'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Σάββατο, 5 Φεβρουαρίου 2011

Βάζουν ενέχυρο αυτοκίνητα και τιμαλφή

Παρασκευή 21 Ιανουαρίου ώρα 19:00. Ένα κατάμαυρο, γυαλιστερό και πανάκριβο τζιπ παρκάρει βιαστικά στον χώρο στάθμευσης ενεχυροδανειστηρίου αυτοκινήτων στην Αττική.  

Από την πόρτα του οδηγού βγαίνει μία ψηλόλιγνη, καλοντυμένη ξανθιά κυρία, περίπου 40 ετών, γνωστή στους κοσμικούς κύκλους των βορείων προαστίων για την επιχειρηματική της δράση. Κρατώντας στο χέρι την τσάντα - βαρελάκι της Louis Vuitton με το αναγραφόμενο μονόγραμμα κατευθύνεται αλαφιασμένη προς το γραφείο εξυπηρέτησης.

- Καλησπέρα σας. Χρειάζομαι άμεσα τη βοήθειά σας, λέει με τρεμάμενη φωνή.
- Για αυτό είμαστε εδώ κυρία μου, απαντά ο υπεύθυνος.
-Είναι επείγον να δώσω ως ενέχυρο το αυτοκίνητό μου. Η επιχείρησή μας βρίσκεται στα όρια της χρεοκοπίας και αδυνατώ να πληρώσω τις δόσεις για το δάνειο πρώτης κατοικίας που έχω πάρει. Εάν δεν καταβληθεί στην τράπεζα ένα σημαντικό ποσό μέχρι την επόμενη βδομάδα, το σπίτι μου βγαίνει σε πλειστηριασμό.
-Για όλα υπάρχει λύση. Τι αυτοκίνητο έχετε παρακαλώ;

Η ώρα των ενεχυροδανειστηρίων


Η παραπάνω εικόνα επαναλαμβάνεται πολύ συχνά τους τελευταίους μήνες στα εγχώρια ενεχυροδανειστήρια.


Με άλλα λόγια, «χρυσές» δουλειές κάνουν εν μέσω οικονομικής κρίσης τέτοιου είδους εταιρείες, καθώς πληθαίνουν οι ιδιώτες αλλά και οι επαγγελματίες που χρειάζονται άμεσα μετρητά, για να εξοφλήσουν καθυστερημένους λογαριασμούς, απλήρωτες επιταγές, εισφορές στα ασφαλιστικά τους ταμεία αλλά και δόσεις δανείων που επείγουν.


Όπως αναφέρουν όσοι δραστηριοποιούνται σε ενεχυροδανειστήρια στην Αττική, ολοένα και περισσότεροι Έλληνες, προερχόμενοι από διάφορα κοινωνικά στρώματα, καταφεύγουν στην πόρτα των καταστημάτων που δίνουν μετρητά σε ένα εικοσιτετράωρο, αναζητώντας γρήγορη λύση στο οικονομικό τους αδιέξοδο.

Τι δίνουν όμως για ενέχυρο; Από χρυσά κοσμήματα, βραχιόλια και ρολόγια μέχρι Ferrari, Porsche, Mercedes ή ακόμη και το σκάφος αναψυχής που αδυνατούν να συντηρήσουν. Όσο για τα χρήματα που παίρνουν στο χέρι, εξαρτώνται πάντοτε από την κατάσταση του ενέχυρου και την οικονομική του εκτίμηση από τους ειδικούς.

Στο αχανές πάρκινγκ της εταιρείας Autocredit βρίσκονται παρκαρισμένα μερικά από τα πιο ακριβά και ελιτίστικα αυτοκίνητα. Μία περιήγηση φέρνει τον επισκέπτη μπροστά σε Ferrari, Mercedes C63, Porsche 911, Porsche Cayenne, ενώ κάποιους μήνες πριν την «παράσταση έκλεψε» μία αστραφτερή … Lamborghini(!). Επίσης, σταθμευμένα, εκτός από Ι.Χ., βρίσκονται και σκάφη από 7 μέτρα (το μικρότερο) μέχρι και 13 μέτρα (το μεγαλύτερο), των οποίων η αξία ανέρχεται μέχρι και τα 140.000 ευρώ.
Το προαναφερθέντα ενέχυρα, ωστόσο, παραμένουν στην ιδιοκτησία του ατόμου που τα διαπραγματεύτηκε, δεν μετακινούνται και είναι ασφαλισμένα. «Αυτό που προσφέρουμε είναι μία άμεση λύση στο οικονομικό αδιέξοδο των πελατών μας, καθώς λόγω κρίσης οι τράπεζες δεν δίνουν εύκολα εγκρίσεις για δάνεια. Εμείς παρέχουμε τα μετρητά σε μία μέρα» επισημαίνει στη zougla.gr o γενικός διευθυντής της εταιρείας Χρήστος Ιωάννου. 


Μάλιστα, σημειώνεται αύξηση της τάξεως του 20% στην προσέλευση πελατών τους τελευταίους μήνες. «Υπάρχει αύξηση στην προσέλευση των ιδιοκτητών, καθώς πολλοί επαγγελματίες έχουν αδυναμία να πληρώσουν τον Φ.Π.Α αλλά και τις ασφαλιστικές τους εισφορές και υποχρεώνονται να αφήσουν το Ι..Χ ή το φορτηγό τους για να πάρουν μετρητά μέσα σε λίγες ώρες» λέει στη zougla.gr ο κ. Ιωάννου.

«Εξυπηρετούμε τους πάντες ιδιώτες, επαγγελματίες, κατασκευαστές. Δεχόμαστε αυτοκίνητα από το έτος 2000, όπως και σκάφη. Βέβαια, το ενέχυρο πρέπει να είναι σε καλή κατάσταση, για να μπορεί ο ενδιαφερόμενος να πάρει ένα επιθυμητό ποσό» προσθέτει χαρακτηριστικά.

Η διαδικασία συναλλαγής έχει ως εξής: Μετά την αξιολόγηση του οχήματος ή του σκάφους, εγκρίνεται το ποσό των μετρητών, το οποίο δεν μπορεί να είναι μικρότερο των τριών χιλιάδων ευρώ (3.000 ευρώ), ενώ μπορεί να φτάσει μέχρι και το 50% της αρχικής αξίας. Ωστόσο, το μηνιαίο επιτόκιο που θα πληρώσει ο πελάτης είναι 0,75% των μετρητών που λαμβάνει. Η διάρκεια της σύμβασης για το όχημα διαρκεί τρεις μήνες, αλλά, σε περίπτωση που ο πελάτης χρειάζεται ανανέωση, υπάρχει δυνατότητα να δοθεί παράταση για άλλους δύο μήνες.

Για παράδειγμα, υπολογίζοντας ένα μέσο επιβατικό όχημα τρέχουσας αξίας 20.000 ευρώ, τότε ο πελάτης λαμβάνει άμεσα έως 50% της αξίας του, δηλαδή 10.000 ευρώ, χωρίς παρακρατήσεις και άλλα έξοδα. Για την αποπληρωμή των μετρητών και την απελευθέρωση του οχήματος θα απαιτηθούν όμως τα εξής:«Εάν οι πελάτες δεν έχουν ευχέρεια να ξεπληρώσουν το ποσό, μπορούμε εμείς να πουλήσουμε το αυτοκίνητο ή το σκάφος για λογαριασμό τους και, αφού κρατήσουμε το κεφάλαιο που τους δόθηκε ως μετρητά, θα πάρουν το υπόλοιπο τίμημα οι ίδιοι» εξηγεί ο κ. Ιωάννου.

Πρόσφατα, περιγράφει ο κ. Ιωάννου, κατασκευαστής οικοδομών που έπρεπε να πληρώσει τον Φ.Π.Α. για να προχωρήσει σε συμβόλαιο και να πουλήσει διαμέρισμα, άφησε το αυτοκίνητό του για τρεις μήνες ως ενέχυρο και πήρε χρήματα, με τα οποία εξόφλησε τον Φ.Π.Α. και τις ασφαλιστικές του εισφορές.

Παρόμοια εικόνα έχουν και τα παραδοσιακά ενεχυροδανειστήρια που λειτουργούν εδώ και χρόνια στο κέντρο της Αθήνας. Παρόλο που οι ιδιοκτήτες προτιμούν να κρατήσουν την ανωνυμία τους και προωθούν την εχεμύθεια για να προσελκύσουν πελάτες, αναφέρουν ότι εδώ και έναν χρόνο περίπου, υπάρχει αύξηση εσόδων στο επάγγελμα, αφού πολλοί άνθρωποι καταλήγουν να πουλήσουν χρυσαφικά που κληρονόμησαν, λίρες και ακριβά ρολόγια, προκειμένου να παραλάβουν μετρητά και να ξοφλήσουν τα χρέη τους.Online πώληση χρυσού

«Αγοράζουμε τα χρυσά κοσμήματά σας είτε είναι παλιά, σπασμένα ή αταίριαστα, στη χαμηλότερη τιμή. Οι ειδικοί εμπειρογνώμονές μας θα κάνουν την καλύτερη εκτίμηση και μέσα σε 24 ώρες θα σας στείλουμε τα χρήματά σας».

Με αυτά τα δελεαστικά λόγια υποδέχεται τον υποψήφιο πελάτη στο διαδίκτυο η εταιρεία «Gold for Euros». Σύμφωνα με την κυρία Μαίρη Ιωαννίδου, υπεύθυνη της εταιρείας που εδρεύει στην Ισπανία και από το περασμένο καλοκαίρι λειτουργεί παράρτημα και στην Ελλάδα, δεν είναι λίγοι οι ενδιαφερόμενοι που ξεφορτώνονται παλαιά χρυσαφικά, όπως σκουλαρίκια και αλυσίδες, για να πάρουν ως αντάλλαγμα χρήματα και μάλιστα μέσα σε 24 ώρες.

Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά, πριν από τη συναλλαγή προηγείται συμβόλαιο αγοραπωλησίας. Σε αυτό υπογράφει ο αγοραστής, δηλαδή η εταιρεία, ότι υποχρεώνεται να πληρώσει το ποσό της εκτίμησης που αντιστοιχεί στα αντικείμενα που έχει στείλει ο πωλητής.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα http://www.goldforeuros.gr , αμέσως μετά το συμβόλαιο, η υπηρεσία ταχυμεταφορών παραλαμβάνει τα χρυσά κοσμήματα και, αφού εκείνα οδηγηθούν στο επίσημο κέντρο εκτίμησης, ο παραλήπτης λαμβάνει τα χρήματά του σε διάστημα ενός εικοσιτετραώρου.

«Αρκετοί έχουν ενδοιασμό να αποστείλουν τα κοσμήματά τους από το σπίτι, ωστόσο τους ενημερώνουμε ότι είναι κατοχυρωμένοι, καθότι τα χρυσαφικά τους ασφαλίζονται» δήλωσε στη zougla.gr η κυρία Ιωαννίδου.

«Καλέστε το 210 270 80 40 και θα έρθουμε να παραλάβουμε τα χρυσά κοσμήματά σας, στη διεύθυνσή σας, χρησιμοποιώντας ασφαλή και επείγουσα μεταφορά. Δεν θα χρειαστεί να φύγετε από το σπίτι. Δεν θα σας κοστίσει τίποτα και τα κοσμήματά σας θα είναι ασφαλισμένα» αναγράφεται χαρακτηριστικά στην ιστοσελίδα.http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=249962&cid=4

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου