'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Σάββατο 5 Φεβρουαρίου 2011

Επίθεση φιλίας Παπουτσή στους μετανάστες της Νομικής

«Οι μετανάστες που κατέλαβαν τη Νομική, δεν ήσαν λαθρομετανάστες.

Ήσαν μετανάστες που σήμερα είναι παράνομοι, γιατί δεν μπόρεσαν λόγω...
...κρίσης να μαζέψουν τα απαιτούμενα 150 ένσημα, αλλά που τα προηγούμενα χρόνια ήσαν νόμιμοι και πλήρωναν τις εισφορές τους στο ΙΚΑ», δήλωσε από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Χρήστος Παπουτσής.

Απαντώντας στις κατηγορίες του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Θανάση Νάκου, περί αδράνειας του υπουργείου απέναντι στην κατάληψη, ο Χρ. Παπουτσής τόνισε ότι "δεν μπορούμε να συγχέουμε τους λαθρομετανάστες, με ανθρώπους που ζούσαν και εργάζονταν νόμιμα επί πολλά χρόνια στην Ελλάδα, ενταγμένοι στις τοπικές αγορές εργασίας, και που σήμερα, για διαφόρους λόγους, δεν έχουν άδεια παραμονής. Όσοι έχουν άδεια εργασίας, έχουν καταβάλει σημαντικά ποσά στο ΙΚΑ. Δεν τους ρίχνουμε στα κρατητήρια επειδή φέτος τους κτυπά η ανεργία και δεν μπορούν να συμπληρώσουν τα 150 ένσημα το χρόνο - πόσο δε μάλλον, όταν η Πολιτεία βρίσκεται σε διάλογο για μείωση των απαιτουμένων ενσήμων, ήδη από την εποχή της διακυβέρνησης της ΝΔ".


Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, απαντώντας στο γιατί δεν απέτρεψε την μετάβαση των μεταναστών στη Νομική ανέφερε ότι τους μετανάστες που κατέφυγαν στη Νομική Σχολή, "τους ανέμενε η υφυπουργός Εργασίας και θα το θεωρούσα τουλάχιστον ανακόλουθο αν οι αστυνομικές αρχές τους παρεμπόδιζαν στο ταξίδι τους".


Από την πλευρά του ο Θ. Νάκος επέμεινε πως οι μετανάστες θα έπρεπε να συλληφθούν αφού παρανόμησαν και πρόσθεσε: "Αν δεν θέλετε να παρανομούν και να κυκλοφορούν ελεύθερα στη μαύρη εργασία, αλλάξτε το νόμο για τις άδειες εργασίας και διαμονής. Βάλτε μια τρίτη κατηγορία, πως όσοι δεν μπορούσαν να μαζέψουν τα 150 ένσημα, δεν πειράζει, ας δουλέψουν χωρίς καθόλου ένσημα".


Παίρνοντας τον λόγο, ο Χρήστος Παπουτσής απάντησε: "Όλες οι ιδέες που έχετε για την τροποποίηση του νόμου, είναι χρήσιμες - και έχετε τη δυνατότητα να τις εκφράσετε στον κ. Ραγκούση και την κ. Νταλάρα. Υπάρχει όμως, μια πραγματικότητα: Αντίστοιχες περιπτώσεις είναι εκατοντάδες χιλιάδες σε όλη τη χώρα. Τι θέλετε; Να μαζεύει η αστυνομία όλους αυτούς, επειδή δεν βρήκαν τα 150 ένσημα;".



(Πληροφορίες ΑΠΕ-ΜΠΕ)
enet.gr
sarotiko

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου