα 3 Ιανουαρίου 2011

«Μαύρες» οι γιορτές για το λιανεμπόριο.....

Περισσότερα από 7.000 λουκέτα σε επιχειρήσεις σε όλη την Ελλάδα αναμένεται να φέρει μαζί του ο νέος χρόνος στο πρώτο δίμηνο.


Σύμφωνα με το Έθνος της Κυριακής, με περίπου 11.000 επιχειρήσεις να βρίσκονται στο «κόκκινο», το μέγεθος του προβλήματος της αγοράς και η κρισιμότητα της κατάστασης αναδείχθηκε με τον χειρότερο -αλλά πλέον ενδεικτικό- τρόπο την περίοδο των Χριστουγέννων όπου παρά τις δελεαστικές προσφορές των εμπόρων η αγορά επέμενε να βρίσκεται σε «χειμερία νάρκη»…


Με 35.000 εμπορικά καταστήματα να έχουν κλείσει το 2010, το νέο "κύμα" πτωχεύσεων βρίσκεται προ των πυλών και δεν θα περιοριστεί στα μικρά ή μικρομεσαία μαγαζιά αλλά θα αγγίξει πολύ έντονα και τις μεγάλες επιχειρήσεις .


«Η δυσκολότερη χρονιά το 2011»


Η δυσκολότερη χρονιά αναμένεται να είναι η φετινή για τους έμπορους σύμφωνα με τον  πρόεδρο της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου, Βασίλη Κορκίδη.


«Το 2011 αναμένεται να είναι η δυσκολότερη χρονιά της κρίσης.Θα αποτυπωθούν όλες οι επιπτώσεις των μέτρων και των περικοπών που έγιναν την προηγούμενη χρονιά» τονίζει ο ίδιος. «Το λιανεμπόριο πέρασε ήδη ένα κρας τεστ και μετράει πολλές απώλειες. Τα καθυστερημένα δάνεια έχουν φθάσει τα 28 δισ. ευρώ και οι ακάλυπτες επιταγές τα 2 δισ. ευρώ. Η περαιτέρω καθίζηση της οικονομίας απειλεί τη βιωσιμότητα επιπλέον 7.000 επιχειρήσεων και ασκεί σοβαρή πίεση στην απασχόληση».


Στο -40% ο εορταστικός τζίρος…


Πτώση από -20 έως και -40% είχε ο εορταστικός τζίρος σε μία αγορά που μοιάζει να βρίσκεται στην «εντατική».


Σε σχέση με πέρυσι, 450 εκ. ευρώ λιγότερα μπήκαν στα ταμεία των εμπόρων αφού ο εορταστικός τζίρος διαμορφώθηκε στα 2,35 δισ. ευρώ.


Τις μικρότερες απώλειες είχαν τα παιδικά ρούχα και υποδήματα με μείωση μόλις -5% ενώ τη μεγαλύτερη μείωση σημείωσαν η αγορά των ποτών και η ένδυση με -25% και -40% αντίστοιχα.


http://www.star.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου